Zničený disk po přetaktování ??????

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zničený disk po přetaktování ??????

Příspěvek od mejdzr »

Asi jsem pretaktoval muj komp vic nez snesl. A ted? Kdyz jsem restartoval tak mi to hodilo hlasku ze byl poskozeny nejaky systemovy soubor a ze mi woknousy nemuzou nastartovat. Tak jsem ho zformatoval a znova vytvoril partition. Kdyz jsem nainstaloval znovu system tak vse funguje normal, akorat pri kontrole v Partition Magicu 8 kdyz dam Check for error tak mi to hlasi "Partition contains open files. Use the operating system check utility" A kdyz chci pouzit Feature tool od hitachi tak to hlasi boot disk error!!!!!!!!!!!! Nevite nekdo co s tim???
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

a v com spocivalo to pretaktovanie?
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mejdzr »

Taktoval jsem procik (Athlon XP 2600+ T-bred B0) ale pak jsem to trochu prehnal a sytem uz nenastartoval. Doufam ze ten disk bude v pohode. Mam ho asi 14 dni (Hitachi 120 GB, 8 MB Cache).
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ale ja som sa pytal AKO si ho taktoval.Zvysoval si fsb az o nejakych 25-30MHz?
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mejdzr »

No zaklad je (166x12,5) 1,65 V - Tak jsem si s tim hral asi dva dny a dostal jsem to na (175 x 13) pri 1,75V. Testovano v prime95 cca 8 hodin a vse v poho. Pak jsem ale zkusil (200x11), to taky slo tak jsem jeste zkusil (200x11,5) a tam jsem zkoncil!!! System uz nenajel.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

mejdzr píše:No zaklad je (166x12,5) 1,65 V - Tak jsem si s tim hral asi dva dny a dostal jsem to na (175 x 13) pri 1,75V. Testovano v prime95 cca 8 hodin a vse v poho. Pak jsem ale zkusil (200x11), to taky slo tak jsem jeste zkusil (200x11,5) a tam jsem zkoncil!!! System uz nenajel.
fajn.....pocuj, aku mas dosku?
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mejdzr »

Asus A7V8X-X - KT 400 ale co s tim ma deska spolecnyho??? Komp mi normalne jede vcetne XPcek akorat me sere ta hlaska v partition magicu! Potrebuju vedet jestli ten disk bude nekdy jako novej popr. jestli se mi pak nezacnou srat nejaky programy atd... Mam rad kdyz je vsechno v cajku (tzn. vsechno jak ma byt) nebo ho mam vyhodit z wokna. :-)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

mejdzr píše:Asus A7V8X-X - KT 400 ale co s tim ma deska spolecnyho??? Komp mi normalne jede vcetne XPcek akorat me sere ta hlaska v partition magicu! Potrebuju vedet jestli ten disk bude nekdy jako novej popr. jestli se mi pak nezacnou srat nejaky programy atd... Mam rad kdyz je vsechno v cajku (tzn. vsechno jak ma byt) nebo ho mam vyhodit z wokna. :-)
ta doska s tym ma velmi vela spolocneho.Ten chipset totizto nepodporuje delicku pri fsb200, to znamena ze si to VELMI prehnal a doslo k tipickemu poskodeniu dat(via chipset pri vysokom fsb).Pockaj, hodim link co s tym....snad :)
Edit:ak si tak este nespravil, OKAMZITE to zniz z toho fsb200 na napr 166!!
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

TomV píše: KT400 umí FSB 166 (333 efektivně). Takže tyto děličky obsahuje. Otázka je, jestli se přepnou automaticky po nastavení FSB na 166MHz, nebo jestli to musíš přepnout manuálně nějakým jumperem na desce. To už je záležitost desky; může se to lišit.

Můžeš v BIOSu nastavit frekvenci přes 166 MHz ? Jestli ne, a těch 166MHz je horní hranice, tak to děličky pravděpodobně nenastaví a musíš to přepnout jumperem na desce. Desky s KT400 můžou obvykle pracovat na třech základních frekvencích FSB - 100 MHz, 133 MHz a 166 MHz. U každé by měla být možnost doladit FSB v krocích po jedom MHz až na hodnotu základ+33 MHz. Pokud chceš provozovat systém na 166 MHz a deska je v režimu 133MHz sběrnice, tak ti nastavení 166MHz v BIOSu na 99% nepůjde. Deska nezmění děličky. Změní je až tedy, když přepneš základní frekvenci na 166MHz. A to uděláš, jak už jsem říkal, buď jumperem na desce, nebo, pokud je ta deska trochu chytřejší, v BIOSu. Taková deska bude mít nastavitelnej celej rozsah FSB od 100 do 199 MHz a při nastavení FSB na (nad) jeden z těch tří klíčových bodů přepne čipset do rychlejšího režimu.

A ještě jedna věc - pozor na takt PCI. Grafiky jsou na takty AGP celklem tolerantní, ale když je PCI sběrnice moc rychlá ( <36 - 37 MHz ), může začít dělat problémy IDE řadič. Pokud zrychlíš takt PCI moc (a neupravíš časování IDE řadiče pomocí registrů jižního můstku) a řadič to nerozdejchá, dojde pravděpodobně k poškození přenášených dat.
to vyladovanie splasis tu:
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ti ... rtId=17666

a ten urivok je z tadialto:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=7923

precitaj si to cele, helpne ti to :D
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mejdzr »

Nojo ted jsem o neco chytrejsi. Posranej chipset (VIA) kdybych mel nForce2 tak jsem za vodou. Ma PCI/AGP lock ne??? Ale me netrapej poskozeny data ale vypada to ze je poskozenej disk. :-(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ta hláška v partition magicu je uplně normální, protože máš určitě win2k/XP a NTFS. hlásí ti to, že nemohl zkontrolovat všechny soubory, protože některé z nch jsou "otevřené". to není uplně pravda - jen k některým souborům má výhradní přístup kernel systému. těmito soubory jsou (pokud se nepletu) soubory s příponou .SAM, protože tyhle soubory obsahují zašifrovaná hesla. a pak snad taky registry.

horší je to už s tou druhou hláškou z DFT :?
co ti to přesně psalo ? hoď jsem obrázek SMARTu a HD Tach. chová se ten disk jinak normálně ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mejdzr »

Jojo mam XP na NTFS. Sorry, s druhou hlaskou jsem se asi unahlil. Ted jsem si znovu vytvoril bootovaci disk od hitachi a normalne nebeh. Takze se vse zda normalni. System jede v pohode akorat jsem nervozni kdyz mi nekde vyleze nejaka chybova hlaska. A prave magica pouzivam uz nejaky ten patek a tohle jsem jeste nevidel.

Takze myslis ze je to v pohode????
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

mejdzr píše:Jojo mam XP na NTFS. Sorry, s druhou hlaskou jsem se asi unahlil. Ted jsem si znovu vytvoril bootovaci disk od hitachi a normalne nebeh. Takze se vse zda normalni. System jede v pohode akorat jsem nervozni kdyz mi nekde vyleze nejaka chybova hlaska. A prave magica pouzivam uz nejaky ten patek a tohle jsem jeste nevidel.

Takze myslis ze je to v pohode????
jo, je to uplně v pohodě :wink:

ale je zajímavý, že mě se už taky párkrát stalo to, co tobě - tzn. že mi partition magic NEnapsal tuhle hlášku, i když jsem měl Win2k a NTFS a kontroloval jsem ten oddíl...asi chyba v partition magicu :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
mejdzr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mejdzr »

OK diky moc, ted jsem trochu klidnejsi. :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“