105 metrov UTP kabla a nechce spojit
Moderátor: Don
- Kil
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
105 metrov UTP kabla a nechce spojit
caute natiahol som 105 metrov UTP kabla od Microcom ADSL routra 4portoveho do integrovanej sietovky s nejakym via chipsetom a nehce ma spojit. Moze to byt touz dlzkou segmentu ja viem ze oficialne ma byt 100M ale ta zeby 5 metrov robilo taku paseku ? Skusim nejaku sietovku do PCIicka...poradte pls..
AMD 64bit 2800+@3200+ 250x9, 1.55v, Epox 8kda3j, 512 A data Vitesta, Radeon 9800SE@9800Pro+8pipes, Soundblaster Audigy, Leadtek TV Expert, Fortron 350W 12cm Fan, Eurocase s displejom
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Bajgy
- Středně pokročilý

105 metru neni problem pokud je to dobry kabel a neni vedeny podel el. vodicu a neni nikde extra nasilne ohnuty.
Spis bych tipoval spatne cvaknute konektory.
OT: vcera mi SMC picmicka zafungovala na vodici ktery mel v poradku jen pary 1a2, 7a8. Nechapu jak to zvladla
Ostatni sitovky si ani neskrtly
Spis bych tipoval spatne cvaknute konektory.
OT: vcera mi SMC picmicka zafungovala na vodici ktery mel v poradku jen pary 1a2, 7a8. Nechapu jak to zvladla
Toshiba Tecra A6
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me to fuinguje na 130 metrů.
musis mit zapojeny spravne barvicky, podle normy jinak pres 100m nevitahnes. Ja mam utp kabel tezenej 135 metrů a v pohodě šlape s jakejmakoliv sitovkama a swičema.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: me to fuinguje na 130 metrů.
jinak nevytáhneš nic ne jen přes 100m a jak už psal Drak, první kabel otestuj a pak se uvidípepa.02 píše:musis mit zapojeny spravne barvicky, podle normy jinak pres 100m nevitahnes.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- LeváRuka
- Začátečník

-
Když už jsem u kvality kabelu, tak se taky na něco zeptám, čím by mohlo být, způsobený to, že po LAN (SMC 7004 ABR) dokážu z jednoho komplu stahovat rychleji, než on ode mě (cca -4Mbit) OS : XP-XP.
Je celkem problém to nějak otestovat, kabely jdou domovníma rozvodama, a tester nevím, kde v Brně sehnat na půjčení (kolik to vlastně stojí ?)
Díky
Je celkem problém to nějak otestovat, kabely jdou domovníma rozvodama, a tester nevím, kde v Brně sehnat na půjčení (kolik to vlastně stojí ?)
Díky
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
za vsechcno muzou windousi
podleme je to windousama, protoze vubec neumej pracovat ze sítí a využívat procesor.
Příklad. mam doma sedmikilo a kdys kopíruju pres sit 1 mega, tak je proceor zatizenej na 50 procent.Maximalne se da vytahnout na sedmikilu PIII tak 6-7 mega víc mi nikdy neslo.
Ale pod linuxem je to trochu jinak. mam linuxovej server pentium 233, a v pohode se da s neho 7 mega tahat a je přitom několikrát pomalejší.
Příklad. mam doma sedmikilo a kdys kopíruju pres sit 1 mega, tak je proceor zatizenej na 50 procent.Maximalne se da vytahnout na sedmikilu PIII tak 6-7 mega víc mi nikdy neslo.
Ale pod linuxem je to trochu jinak. mam linuxovej server pentium 233, a v pohode se da s neho 7 mega tahat a je přitom několikrát pomalejší.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: za vsechcno muzou windousi
A to myslis, ze kdyby si mel tu 700 na linuxu tak budes tahat 20MBpepa.02 píše:podleme je to windousama, protoze vubec neumej pracovat ze sítí a využívat procesor.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- KOFis
- Mírně pokročilý