21" Dell Ultrascan P1110 z bazaru?
Moderátor: maXXmilian
- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
21" Dell Ultrascan P1110 z bazaru?
Dell Ultrascan P1110 (Sony Trinitron, 2 roky užíván, 6 měs. záruka, cena skoro 7000 Kč). Má s ním prosím někdo zkušenosti? Měl jsem možnost si ho prohlédnout v bazaru, ale jen "povrchově". Žádné viditelné vady jsem nenašel (v monitorech se moc nevyznám, ale proti mému stařičkému 17" MAGu...
) Rád bych si dopřál velkou úhlopříčku za slušný peníz. Hledal jsem i kvalitní 19" ale ty se v bazarech (alespoň u nás) vyskytují málo. Vím..., určitě je lepší si koupit nový se zárukou, ale jak se tak dívám, nic pod 10tis., což je můj absolutní limit, nevidím... Díky
\( ^_^)Λ(^_^ )/
- Dony
- Středně pokročilý

21" monitor je docela nepohodlny, zabere hodne mista a pokud nejsi zvyklej se na monitor "rozhlizet" (21" je uz mimo bezny zorny pole, takze nevidis celej obraz a musis hejbat hlavou), tak ho nekupuj. Navic Trinitrony Dell nejsou zrovna nej, kdyz jsou starsi, maj docela problem s jasem a kontrastem (ale zalezi na konkretnim kusu)
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Butch
- Středně pokročilý

Moc teda nákup staršího CRT nedoporučuju.
Pokud bude mít tenhle záruku 6 měsíc, tak to docela jde.
Případné vady by se měly projevit.
Jestli jsi ale přesvědčen jej koupit, nech si ho předvézt.
Pokud nebudeš mít možnost, vidět ho v akci, rozhodně nekupovat!!!!
Sleduj
Ostrost(nejlepší poznáš na textu)
I když takhle velká úhlopříčka a ještě k tomu trinitron(čárová maska) nebude ostrá nikdy , tak jako třeba klasická kvalitní delta obrazovka(bodová maska).
Frekvenci:
Měl by jít bez problémů alespoň na 85Hz v tom rozlišení, které chceš používat na desktop.
Dále různé deformace, které by nešly vyladit pomocí menu.
Taky samozřejmě barvy.
Nejlepší by bylo si vzít někoho s sebou.
Přeci jen víc očí vidí víc chyb.
Takže přeju hodně zdaru.
Pokud bude mít tenhle záruku 6 měsíc, tak to docela jde.
Případné vady by se měly projevit.
Jestli jsi ale přesvědčen jej koupit, nech si ho předvézt.
Pokud nebudeš mít možnost, vidět ho v akci, rozhodně nekupovat!!!!
Sleduj
I když takhle velká úhlopříčka a ještě k tomu trinitron(čárová maska) nebude ostrá nikdy , tak jako třeba klasická kvalitní delta obrazovka(bodová maska).
Frekvenci:
Měl by jít bez problémů alespoň na 85Hz v tom rozlišení, které chceš používat na desktop.
Dále různé deformace, které by nešly vyladit pomocí menu.
Taky samozřejmě barvy.
Nejlepší by bylo si vzít někoho s sebou.
Přeci jen víc očí vidí víc chyb.
Takže přeju hodně zdaru.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- sazkarik
- Nováček

-
Ty monitory tedko maji na www.importer.cz za nejakych 5700
- Staňour
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
TO SNAD NENÍ MOŽNÝ, trinitron se dělá proto, že je o mnoho ostřejší, než bodová maska (invar), tak neplácej blbosti.Butch píše: Sleduj
Imho, tenhle monas mám a jsem naprosto spokojenej. Na velikost si brzo zvykneš, to neřeš.
Je pravda, že se v importeru dost zásadně liší kus od kus. Rozhodně nekupuj přes dobírku, vždy si ho přijed prohlédnout.
Imho ten svůj zrovna prodávám. Koupil jsem ntb a potřebuju ho splatit a stejně pc prodávám. Jinak jsem ještě lepší mon. neviděl. Pokud trefíš na dobrej kus, tak budeš hodně spokojenej. Nenech se odradit
- Butch
- Středně pokročilý

Dej jsi jakýkoliv 21" CRT s trinitron obrazovkou na 1600x1200 a podívej se na nějaké tabulky v excelu. pokud neuvidíš jemný stín u písma(neostrost o které jsem mluvil), tak ti gratuluju.Staňour píše:
TO SNAD NENÍ MOŽNÝ, trinitron se dělá proto, že je o mnoho ostřejší, než bodová maska (invar), tak neplácej blbosti. :
Klasická kvalitní(myšleno co se týče značky a typu, ne globálně) bodová maska bude vždy ostřejší než trinitron obrazovka.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý

Trinitron se dělá proto, protože lidi chtěj pokud možno co nejplošší obraz (i když u trinitron je to povrch válce)Staňour píše: TO SNAD NENÍ MOŽNÝ, trinitron se dělá proto, že je o mnoho ostřejší, než bodová maska (invar)
Taky proto, že má daleko lepší jas a barvy než monitory s bodovou maskou
Ale co se týče ostrosti, tak kvalitní CRT bude vždy ostřejší.
Samozřejmě LCD je nej, jelikož tam je ostrost 100%.
Zeptej se někoho, kdo děllá s grafikou.
Většina lidí ti odpoví, že buďto kvalitní CRT s bodovou maskou nebo LCD(profi).
- totter
- Nováček

-
Ja jsem jeden tenhle monitor koupil a byl naprosto spickovy, jeste jsem nic lepsiho nevidel. (mam 22""Mitsubishi)
Pak jsem chtel koupit jeste jeden, ale ten uz byl o poznani horsi, tak jsem se ho zbavil
jedna se o perfektni monitor za perfektni cenu, ale je treba ho vzdy vyzkouset na kvalitni karte s vysokym rozlisenim v nokiatestu
v nizkem rosliseni nejsou vady tak znat
jedina nevyhoda tohoto monitoru je, ze se nedostanes do servisniho menu, tzn oprava a serizeni jedine u dellu coz je dost mastny
Pak jsem chtel koupit jeste jeden, ale ten uz byl o poznani horsi, tak jsem se ho zbavil
jedna se o perfektni monitor za perfektni cenu, ale je treba ho vzdy vyzkouset na kvalitni karte s vysokym rozlisenim v nokiatestu
v nizkem rosliseni nejsou vady tak znat
jedina nevyhoda tohoto monitoru je, ze se nedostanes do servisniho menu, tzn oprava a serizeni jedine u dellu coz je dost mastny
- notebookss
- Nováček

-
Muzu ted doporucit 22" Mitsubishi od www.importer.cz . Stoji skoro stejne parametry ma lepsi a plochost naprosto stejna!. Mel jsem predtim DELL P1110 a ten palec je znat! Doporucuju Mitsubishi i kdyz DELL taky neni k zahozeni