Jsou dnes počítače optimálně navržené?
- joro
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jsou dnes počítače optimálně navržené?
Jo, asi bychom si sami přáli, aby PC byly menší, výkonnější, levnější... nebo je přínos počítačů někde jinde? V 3D hrách a připojení k Internetu a je jedno, jestli to je konzole nebo PC...
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: Jsou dnes počítače optimálně navržené?
Je bych jeste dodal tissijoro píše:Jo, asi bychom si sami přáli, aby PC byly menší, výkonnější, levnější... nebo je přínos počítačů někde jinde? V 3D hrách a připojení k Internetu a je jedno, jestli to je konzole nebo PC...
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je ale otázkou jestli je menší PC lepší nebo ne. Takové ty malé krabičky jsou sice pěkné, ale nerozšiřitelné a tedy jednoúčelové. Každopádně pokud bereš v úvahu kancelářské PC tak je zmenšování na místě.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- pyroteam
- Nováček

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Juraj
-
Co sa tyka hardwaru, mne vadi iba jedna vec a tou je spotreba. Ked chce mat clovek pusteny pocitac 24/7 tak si musi nasetrit na elektriku. S tym hlukom sa vzdy da nieco spravit a teplo odvetrat.
Najviac mi vsak vadi software, presnejsie OS. Dnes nie je na vyber ziadny dobry system. Vsetky maju nejaku vadu. Na linuxe nechodia vsetky hry, Na win9x clovek nerozbeha viac ako 512MB RAM ani dva procesory. Win NT/2k tiez nie su na hry a win XP ma serie uz len pre to, jak sa sprava k uzivatelovi. Da sa to sice spravit roznymi nastrojmi, ale ta velkost systemu a kolko prostriedkov to zere je uplne na houby. A ked tam pripichnete disk s NTFS 1.1 (NT4.0), ze si chcete nakopirovat udaje, tak vam ho samovolne preklopi na NTFS 3.1 a potom zbohom NT. Mozem kompletne preinstalovat. Tak toto M$ chlapci posrali na plnej ciare. U mna maju za 5.
P.S. Sardinkove PC uz su, hovori sa tomu PDA.
Najviac mi vsak vadi software, presnejsie OS. Dnes nie je na vyber ziadny dobry system. Vsetky maju nejaku vadu. Na linuxe nechodia vsetky hry, Na win9x clovek nerozbeha viac ako 512MB RAM ani dva procesory. Win NT/2k tiez nie su na hry a win XP ma serie uz len pre to, jak sa sprava k uzivatelovi. Da sa to sice spravit roznymi nastrojmi, ale ta velkost systemu a kolko prostriedkov to zere je uplne na houby. A ked tam pripichnete disk s NTFS 1.1 (NT4.0), ze si chcete nakopirovat udaje, tak vam ho samovolne preklopi na NTFS 3.1 a potom zbohom NT. Mozem kompletne preinstalovat. Tak toto M$ chlapci posrali na plnej ciare. U mna maju za 5.
P.S. Sardinkove PC uz su, hovori sa tomu PDA.
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dněšní PC a optimální návrh??? Chyba se stala hned někde na začátku, a to myslím při způsobu návrhu architektury! Zkusit se to mělo, vše se musí vyzkoušet, ovšem chybka je v ekonomice. Architektura PC obecně, prog. model, sběrnice, arbitráž sběrnic a jejich hierarchie je tak nešťastná jak to jen jde, ale je to zase dostupné, proto se to podle mého tak rozšířilo (Wokna se taky rozšířily). Mám rád preciznost, proto jsem tak "zaujatý" proti PC platformě, a někdy až neprávem chválím třeba Sun nebo Aplhy (taky mají své chybky, ale PC si o chybách této povahy mohou nechat jen zdát...)
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
- Killer
-
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hoď mi to před barák, já se tomu kouknu na zoubek
Pravda je taková, že nárust výkonu mezi P41,8A@2,6 a P43,0C je za neúměrně větší částu a tak je to se vším.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Čím vyšší kvalita, tím větší požadavky userů a tím i náročnější sw, takže se to v podstatě vyčenžuje, jen my se to musíme všechno nadrtit...
