potřebuju radu s taktováním AMD DURONa 850
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Tamir
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
potřebuju radu s taktováním AMD DURONa 850
Potřeboval bych radu - Mám DURONA 850MHz, chipset KT133. Nějak moc se v taktování nevyznám. Chtěl bych nějak zvýšit výkon. Jak zvýším výkon, když na motherboardu přepnu frekvenci FSB ze 100MHz na 133 (jinou variantu mi deska nedovolí)??? Má to nějaká rizika?
Dík za radu.
Dík za radu.
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak pokud spravne pocitam tak to by ti hodilo frekvenci 1.1Ghz (a naky drobny) ale to nevim jestli to snese.....ja mel taky na KT133 (tez bez A) Durona 700 a nejvic sem ho rozjel na 750.....(fbs sem dal na 107).....a povoluje aspon deska zmenu napeti???
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
KT133 nezvládne 133 MHz FSB, jediná možnost je mírné zvýšení FSB (odhaduju 111 MHz max) a potom změna násobiče
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Otázka je - pozná se v dnešních aplikacích rozdil 850 - 950 MHz ?? ja myslim ze vubec ne.... zvlast ne v hrach.... (pisu o DNESNICH aplikacich).
Ale vzhledem k tomu ze procesor uz je stejne po zaruce a ma to uz tak rikajic za sebou, tak proc ho jeste nezkusit, ze
Ale vzhledem k tomu ze procesor uz je stejne po zaruce a ma to uz tak rikajic za sebou, tak proc ho jeste nezkusit, ze
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- peppa
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
XP-98
No, já mám durona 850 a jednou jsem ho taktl na 1.18, ale už jsem musel zvyšovat napětí, aby aspoň chvíly vydržel ve Windows 98. To už je, ale extrém (aspoň s mým chladičem). A teď když mám win XP, tak jsem rád, že je procesor na 1Ghz. XPéčka jsou méně tolerantnější k taktování než win 98. Podle mého. Když u XPéčka zvýším FSP(i o jeden bod), tak už mi nenajede. Tak zvyšuji pouze násobič. Momentálně ho mám na 110x.
- berraneck
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Duron 850 MHz taktovat? Zkusit si to můžeš, ale jen zkusit. Když si vylapuješ chladič, otevřeš case a posadíš vedle otevřený lednice... proč ne. Pravda je, že z hlediska "dnešních" aplikací nemůžeš 850ku přetaktovat aby to byl znatelný nárůst výkonu. Přetaktovával jsem 800vku a jen na 840 beželo vše!!! tak jak má a stabilně. Na 900 (bez titanových větráků a sw chlazení a tenkrát!!!) jsem si mohl prohlížet NC v dosu. Taktu zdar a tu 850ku dej mamce do kuchyně...
- peppa
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No je pravda....
No je pravda, že by se duronama dalo i topit. Duron ti vydrží i 80 stupňovou teplotu. Aspoň to tak výrobce uvádí. Ale mr. Ryjen, který psal předchozí zprávu má pravdu s tím, že u durona, přetaktovného durona ten nárůst výkonu ani nepoznáš. Když ho taktneš o 200Mhz tak jsi rád.
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
proc ne? koukni se do meho popisuryjen píše:Duron 850 MHz taktovat? Zkusit si to můžeš, ale jen zkusit. Když si vylapuješ chladič, otevřeš case a posadíš vedle otevřený lednice... proč ne. Pravda je, že z hlediska "dnešních" aplikací nemůžeš 850ku přetaktovat aby to byl znatelný nárůst výkonu. Přetaktovával jsem 800vku a jen na 840 beželo vše!!! tak jak má a stabilně. Na 900 (bez titanových větráků a sw chlazení a tenkrát!!!) jsem si mohl prohlížet NC v dosu. Taktu zdar a tu 850ku dej mamce do kuchyně...
zalezi jen na desce jak velke muze nastavit Vcore, Spitfire snese cokoliv, sice to pece dost ale me pomohl vyrazne WindTunel, jinak mam jeste 1x nasavaci vpredu a 1x odsavaci vetrak pod zdrojem
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pravda, deska je hodně důležitá resp. OC závisí témeř na ní. Co vydrží Spitfire? Raduj se a nerouhej, protože druhej takovej budeš hledat dlouho. P4 z 2400 na 3200 je pěknej maglajz, ale jde to a to je 33 procent, není to staré jako Jeruzalém a je to (co si budeme nalhávat) Intel. Ty máš nárůst 37!!! Na Duronu. Nevím jak jsi to udělal, ale jsi KING. Jaký máš OS? Co jsem psal původně platí, s tímhle začátečník opravdu jen zkoušet, ale vypadá to že by Ti mohl UFo docela poradit a asi to bude i něco stát (práci, ach jo...)
