XP 2400 a problém s teplotou
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
XP 2400 a problém s teplotou
Zdravím. Chci se zeptat,mám procesor Athlon XP 2400(2000)@2700(2205) Mhz,a při klidném stavu mám teplotu kolem 63 a větším zatížění až 71 stupňů
Je to Normální? Chladič by měl uchladit i XP3200. A ješte mám jeden dotaz.Jak odemknout násobič?
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Normální to není, možná je špatně kalibrované čidlo které snímá teplotu CPU. Zkus použít nějaké externí čidlo (např. teploměr pro zavařování
) a podle toho uvidíš jestli je to chyba čidla nebo je tam opravdu tak vysoká teplota
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Tohle by nemělo být normální. Máš desku s novou čipovou sadou a není vyloučeno, že údaj v biosu je chybný.
Zkus si opatrně na chladič sáhnout, pokud máš na procíku 70°C, tak bude pěkně horký i chladič.
Jinak moje zcela obligátní otázka: jak máš větranou skříň?
S tou změnou násobiče CPU to asi také nebude legrace. Co jsem koukal na manuál, tak v biosu vůbec není žádná volba pro násobič CPU. Takže deska to asi ani neumí, a musel bys upravovat přímo procík. To znamená ztrátu záruky.
Já bych asi počkal na novější bios.
Zkus si opatrně na chladič sáhnout, pokud máš na procíku 70°C, tak bude pěkně horký i chladič.
S tou změnou násobiče CPU to asi také nebude legrace. Co jsem koukal na manuál, tak v biosu vůbec není žádná volba pro násobič CPU. Takže deska to asi ani neumí, a musel bys upravovat přímo procík. To znamená ztrátu záruky.
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Správně, teploty rozhodně OK nejsou, takže na "normálním" chladiči bez problémů udržíž ruku (co nejníž k CPU), kdežto na sedmdesátí to sám ucítíš, taky bych se přimlouval na špatné čidlo, ale to v případě, že jsi se zvědavě po koupi nedíval pod chladič a pak ho jen tak nešoupnul zpátky :o)))
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: XP 2400 a problém s teplotou
o tomto GIGABYTu uz se mluvilo a nasobic zde opravdu nezmenis....Orbithek píše:Zdravím. Chci se zeptat,mám procesor Athlon XP 2400(2000)@2700(2205) Mhz,a při klidném stavu mám teplotu kolem 63 a větším zatížění až 71 stupňůJe to Normální? Chladič by měl uchladit i XP3200. A ješte mám jeden dotaz.Jak odemknout násobič?
a dalsi vec - teplota. Zde bych na tebe mel otazku jak mas zdroj? horizontalne nebo vertikalne? Dnes jsem poprve slysel o PC kde je VERTIKLANE zdroj a procesor (athlon XP - palomino) taktovan mezi 1400-1600MHz (tedy pomalu DEFAULT) pri voltazi 1.75V dosahuje teplot 80-90°C....a duvod? mezi zdrojem ktery je vertikalne a vetrackem od pasivu je 1cm....u vzduchoveho chlazeni opravdu hodne zalezi na prostoru....zda vetracek nasava ochlazeny studeny vzduch a nebo ohraty vzduch ktery prave prosel pasivem (dobre jsou WINDTUNELy kde se bere vzduch z venku a tim je chlazeni ucinejsi - precejen je rozdil zda beru vzduch z mistnosti je 25°C nebo z vnitrku bedny kde teplota je kolem 35°C)
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- LeXa
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
pokud ma T-breda tak http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.htmlJirkaH píše:Tohle by nemělo být normální. Máš desku s novou čipovou sadou a není vyloučeno, že údaj v biosu je chybný.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi proto se dělají ty nízké měděné chladiče.PAJA píše:o tomto GIGABYTu uz se mluvilo a nasobic zde opravdu nezmenis....Orbithek píše:Zdravím. Chci se zeptat,mám procesor Athlon XP 2400(2000)@2700(2205) Mhz,a při klidném stavu mám teplotu kolem 63 a větším zatížění až 71 stupňůJe to Normální? Chladič by měl uchladit i XP3200. A ješte mám jeden dotaz.Jak odemknout násobič?
a dalsi vec - teplota. Zde bych na tebe mel otazku jak mas zdroj? horizontalne nebo vertikalne? Dnes jsem poprve slysel o PC kde je VERTIKLANE zdroj a procesor (athlon XP - palomino) taktovan mezi 1400-1600MHz (tedy pomalu DEFAULT) pri voltazi 1.75V dosahuje teplot 80-90°C....a duvod? mezi zdrojem ktery je vertikalne a vetrackem od pasivu je 1cm....u vzduchoveho chlazeni opravdu hodne zalezi na prostoru....zda vetracek nasava ochlazeny studeny vzduch a nebo ohraty vzduch ktery prave prosel pasivem (dobre jsou WINDTUNELy kde se bere vzduch z venku a tim je chlazeni ucinejsi - precejen je rozdil zda beru vzduch z mistnosti je 25°C nebo z vnitrku bedny kde teplota je kolem 35°C)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkouel jsem šáhnout podle vašich rad na chladič a vpohodě jsem na něm udržel ruku,byl sice teplý,ale ne rozpálený!!! ohledně toho násobiče procesoru - v biosu sice tato položka chybí,al Gigabyte dodává na Cd sw Easy Tune 4,kde tato položka je....Jenže nefunguje 
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jinak ve skříni je teplota kolem 32 stupnu,mám tam pouze jeden přídavný větráček v zadu který fouký ven 
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Takže není vyloučeno, že to opravdu ukazuje nesmysly. Na různých MB jsem to už zažil vícekrát. Ještě mi napadá - je ten hladič dobře nasazený a je použita nějaká teplovodivá pasta? Doufám že tam není taková ta skorožvejkačka. Pak by totiž byl velmi špatný přestup tepla z procesoru na chladič. Procík by topil jak divokej a chladič by byl dost chladný. Zkus to ještě zkontrolovat. Jinak asi čekat na další verze biosu.Orbithek píše:Zkouel jsem šáhnout podle vašich rad na chladič a vpohodě jsem na něm udržel ruku,byl sice teplý,ale ne rozpálený!!! ohledně toho násobiče procesoru - v biosu sice tato položka chybí,al Gigabyte dodává na Cd sw Easy Tune 4,kde tato položka je....Jenže nefunguje
- vladimirz
- Nováček