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
co me stve...
pokud se mam zamerit na HW, tak me tezce stvou vyrobci kteri sestavuji super masinu s XP2500+++@ultra, pul giga ram, pridaji hromadu sracek v podobe sh*tvonich tiskaren a CD a cely to bezi na MB od Shuttle a grafika je podle nich "skvela" a vysoce výkonná GF 4 MX!!! timhle me stve treba Brave spousta dalsich... - tzn. vetsina toho co se bezne prodava jako hotove sestavy NENI optimalne nakofigurovana.
Casy? lepsi se to.... uz jsem i v obchodech obcas zahlidl prohledny skrine... Ale porad jeste obcas vidim super komp v mizerny skrini...
Vyrobci by si meli uvedomit ze pokud sestavuji MULTIMEDIÁLNI PC (filmy atd) tak tam proste nemuze byt napr. grafika s mizernym tv-outem atd.
Ke kancl PC je nejaky thread v ostanim HW...
Casy? lepsi se to.... uz jsem i v obchodech obcas zahlidl prohledny skrine... Ale porad jeste obcas vidim super komp v mizerny skrini...
Vyrobci by si meli uvedomit ze pokud sestavuji MULTIMEDIÁLNI PC (filmy atd) tak tam proste nemuze byt napr. grafika s mizernym tv-outem atd.
Ke kancl PC je nejaky thread v ostanim HW...
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ztrat ho u me domaKiller píše:Nevíc mě sere jak je ten sráč pomalej. Připadá mi, že čim lepší se koupim PC, tak tim je pomalejší.
Mám Barton 2500+, desku kt 6 delta Microstar, disk BarracudaV 120 Gb serial ATA 150, VGA MSI GF4 4200Ti 64 Mb, 512 Mb na 400 MHz ale je to neskutečně pomalej krám
- ryjen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ICE:
Máš naprostou pravdu!!!!!!!! To je přesně (ale velmi přesně i můj názor). Docela mě pobavila Tvoje poslední věta: ...nejsou optimálně konfigurované... To se snad ani nedá říct, o konfiguraci (vůbec nějaké) se dá bavit kdykoliv jen ne v případě Brave nebo třeba i Comfor (taky je tam občas pěkná pi..vina). Hodněkrát jsem přemýšlel o tom, proč studovat informatiku, když skutečnej hamiž jede v takovýhle firmách kde snad sestavy dělá uklízečka. Vlastně znám pár uklízeček a ty by takováhle monstra nikdy nestvořili, takže pardon. Abych jen neremcal, jsou někdy sestavy, kde i znalý musí sklonit hlavu, ale ve změti těch mediálních taháků to přece nemůže být cílevědomě poskládanej comp. Na druhou stranu já a asi i Vy kteří tohle čtete a třeba jen trošku vidíte do OC (to člověka poznamená :o)) ) máme na pcdla resp. kombinace vhodných komponent trochu jiné požadavky a přece jen vzhledem ke škatulkách typu "neotevřeš" černé brýle. Čili dá se to shrnou takto: "Snad se snaží, ale moc jim to zpravidla nejde!" Kdo nesouhlasí sem s tím, bude verbální bitka(óóóó jak se těším) :o)))
Máš naprostou pravdu!!!!!!!! To je přesně (ale velmi přesně i můj názor). Docela mě pobavila Tvoje poslední věta: ...nejsou optimálně konfigurované... To se snad ani nedá říct, o konfiguraci (vůbec nějaké) se dá bavit kdykoliv jen ne v případě Brave nebo třeba i Comfor (taky je tam občas pěkná pi..vina). Hodněkrát jsem přemýšlel o tom, proč studovat informatiku, když skutečnej hamiž jede v takovýhle firmách kde snad sestavy dělá uklízečka. Vlastně znám pár uklízeček a ty by takováhle monstra nikdy nestvořili, takže pardon. Abych jen neremcal, jsou někdy sestavy, kde i znalý musí sklonit hlavu, ale ve změti těch mediálních taháků to přece nemůže být cílevědomě poskládanej comp. Na druhou stranu já a asi i Vy kteří tohle čtete a třeba jen trošku vidíte do OC (to člověka poznamená :o)) ) máme na pcdla resp. kombinace vhodných komponent trochu jiné požadavky a přece jen vzhledem ke škatulkách typu "neotevřeš" černé brýle. Čili dá se to shrnou takto: "Snad se snaží, ale moc jim to zpravidla nejde!" Kdo nesouhlasí sem s tím, bude verbální bitka(óóóó jak se těším) :o)))
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: co me stve...
