Pristup na Internet pres 1 pevnou IP. Jak rozchodit sit???

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Moguai
Nováček
Nováček

Pristup na Internet pres 1 pevnou IP. Jak rozchodit sit???

Příspěvek od Moguai »

Mame od poskytovatele nastaveny pocitac pro Internet s pevne danou jejich IP.
Chtel bych si ale vytvorit sit lokalni a pres nejakej router.
Nechci proxynu (zapnuty pocitac) !!!

Takze kam mam zapojit ten LAN kabl z anteny? a jak to nakonfigurovat???

jakej router vubec potrebuju???

dik moc
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

např. router SMC Barricade 7004 VBR V2, zapojíš a jedeš, žádná složitá konfigurace
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Moguai
Nováček
Nováček

zapojeni?

Příspěvek od Moguai »

jsou tam 4xLAN vstupy a 1xWAN...

ten LAN kabl zapojim na WAN a do tech ctyr si dam PCs? (ma WAN stejnou koncovku?)

sorry, ale v tomhle jsem uplne blbej
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

vsechno je koncovka RJ45 (8 pinova)....presne jak pises WAN je prichozi internet od poskytovatele, zbytek jsou koncovky pro tvoji vnitrni sit...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

k tomu routeru je CD, na něm pdf návod jak to rozchodit, stačí jen nastavit správně IP adresu, masku, bránu, DNS a tím je to hotovo, pak už si můžeš jen hrát s různýma vychytávkama jako DHCP, forwardování portů, atd.

vždycky když něco změníš, nezapomeň ten router rebootovat
pepavera
Nováček
Nováček

Dobrej router a levnej

Příspěvek od pepavera »

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrej router a levnej

pepavera píše:Dobrej router a levnej
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... 5408#popis
No, dyť to je to SMC co doporučujeme.
BDs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BDs »

Vi prosim nekdo, kdo ma s timhle routerem zkusenost jestli je mozny rozchodit preklad verejny IP adresy na neverejnou IP adresu nejlip v plnym rozsahu, ale se zachovanim routovani na ostatni PC? Trochu to popisu.

Doted jsem mel ADSL modem s routerem Alcatel ST 510i, u kteryho se nastaveni routovacich ficurek delalo snadno pres webovy rozhrani. Zajimava byla feature DEFAULT SERVER, diky ktery clovek nastavil IP vnitrni site, ktery melo byt pristupny zvenci. Zaroven ale zustavalo routovani na zbyle PC v siti, jenom tohle bylo jaksi nadrazeny.

Zajimalo by me, jestli je to mozny rozchodit stejnym zpusobem s timhle Barricade. Proste tak, aby fachal FTP pristup zvenci, DC v aktivnim rezimu apod.

Vim, ze to ma NAT a ze naforwardovat port treba pro to FTP by melo jit bez problemu. DC je ale pro aktivni rezim dost vybiravy, co jsem doposud zazil a vyzaduje diru v pristupu zvenci volne pruchozi obema smery.

DIKY ZA RADY!
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Ale samozrejme, v terminologii SMC to feature najdes pod nazvem DMZ aneb DeMilitarizovana Zona.

Tato vlastnost je naprosto bezna. (a docela nebezpecna)
Toshiba Tecra A6
tomesik

Příspěvek od tomesik »

jo - mam ho doma, presne tohle umi, je to pres DMZ (demilitarizovana zona), mezi tim routerem a pocitacem mimo tuto zonu (muze byt jeden) lze mit plne pokryti pres vnitrni DHCP, cokoliv prijde a nepatri do podsite, tak se posle prave na ten komp mimo DMZ. Funguje to skvele, mam to v provozu 14 dni a naprosto vpohode 8-)
BDs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BDs »

Juchu, diky za neuveritelne rychlou reakci.

To, ze je to nebezpecny je mi jasny...spoleham na Sygate Personal Firewall.

Takze routovani pro ostatni zustava pri tomhle vpodstate presmerovani na muj komp zachovano?

BTW: Vsechno to resim kvuli tomuhle pripojeni:

http://www.eurocom.cz

Pokryvaj i dost mensich mest...vypada to vskutku luxusne. Mbit 1:10 bez limitu za 500/mes s dani. Jeste nevim jestli jsem pokrytej, ale rad bych byl. Nabizej i Mbit garant za 4000 Kc nebo 4Mbit 1:10 za 2500. Vsechno s dani. Konektivitu zajistuje Aliatel, jenom potreba prikoupit si verejnou IP za 100/mes a regnuti dalsi MAC adresy je 100/mes. Porad premejslim, v cem muze bejt zakopanej pes, ale zatim me nic nenapadlo...
veles
Začátečník
Začátečník

IDSN i ADSL modem + router

Příspěvek od veles »

Nějak v tom pořád nemám jasno a tohle vlákno je tomu blízké. Mám IDSN a chtěl bych modem se zabudovaným routerem (firewall vítán). Při nejbližší příležitosti bych rád na ADSL. Existuje modem, který obslouží obě připojení? Nebo je to jedno? Vyhovuje tomu například ALCATEL SpeedTouch 510i?
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Re: IDSN i ADSL modem + router

Příspěvek od LeváRuka »

veles píše:Nějak v tom pořád nemám jasno a tohle vlákno je tomu blízké. Mám IDSN a chtěl bych modem se zabudovaným routerem (firewall vítán). Při nejbližší příležitosti bych rád na ADSL. Existuje modem, který obslouží obě připojení? Nebo je to jedno? Vyhovuje tomu například ALCATEL SpeedTouch 510i?
Co se týká modemu,tak to asi nepůjde, nebo alespoň nevím o žádným modemu, kterej by zvládl ISDN i xDSL to jsou dvě uplně jiný technologie.