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Od nastupu Duronu neni u AMD pretaktovani CPU o 30-50% zadnou zvlastnosti (pokud si vyberes spravnej procak), takze v tomhle jsou na tom Intel i AMD nyni velmi podobne.ryjen píše:Pravda, deska je hodně důležitá resp. OC závisí témeř na ní. Co vydrží Spitfire? Raduj se a nerouhej, protože druhej takovej budeš hledat dlouho. P4 z 2400 na 3200 je pěknej maglajz, ale jde to a to je 33 procent, není to staré jako Jeruzalém a je to (co si budeme nalhávat) Intel. Ty máš nárůst 37!!! Na Duronu. Nevím jak jsi to udělal, ale jsi KING. Jaký máš OS? Co jsem psal původně platí, s tímhle začátečník opravdu jen zkoušet, ale vypadá to že by Ti mohl UFo docela poradit a asi to bude i něco stát (práci, ach jo...)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je velmi naivní představa. Vychází to z toho, že AMDčka (taky jedno mám) jsou k tomu jako dělaný a proto se kolem OC rozjel docela slušněj bysnyysssss. Proto to pak vypadá, že je to v poho, je, ale díky té pozornosti a nákladům. Viděli jste testy CPU bez chladiče, třeba PIII, no to byla nádhera, AMD šlo do hajan během 15s. Ale jinak proti AMD nic nemám, jsou mnohem víc user friendly (proto také tak oblíbené a mnohdy neprávem opěvované) než intlíky
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 ryjen: no mozna mam stesti na kus, chodi totiz i pri vyssich teplotach, coz ne vsechny CPU snesou, jinak sem se k tomu dostal postupne az se trochu zajel na tech 2V a pak 2.2V
samozrejme ten vykonovy narust neni nic moc, ale aspon neco
strop toho jadra je co sem slysel nekde u 1300MHz, ale asi ne s takovym bidnym a levnym chlazenim jako mam, voda by byla lepsi ale investovat vice pro nejakych 50-70MHz nema smysl, to uz radsi XP
EDIT:
2 ryjen: jedu na W2k, teprve ted sem si tenhle thread trochu lip precet
, a doslo mi jaks to myslel
, no samozrejme to chce i trochu prace, zezacatku sem se taky pouze tezce dostaval pres 1100, chce to trochu (
docela dost ) casu
trosku sem musel snizit FSB abych z CPU vymackl co nejvic (stejne mam jeste rezervu tak 10-20MHz), osobne sem docela zvedavy az koupim nejakou lepsi GF (nejlip R9100) tak jestli bude pro vetsi vykon lepsi jit nahoru s FSB o par MHz a snizit frv. CPU nebo naopak
to zas bude benchmarkovani
samozrejme ten vykonovy narust neni nic moc, ale aspon neco
strop toho jadra je co sem slysel nekde u 1300MHz, ale asi ne s takovym bidnym a levnym chlazenim jako mam, voda by byla lepsi ale investovat vice pro nejakych 50-70MHz nema smysl, to uz radsi XP
EDIT:
2 ryjen: jedu na W2k, teprve ted sem si tenhle thread trochu lip precet
trosku sem musel snizit FSB abych z CPU vymackl co nejvic (stejne mam jeste rezervu tak 10-20MHz), osobne sem docela zvedavy az koupim nejakou lepsi GF (nejlip R9100) tak jestli bude pro vetsi vykon lepsi jit nahoru s FSB o par MHz a snizit frv. CPU nebo naopak
to zas bude benchmarkovani
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 Tamir: co vsechno muzes nastavovat v tom Biosu? to mas na vyber jen mezi 100 a 133 FSB?
a co zmena nasobice? da se nastavit v Biosu, mas ten CPU odemceny?
a co zmena Vcore?
pokud na tvem MoBo nejde zvysit Vcore tak ho budes muset nastavit na CPU, stejne tak nastavis i nasobice
koukni se napr. na >> Tuhle << stranku
a co zmena nasobice? da se nastavit v Biosu, mas ten CPU odemceny?
a co zmena Vcore?
pokud na tvem MoBo nejde zvysit Vcore tak ho budes muset nastavit na CPU, stejne tak nastavis i nasobice
koukni se napr. na >> Tuhle << stranku