Naposled jsem viděl" Supervýkonná grafická karta Gf4MX440ICE píše:pokud se mam zamerit na HW, tak me tezce stvou vyrobci kteri sestavuji super masinu s XP2500+++@ultra, pul giga ram, pridaji hromadu sracek v podobe sh*tvonich tiskaren a CD a cely to bezi na MB od Shuttle a grafika je podle nich "skvela" a vysoce výkonná GF 4 MX!!! timhle me stve treba Brave spousta dalsich... - tzn. vetsina toho co se bezne prodava jako hotove sestavy NENI optimalne nakofigurovana.
Supervelký disk WDC600BB
Syperrychlý porcesor AMD XP2500+
Faktem ale je, že takové počítače lidé kupují a není jich málo. Když jsem kupoval před 2 (skoro 3 rokama) komp, tak měli v nabídce sestavu s procesorem Intel Pentium 4 rozšířitelnou na 2,0 GHz ALE SDR paměti. Vražda P4.
- Spectral
- Středně pokročilý

-
To, že PC sestavy jsou naprosto debilně seskládané, není výsledkem neschopností výrobců, naopak! Je to marketing! Laici nemají ani zdaleka přehled o všech komponentách, díky reklamě vědí akorát, že existuje nějaké Pentium 4, které "představuje špičkový výkon i pro nejnáročnější uživatele..." a možná někdy v životě slyšeli slovo GeForce. Takový člověk pak koukne do reklamních prospektů, kde na titulní stránce uvidí Pentium 4 2.4 GHz s technologií Hyperthreading, která zdvojnásobuje výkon ve vašich aplikacích! Dále nějaký shitoidní 80GB disk, 'úžasně' výkonná grafická karta GeForce 4 MX, vypalovačka, DVD, integr. zvukovka 5.1, tiskárna a plno dalšího bordelu.
Pentium 4, to už je pecka, pomyslí si, a ta frekvence! Kam se hrabe jeho stará pětistovka. To PC má navíc veškeré multimediální vybavení, vždyť si tam může pouštět i filmy na DVD, a to vše s prostorovým zvukem! Senzace! A co cena? Neuvěřitelné! Pouhých 25 000 s daní. To musím mít!
Jenom za tento týden za mnou přišli s podobným letákem 2 lidé (mezi nimi i můj otec), co na tu skvělou nabídku říkám. A opravdu těžko se vysvětluje, že 256MB RAM je zoufale málo, že všechny komponenty kromě CPU jsou braky, že ta tiskárna je bezcenná, protože je bez náplně a ten inkoust do ní stojí tisíce atd. Nevěří. Jen upadám v jejich očích jakožto nadutec, který musí mít ty nejdražší komponenty a neumí si vážit peněz. A firmy si vesele mastí kapsu a dál staví kompy z těch nejlevnějších dílů. Vždyť lidi to rádi koupí!
Pentium 4, to už je pecka, pomyslí si, a ta frekvence! Kam se hrabe jeho stará pětistovka. To PC má navíc veškeré multimediální vybavení, vždyť si tam může pouštět i filmy na DVD, a to vše s prostorovým zvukem! Senzace! A co cena? Neuvěřitelné! Pouhých 25 000 s daní. To musím mít!
