Nestartuje pocitac s novou MSI FX5900XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
michael
Nováček
Nováček

Nestartuje pocitac s novou MSI FX5900XT

Příspěvek od michael »

Caute,
kupil som novu zostavu s grafickou MSI 5900XT. Zmontoval dokopy a zapol. Pocitac sa zapne, ventilatory v bedni a na procaku bezia. Na grafickej karte sa chladic len pohne na sekundu dopredu a dalej sa netoci. Monitor nema ziadny signal..

Zostava je P4-3Ghz NW (Thermaltake P2-M5), MB ASUS P4P800, 1GB Dual TwinMOS, zdroj je 360W Chieftec!! nezapojil som ani disk ani ziadne ine DVD/CD jednotky... len zakladnu dosku, do nej graficku, pamat, procak..

Skontroloval som, ci je zasunuty kablik z chladica na grafickej do grafickej
Zapojil som poriadne molex konektor do grafiky, vyskusal som snad vsetky molexy, co tam boli. Kartu som tam zastrkaval tiez asi 5x a uplne nadoraz aj som s nou pohybal a chladic sa nepohne. Pasiv na graf. je chladny, ked to necham chvilku bezat...

Neviete pomoct?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Predpokladam ze pre upgrade grafiky PC normalne behalo????
Nemas moznost grafiku vyskusat niekde inde??? To bi bolo zrejme najjednoduchsie ............
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

zkontroluj, jestli je správně zasunuta a profoukni slot, jestli v něm neni prach
michael
Nováček
Nováček

Příspěvek od michael »

sorry, vymenil som graficku kartu za staru a nechodi to stale - ziadny signal. Komp sa tvari, ze ide -> chladic na procaku bezi, doska svieti, ale ani beepnutie ani nic...

takze v grafickej to nie je, ale ako keby AGP slot nemal ziadnu stavu alebo co.. naco som zabudol?
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

resetni CMOSku a pokud nic tak zkus někde vyhrbat starou krafiku do PCI a stejně tu novou vyzkus ještě někde jinde
michael
Nováček
Nováček

Příspěvek od michael »

resetol som cmosku, ziadna zmena, mozem vyskusat MSI5900XT na starsej doske ASUS A7V133?
- ta stara graficka mi ale inde funguje a tu sa to ani nepohne

je to uplne nova posladana zostava, nenapada vas, co som mohol spravit zle?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

michael píše:resetol som cmosku, ziadna zmena, mozem vyskusat MSI5900XT na starsej doske ASUS A7V133?
- ta stara graficka mi ale inde funguje a tu sa to ani nepohne

je to uplne nova posladana zostava, nenapada vas, co som mohol spravit zle?
na tom asusu by měla chodit.
Jestli je to všechni uplně novy tak zkus vyměnit ramku za jinou nebo do jinyho slotu
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
michael
Nováček
Nováček

Příspěvek od michael »

tak grafika je definitivne v poriadku. na starom kompe ide paradne..

takze to sem asi nepatri, ale ja si stale lamem hlavu nad tym, co sa na tej doske alebo procaku alebo pamati mohlo pokaslat..

vyenil som chladic za STOCK.. nepomohlo..
pamate som prestriedal do vsetkych moznych kombinacii..nic.
ze ani nebeepne, ked nieco nie je v poriadku..
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

možná ti odešla deska, když uviděla tu grafiku, tak se asi štěstím podělala :razz:
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Scorp píše:možná ti odešla deska, když uviděla tu grafiku, tak se asi štěstím podělala :razz:

:-D ......... mozne je vsetko ....... ( len pochibujem ze to bude od stastia... ) ...... ked mas este 1 komp skus poprehadzovat aj ostatne komponenti ........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

moje tvoje řeč :lol:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

(doufám že jsem se nepřekouk :oops: ) zapojils napájení grafiky?
ignorelist: kremrole a dezoláti
michael
Nováček
Nováček

Příspěvek od michael »

Uzatvaram to, pani. Ani graficka, ani doska. Vymenil som nakoniec zdroj Chieftec 360W za moj stary 300W DTK a vsetko ide. Bol to zdroj a konkretne ten 4pinovy ATX12V konektor. Mam starsiu dosku, kde sa ten konektor nevyuziva a tam ide Chieftec zdroj bez problemov. Budem to reklamovat, dufam, ze sa to Chieftecu nestava casto a ze to bola len nahoda.
Dakujem Vam za pomoc, bola s Vami sranda :-)

Caute
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

konec dobrý, všechno dobré :)
michael
Nováček
Nováček

Příspěvek od michael »

Takze takto: vymenil som zdroj za novy Chieftec 360W a ten isty problem. Medzi "Ostatny hardware" je podobny problem - teda vlastne uplne ten isty. Pri pouzity dosky P4P800-E Deluxe a Chieftecu 360W (a mozno aj inych zdrojov) byvaju proste problemy. Graficke karta nedostava stavu..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“