Ventilatory v case atd....
Moderátor: morke
- Brogg
- Začátečník

Myslím, že nebude moc OT, když uvedu své teploty z case. Na začátku se řešilo umístění větráků a k tomu jistě patří i patřičné teploty. Brogga mám od asi dubna, takže léto = teplotní zkouška, zejm. teď na kolejích
Takže v pokoji 29,8°C
(oproti 18°C už více jak 10°C rozdíl! To je pocit, když to odečtu
a to mám otevřeny dveře i okno) a šíleny dusno. větráky(120 vpředu a vzadu = klasika 3R AIR) puštěny na 7/10, CPU (nastavení default) fan bohužel na max. (2766-2812), 120 větr. ve zdroji - neregulovaný a otevřena 1 pozice mezi mechanikama, jak jsem uvedl dříve. PC je v klidu, jsem jen na netu a koukám na TV (CPU vytížen na 20%) a před 1/2 hod jsem komprimoval video, jinak nic. Teploty: CPU: Snad jediná teplota, která je všude stejná (bios, sw): čidlo pod CPU na MB: 45°C, ABSII (v jádře): po korekci (dřív jsem porovnával údaje ze sw a biosu -> sw ukazuje průměrně o 4°C méně) 56°C, RT2 (teplota na MB, myslím mezi ATA, v case je to docela blízko umístění HDD) opět po korekci - 35°C, čidla case: 1. v chladiči NB: 44°C, 2. pod chladičem na GK - 42°C a 3. na HDD (nalepenej navrchu) - 33°C. Když zavřu záslepku mezi mechanikama -> teplota jde brutálně nahoru. No a z toho všeho usuzuji, že by bylo dobré zlepšit nasávání vpředu - nahoře mezi mechanikama anebo dole zboku (zepředu nemohu - je tam elektronika), pak zlepšit průvan u karet (líbil se mi ten větráček zboku u Lorda Skullheada). A rovnou bych se zeptal, jak to myslel Lord s tím výfukem u karet? Něco jako VGA Silencer? Nebo něco jiného? Teď mi bude stačit ten větr. zboku, ale při lepší GK se možná bude muset něco hodit (dle teplot, které to bude mít). A ještě bych se zeptal, co si myslí ostatní: Jak jsem uvedl dříve o čem uvažuji, nevím, zda je lepší vytvořit pouze WT nebo pouze větr. (nasávací
) u karet nebo oboje. Jasně - nejlepší je to vyzkoušet, ale nemá někdo zkušenosti? (Když už se tady řeší větráky v case...)
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)