21" Dell Ultrascan P1110 z bazaru?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

21" Dell Ultrascan P1110 z bazaru?

Příspěvek od Mastero »

Dell Ultrascan P1110 (Sony Trinitron, 2 roky užíván, 6 měs. záruka, cena skoro 7000 Kč). Má s ním prosím někdo zkušenosti? Měl jsem možnost si ho prohlédnout v bazaru, ale jen "povrchově". Žádné viditelné vady jsem nenašel (v monitorech se moc nevyznám, ale proti mému stařičkému 17" MAGu... 8)) Rád bych si dopřál velkou úhlopříčku za slušný peníz. Hledal jsem i kvalitní 19" ale ty se v bazarech (alespoň u nás) vyskytují málo. Vím..., určitě je lepší si koupit nový se zárukou, ale jak se tak dívám, nic pod 10tis., což je můj absolutní limit, nevidím... Díky
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

21" monitor je docela nepohodlny, zabere hodne mista a pokud nejsi zvyklej se na monitor "rozhlizet" (21" je uz mimo bezny zorny pole, takze nevidis celej obraz a musis hejbat hlavou), tak ho nekupuj. Navic Trinitrony Dell nejsou zrovna nej, kdyz jsou starsi, maj docela problem s jasem a kontrastem (ale zalezi na konkretnim kusu)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Moc teda nákup staršího CRT nedoporučuju.
Pokud bude mít tenhle záruku 6 měsíc, tak to docela jde.
Případné vady by se měly projevit.

Jestli jsi ale přesvědčen jej koupit, nech si ho předvézt.
Pokud nebudeš mít možnost, vidět ho v akci, rozhodně nekupovat!!!!

Sleduj
Ostrost(nejlepší poznáš na textu)
I když takhle velká úhlopříčka a ještě k tomu trinitron(čárová maska) nebude ostrá nikdy , tak jako třeba klasická kvalitní delta obrazovka(bodová maska).

Frekvenci:
Měl by jít bez problémů alespoň na 85Hz v tom rozlišení, které chceš používat na desktop.

Dále různé deformace, které by nešly vyladit pomocí menu.

Taky samozřejmě barvy.

Nejlepší by bylo si vzít někoho s sebou.
Přeci jen víc očí vidí víc chyb.

Takže přeju hodně zdaru.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Dobrá, hodně jsem přemýšlel a asi koupím nový LG F900P. Btw ten monitor už nemají :), někdo mě předběhl... Díky
\( ^_^)Λ(^_^ )/
sazkarik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sazkarik »

Ty monitory tedko maji na www.importer.cz za nejakych 5700
Staňour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Staňour »

Butch píše: Sleduj
Ostrost(nejlepší poznáš na textu)
I když takhle velká úhlopříčka a ještě k tomu trinitron(čárová maska) nebude ostrá nikdy , tak jako třeba klasická kvalitní delta obrazovka(bodová maska).
TO SNAD NENÍ MOŽNÝ, trinitron se dělá proto, že je o mnoho ostřejší, než bodová maska (invar), tak neplácej blbosti.
Imho, tenhle monas mám a jsem naprosto spokojenej. Na velikost si brzo zvykneš, to neřeš.
Je pravda, že se v importeru dost zásadně liší kus od kus. Rozhodně nekupuj přes dobírku, vždy si ho přijed prohlédnout.

Imho ten svůj zrovna prodávám. Koupil jsem ntb a potřebuju ho splatit a stejně pc prodávám. Jinak jsem ještě lepší mon. neviděl. Pokud trefíš na dobrej kus, tak budeš hodně spokojenej. Nenech se odradit :wink:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Staňour píše:
TO SNAD NENÍ MOŽNÝ, trinitron se dělá proto, že je o mnoho ostřejší, než bodová maska (invar), tak neplácej blbosti. :
Dej jsi jakýkoliv 21" CRT s trinitron obrazovkou na 1600x1200 a podívej se na nějaké tabulky v excelu. pokud neuvidíš jemný stín u písma(neostrost o které jsem mluvil), tak ti gratuluju.

Klasická kvalitní(myšleno co se týče značky a typu, ne globálně) bodová maska bude vždy ostřejší než trinitron obrazovka.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Staňour píše: TO SNAD NENÍ MOŽNÝ, trinitron se dělá proto, že je o mnoho ostřejší, než bodová maska (invar)
Trinitron se dělá proto, protože lidi chtěj pokud možno co nejplošší obraz (i když u trinitron je to povrch válce)
Taky proto, že má daleko lepší jas a barvy než monitory s bodovou maskou :wink:

Ale co se týče ostrosti, tak kvalitní CRT bude vždy ostřejší.
Samozřejmě LCD je nej, jelikož tam je ostrost 100%.

Zeptej se někoho, kdo děllá s grafikou.
Většina lidí ti odpoví, že buďto kvalitní CRT s bodovou maskou nebo LCD(profi).
totter
Nováček
Nováček

Příspěvek od totter »

Ja jsem jeden tenhle monitor koupil a byl naprosto spickovy, jeste jsem nic lepsiho nevidel. (mam 22""Mitsubishi)
Pak jsem chtel koupit jeste jeden, ale ten uz byl o poznani horsi, tak jsem se ho zbavil
jedna se o perfektni monitor za perfektni cenu, ale je treba ho vzdy vyzkouset na kvalitni karte s vysokym rozlisenim v nokiatestu
v nizkem rosliseni nejsou vady tak znat
jedina nevyhoda tohoto monitoru je, ze se nedostanes do servisniho menu, tzn oprava a serizeni jedine u dellu coz je dost mastny
notebookss
Nováček
Nováček

Příspěvek od notebookss »

Muzu ted doporucit 22" Mitsubishi od www.importer.cz . Stoji skoro stejne parametry ma lepsi a plochost naprosto stejna!. Mel jsem predtim DELL P1110 a ten palec je znat! Doporucuju Mitsubishi i kdyz DELL taky neni k zahozeni :-D
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“