-
Změna násobiče procesorů AMD.
Tady máš perfektní návod na změnu násobiče CPU AMD.
. Přepni na socket view, vyber typ procesoru, V core pokud nechceš měnit tak si nevšímej, nakonec vyber násobič a uvidíš, kam dát do patice propojky z tenkého měděného dratku aniž bys něco poškodil. Pak tam strčíš procesor. Ať se ti daří.
- vladimirz
- Nováček

-
Promiň, zapoměl jsem ti tam dát adresu k té změně násobiče, tady je :
http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... inmod.html
http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... inmod.html
- Smoog
- Nováček

-
co muzu rict ja,stejny cpu na ruznych deskach.. teplota se lisila o 10 a vic stupnu!!!
1800 @ na 2700 na soltecu ,cidlo desky 48,dioda v cpu 65,cidlo digitalniho teplomeru na case umysteno na vetraku cpu taktez 48stupnu (cidlo desky bylo perlickove uplne u plosneho spoje pod cpu).Pak jsem koupil epox,cidlo je na pasku tak ze se da pritlacit zespod az k cpu,teplomer na case mi ukazuje stale stejne ale podle cidla epoxe stoupla teplota na 58.. kdyz to zatizim neni problem 66stupnu ,na case 56 tj.to same co pri zatizeni na soltecu.. kolik je teplota v jadre netusim..
cimz padem uz vubec nevim podle ceho teda teplotu zjistit.. na chladici udrzim bez problemu ruku,spis se da rict ze je jen vlazny,max dole u cpu hreje,ale ani ne tak ze by to bylo i pri delsim drzeni neprijemne..
tak ze co se tyce prvniho prispevku ta teplota muze byt naprosto v poradku pokud je merena diodou v cpu..
1800 @ na 2700 na soltecu ,cidlo desky 48,dioda v cpu 65,cidlo digitalniho teplomeru na case umysteno na vetraku cpu taktez 48stupnu (cidlo desky bylo perlickove uplne u plosneho spoje pod cpu).Pak jsem koupil epox,cidlo je na pasku tak ze se da pritlacit zespod az k cpu,teplomer na case mi ukazuje stale stejne ale podle cidla epoxe stoupla teplota na 58.. kdyz to zatizim neni problem 66stupnu ,na case 56 tj.to same co pri zatizeni na soltecu.. kolik je teplota v jadre netusim..
cimz padem uz vubec nevim podle ceho teda teplotu zjistit.. na chladici udrzim bez problemu ruku,spis se da rict ze je jen vlazny,max dole u cpu hreje,ale ani ne tak ze by to bylo i pri delsim drzeni neprijemne..
tak ze co se tyce prvniho prispevku ta teplota muze byt naprosto v poradku pokud je merena diodou v cpu..
ASUS A7V880, Barton 2500@3450(2380Mhz),chladic Taisol ,4x256MB PC400 PQI,Canyon FX5900XT+Arctic Cooling Silencer 3 (420/810),160GB SEAGATE,Toshiba M1802,Case step 107,Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,17" Samsung 793DF
- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nahrál nejnovější Bios - F7 a heleď,teplota klesla ze 63 na 52 stupňů v klidu...
Díky za Radu...