Divné GIGABYTE + AMD BARTON teplota?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

TomV píše:
Snakeeyes píše:Doska púšťa do 1700+ 1,65V. Chladič je po odskúšaný rukou podstatne chladnejší ako pri Bartone. Dá sa povedať, takmer vlažný.

Bios ukazuje teplotu 49.

Uvažoval som, či by to nemohlo byť spôsobené tým, že táto doska má nejaký problém s odomknutým Bartonom. Nikde sa v BIOSE nedá nastaviť násobič. :(

Myslím, môj Epox hoc single ram je podstatne podstatne lepšia doska.
Obecně je Epox a Gigabyte co se týče OC úplně někde jinde... Hádej, kdo je vítěz... :-)
To je moc pěkné, taky si myslím, že jsou lepší desky na trhu než GB nebo tu co mám v podpisu :wink: No a když se podíváme po fóru, najdeme mnoho diskuzí o tom, která MB je nej. Ale ať mi nikdo nevykládá, že celý problém stojí na výrobci desky! Kdyby to bylo tak, že Bartík bude topit na GB a na Epoxu bude chladnej, není co řešit. ALE :shock: Když on dá do toho GB 1700+ tak mu netopí!!! A předpokládám, že to nebude tím, že by si tato deska nerozumněla s 2500+, to že jsem to psal, byl vtip :) Myslím, že výroky tipu Epox je lepší apod. sem nepatří a je mi jedno, že to psal moderátor :x A pokud by se později ukázalo, že byl blízko, tak měl svůj názor podpořit nějakými argumenty :wink: Takto to byl pouhý výkřik do tmy, za který jsou často běžní uživatelé ze strany moderátorů pokáráni! Trochu konstruktivní řešení by nebylo? :twisted:
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

No vyzerá to tak, že len sa som smoliar na takéto "záhady".

Zhrniem fakty:

Na Gigabyte AMD BARTON2500+ totálne hreje BOX chladič horúci, teplota cca 65-70 stupňov.
Procesorú dáva doska 1,7V namiesto 1,65!!!

Na tom istom Gigabyte XP1700+, chladič vlažný, ukazuje 49 stupňov, ale rozdiel nameraný rukou je naozaj podstatný. Min tých 30 stupňov odhadujem je skutočný rozdiel.
Procesoru doska dáva 1,65 čiže správne!!!!

Na Epox-e ten istý Barton 2500+@3200+ pri 1,65 teplota pri max. zaťažení prelezie ledva 48.
Pri 1,6V je ešte stále stabilný teplota max cca. 40.

XP1700+@2400+ teplota cca.45+-drobné

Tak ako je možné ten výstrel teploty BARTIK + Gigabyte?

Bios je na každej doske aktuálny
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
Johny_ZeTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johny_ZeTT »

Hele a i když ti to měří těch 70stupnu tak je to stable?
GigaByte GA-7VT600, AMD Athlon2500+(Barton-333MHz), Ati Radeon 9500,512RAM(400MHz)
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

Johny_ZeTT píše:Hele a i když ti to měří těch 70stupnu tak je to stable?
Je to stabilné, len niekedy na 4-5 sekúnd zamrzol comp a potom sa rozbehol akoby nič. Mám pocit, že to bolo práve zapríčinené tou teplotou. Teraz s tým XP1700+ sa mi ešte žiadne 4-5 sekundové zamrznutie nestalo.
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Ta procesor ti hreje preto lebo mas cipset Via KT400 a ta nema delicku 1/6!!! Ked bartona pretaktujes na 3200 ta delicka tam musi bit!!!
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

kolo222266 píše:Ta procesor ti hreje preto lebo mas cipset Via KT400 a ta nema delicku 1/6!!! Ked bartona pretaktujes na 3200 ta delicka tam musi bit!!!
Dělička nemá vliv na teplotu CPU, ta ovlivněje AGP/PCI rychlost- a tím by bylo možné způsobit např vyšší teplotu northbridge.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“