Zformátovaný disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
thor12
Nováček
Nováček

Zformátovaný disk

Příspěvek od thor12 »

Někde jsem slyšel, že i když se zcela zformátuje disk, nejsou data úplně ztracená. Zajímalo by mě, jestli je to pravda a pokud ano, tak existuje nějaký program na jejich záchranu? Mohli byste mi nějaký poradit?
Díky.
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Data na disku skutecne zustavaji i po fdisku/zruseni/vytvoreni jine partisny, po naformatovani. Programky pro obnovu dat - napriklad EasyrecoveryPRO nebo Getdataback for FAT / for NTFS (2 ruzne verze dle filesystemu). Vseobecne jsou ale recovery softy "komercni", o free verzi neceho solidniho fakt nevim...

Jinak pokud potrebujes naopak data skutecne nevratne smazat, existuji spec. programky pro "bezpecne" formatovani...

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ono ak by si disk sformatoval trebar originalnou verziu Active Kill Disk tak tie data co tam boli predtym uz su stratene :wink: ale normalny format to je asi iba taky zmutovany scandisk :lol: :lol: vymaze nieco aby si si myslel ze tam nic nieje ale pritom tam nieco je lepsie povedane cely jeho obsah
thor12
Nováček
Nováček

Příspěvek od thor12 »

No něco jsem o tom slyšel, že to není to pravé formátování, které trvá prý hrozně dlouho. Je to pozitivní informace, že ty data jdou zachránit. Ale stejně o nic nejde, žádný státní tajemství tam není :-)
Ale co jsem to chtěl. Potřebuju nějakej prográmek. Díval jsem se na EasyRecovery Pro, ale je to trial na pět souborů a plná verze stojí majlant.

Ahoj.

//miho: Smazany casti porusujici pravidla fora.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“