Kupovat modem s integrovaným routerem no, nevím jestli je to dobrej nápad, nejsem si jistej, jak to vychází cenově, ale já bych koupil normální modem (ADSL) a k němu za cca 1200 router. Pokud by jsi chtěl zatím používat ISDN tak by to taky šlo ale nebude to zrovna nejlevnější. SMC 7004 ABR v.2 má totiž možnost záložního připojení přes DIAL-UP , ale na to by jsi musel mít na modemu COM port (nebo ještě jeden ale nevím, co je to zač :oops: ) Problém je v tom, že se nedá přímo ovlivnit, kdy jsi připojenej a kdy ne, router se sám připojuje i odpojuje (minimum pro odpojení při nečinnosti je myslím 10 min.)
BDs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: IDSN i ADSL modem + router

Příspěvek od BDs »

LeváRuka píše:
veles píše:Nějak v tom pořád nemám jasno a tohle vlákno je tomu blízké. Mám IDSN a chtěl bych modem se zabudovaným routerem (firewall vítán). Při nejbližší příležitosti bych rád na ADSL. Existuje modem, který obslouží obě připojení? Nebo je to jedno? Vyhovuje tomu například ALCATEL SpeedTouch 510i?
Co se týká modemu,tak to asi nepůjde, nebo alespoň nevím o žádným modemu, kterej by zvládl ISDN i xDSL to jsou dvě uplně jiný technologie.

Kupovat modem s integrovaným routerem no, nevím jestli je to dobrej nápad, nejsem si jistej, jak to vychází cenově, ale já bych koupil normální modem (ADSL) a k němu za cca 1200 router. Pokud by jsi chtěl zatím používat ISDN tak by to taky šlo ale nebude to zrovna nejlevnější. SMC 7004 ABR v.2 má totiž možnost záložního připojení přes DIAL-UP , ale na to by jsi musel mít na modemu COM port (nebo ještě jeden ale nevím, co je to zač :oops: ) Problém je v tom, že se nedá přímo ovlivnit, kdy jsi připojenej a kdy ne, router se sám připojuje i odpojuje (minimum pro odpojení při nečinnosti je myslím 10 min.)
Ja toho Alcatela mel a ten router v nem mi pripadal dost bez problemu. Zakladni funkce jako DHCP, firewall, port forwarding mu nedelaly problemy...podle me neni potreba prikupovat extra router...ten jeho je dostacujici...

Hlavne nekupuj modem Asus/Joyce zamrza pri prehrati, coz nastava dost casto. Ja doporucuju ten Alcatel nebo pripadne Zyxel...oba jsou bez problemu...
paax
Nováček
Nováček

Příspěvek od paax »

AHoj, mám možná podobný problém... V baráku jsme se rozhodli, že se připojíme k netu a mám od společnosti taky jednu pevnou IP adresu. Před tím jsme měli v baráku LAN. Po připojení k internetu přestala LAN fungovat a my se už nevidíme, proto jsem koupil ještě jednu sítovku, do které jsem píchnul kabel z naší Lan sítě a nastavil IP adresy, jako jsem to dělával dříve. Bohužel to nefunguje... nevíte někdo, jak docílit toho, abych se viděl v naší LAN a zároveň mohl v klidu na internet ? PS: jednou se mi podařilo, že jsem viděl kámoše, ale to byla asi náhoda. Používám WIN 98SE, jinak mám ještě XP Prof. ale to mám na tvorbu videa... dík čau
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Toshiba Tecra A6
paax
Nováček
Nováček

Příspěvek od paax »

Diky, ale jak jsem to četl, tak to je návod, jak zpřístupnit internet ostatním v síti LAN ne ? ale mě ta lan nefunguje od doby, kdy mi zapojili internet. Na nechci sdílet internet s ostatními v LAN, já je chci jen vidět a kopírovat od nich a oni odemě, jelikož všichni ostatní v LAN mají také internet s pevnou IP.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to paax: máš-li Windows 2000 nebo XP, můžeš jedné síťovce přiřadit další IP adresu, takže si vem něco z rozsahu co se v té lokální síti používá a hotovo - tohle funguje, mám to vyzkoušeno

že to nefunguje je pochopitelné - nemáš IP, se kterou by chodila Windowsová síť - respektive na jedné kabeláži Ti teď chodí 2 sítě, tak jejich + Tvoje mašina chudák osamocená :-D
paax
Nováček
Nováček

Příspěvek od paax »

Ne na jedne kabelazi,ale na dvou....mame 2 sitovky,vlastni kabelaz na lan.Na net je kabelaz jina..to znamena jak rozchodit Lan zaroven z netem,koukam ze odpovedi se porad tykaji jinych temat...
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no myslim, ze pro tebe proste porad plati to vyse citovane ;)
(prirozene ti bude fungovat jak Internet tak LAN)
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“