Stolní DVD a region free

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Stolní DVD a region free

Příspěvek od wena »

Jen taková zajímavá informace.

Dnes jsem našel na jednom netovým bazaru zajímavý inzerát. I když to nemá moc společného s počítačovým DVD na fóru, protože to jsou stolní přehrávače, tak jsem to sem napsal.

-> Bathory : Jestliže to vadí, tak se omlouvám a klidně to smaž.

Výtažek z inzerátu:
Modifikujeme DVD přístroje na multiregionální , odstranujeme Macrovsion pro nahravaní na video. I bez ztraty záruky v zavislosti na typu DVD přístroje.

Že jde přehrát počítačový DVD novým firmwarem na region free jsem věděl, ale netušil jsem že už přehrávají firmware i na stolním DVD. Nebo to nedělají firmwarem? Možná je to nová informace jen pro mě :).
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Je to tak jak si myslíš i stolní přehrávače mají firmware,tak jak foťáky,kamery.
Úpravou nebo nahrátím nového firmware se dají různé věci povolovat nebo zakazovat.Pro každý region je tento firmware jiný.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

jsou přístroje, u kterých lze odstranit regionální ochranu pouze zadáním kódu z DO(Philips),u některých se dá přehrát firmware,u některých pomůže drobný zásah do snímacího zařízení a u většiny low-end(levné Panasonic,JVC apod.)přehrávačů to nejde vůbec.Pak jsou ale třeba region-free přehrávače(např. Nintaus) nebo přehrávače s možností zrušení ochrany přímo na krámě při koupi(Onkyo).Regionální ochrana se začíná zmítat v křeči :) ...........
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Zkoušel jsem to na nekolika Mustek prehravačích a bezproblemu - sled určitych čisel na DO... Jaky to byly si uz samozrejme nepamatuju. Ale DVD bylo region free. Melo to odstranit i macrovision, ale to jsem neotestoval.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak tady píšou ostatní i u stolních DVD to jde. Už na to ale udělali protiopatření, je to ve FAQ: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=9329 , ale asi si toho nikdo nevšiml, takže cituji sám sebe:

Každý DVD přehrávač nebo DVD-Rom umožní 5x změnit region (pozor, některé DVD-Romky jen 4x), potom už se v jednotce nastaví na pevno. Existují samozřejmě řešení, jak nastavit přehrávací zařízení na CODEFREE a to jak pro stolní přehrávače, tak i pro počítače a to pomocí upraveného firmware či programů typu Region Killer atd.

DVD fórum se tomu brání tkz. Region Code Enhanced (RCE).
RCE je programový kód skrytý na DVD v oblasti, kde se běžně vyskytuje menu. Při přihlášení DVD disku kód vyzkouší, zda DVD jednotka lže: DVD disk chráněný pomocí RCE přikáže nejprve jednotce ještě jednou přezkoušet kód země, který tato jednotka obdrží od softwarového přehrávače (u stolních přehrávačů od firmware). Výsledek je uložen do jednoho registru v jednotce. Pak se tento program ptá znovu, ale na jiný kód země. Výsledek porovná s prvním kódem v registru. Pokud jsou tyto kódy identické, zabrání RCE přehrání, neboť potom je jasné, že přehrávač falšuje odpověď. RCE není zatím nijak moc rozšířeno a na PC se to dá obejít kombinací se softwarem.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“