Co je potřeba k příjmu internetu přes WiFi ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Freehold
Nováček
Nováček

Co je potřeba k příjmu internetu přes WiFi ?

Příspěvek od Freehold »

Přišla mi domů nabídka na WiFi připojení 128kb za 590 kč konečná cena. Uvažuji o tom, ale chtěl bych na to připojit 2 počítače a to tak, aby nemusely běžet oba najednou. Existuje nějaké zařízení, co bych dal někam pod střechu a z něj vedly 2 LAN konektory? Nebo třeba LAN a USB, prostě rovnou 2 výstupy do počítače. Nebo mi, prosím, poraďte, co všechno by bylo třeba. Budu potřebovat i externí anténu?

To připojení je asi s agregací 10:1, to mi to může jet třeba jen 12kb, když přes modem mám třeba 49kb jen pro sebe?

Dá se v nějakém prvku na mé straně nastavit, aby oba počítače se nějak spravedlivě dělily o poloviny volného pásma ?

Děkuju za odpovědi
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ak chces pripojit dva pc naraz bez toho aby jeden alebo druhy nemusel byt zapnuty potrebujes router :)
tod vse.
A ano, na taku agregaciu je to velmi slaba rychlost :( .Ale je to nonstop :) .....ale aj tak je to pomale
Freehold
Nováček
Nováček

jaký konkrétně router?

Příspěvek od Freehold »

já koukal na alzasoft, tam maji nejake routery s antenkou,ale pisou tam, ze to ma pripojku pro adsl modem nebo tak, tak si myslim, ze to je asi na prichod netu po kabelu a doma potom bezdrat,ale ja to potrebuju opacne..
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Přesně tenhle problém teď řeším taky, myslem jsem že by pomohl wi-fi router SMC
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=SMC-335398
ale zdá se, že wi-fi rozhraní je určené jen pro "vnitřek". Jakým zařízením toto udělat? Acces point a zvlášť router? Nebylo by něco v jedné krabici?

EDIT: Tak prý nebylo. Trochu se blížíme tomuto vláknu:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12087
Router by byl - SMC Barricade 7004VBR V2, ale jaký použít bridge?
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“