Jenom za tento týden za mnou přišli s podobným letákem 2 lidé (mezi nimi i můj otec), co na tu skvělou nabídku říkám. A opravdu těžko se vysvětluje, že 256MB RAM je zoufale málo, že všechny komponenty kromě CPU jsou braky, že ta tiskárna je bezcenná, protože je bez náplně a ten inkoust do ní stojí tisíce atd. Nevěří. Jen upadám v jejich očích jakožto nadutec, který musí mít ty nejdražší komponenty a neumí si vážit peněz. A firmy si vesele mastí kapsu a dál staví kompy z těch nejlevnějších dílů. Vždyť lidi to rádi koupí!
Veterán
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak takSpectral píše:To, že PC sestavy jsou naprosto debilně seskládané, není výsledkem neschopností výrobců, naopak! Je to marketing! Laici nemají ani zdaleka přehled o všech komponentách, díky reklamě vědí akorát, že existuje nějaké Pentium 4, které "představuje špičkový výkon i pro nejnáročnější uživatele..." a možná někdy v životě slyšeli slovo GeForce. Takový člověk pak koukne do reklamních prospektů, kde na titulní stránce uvidí Pentium 4 2.4 GHz s technologií Hyperthreading, která zdvojnásobuje výkon ve vašich aplikacích! Dále nějaký shitoidní 80GB disk, 'úžasně' výkonná grafická karta GeForce 4 MX, vypalovačka, DVD, integr. zvukovka 5.1, tiskárna a plno dalšího bordelu.
jen ne pro zakazniky
komponenty co dou cenove nejrychleji dolu (napr. CPU) tam rvou samozrejme co nejdrazsi
btw.: marketing je sfinstvo !!
napr. misto technickych informaci o pouzite zbernici, cipech ci frekvenci Mem apod. uvadeji vyrobci nekterych GF jen hromadu reklamnich blabolu "High Octane Pixel Power
a chudacci clovickove si pak radostne domu nosi 64bit R9100, nebo 256MB FX5200
nedavno sem byl na OC poucen ze pry nejenze tyto skvosty opravdu existujou (FX5200 256MB) ale dou taky vyborne na odbyt
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Tss, tak tím jsem si jistý. Úplně živě si dokážu představit, jak prodavač pomáhá zákazníkovi s výběrem 'vhodných' komponent a když jsou u grafárny, tak se k němu přitočí a s napjatým výrazem v obličeji mu spiklenecky špitne do ucha (aby to snad neslyšel i někdo další), že tu mají i těžkou podpultovku - FX5200 256MB! To jinde nesežene! Takovou příležitost si kupující samozřejmě nenechá ujít, okamžitě bere a doma má ještě dlouho dobrý pocit, jaký to byl senzační kup.UFo píše:Nedavno sem byl na OC poucen ze pry nejenze tyto skvosty opravdu existujou (FX5200 256MB) ale dou taky vyborne na odbyt
Veterán
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Absolutně s váma souhlasim - ale na druhou stranu skoro u niceho se nezasmeju tak jako u reklamniho materialu spolecnosti jako je Makro, Tesco atd. Takový "extra turbo cool" sestavy za tak krásnou cenu, to se jen tak nevidí
hmmm.
Hrozne me vytaci kdyz se to snazim nekomu rozmluvit (nákup nevyvazeny sestavy u podobnych "odborníku") tak si mysli ze jen chci aby koupil neco dražšího u nás.... to je opruz. Muzu za to ze proste TnT2 M64 k P4ce na SDRam proste nedáváme ??????
Hrozne me vytaci kdyz se to snazim nekomu rozmluvit (nákup nevyvazeny sestavy u podobnych "odborníku") tak si mysli ze jen chci aby koupil neco dražšího u nás.... to je opruz. Muzu za to ze proste TnT2 M64 k P4ce na SDRam proste nedáváme ??????
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
mluvis mi z duse. Nedavno co jsem byl na brigade prisel me koren co CHTEL HRAT NOVY HRY a koukat na filmy! maval mi pred nosem nejakym letakem s 4MX a uplnym shitem okolo a rikal ze si na 4MX urcite zahraje dobre... nenechal si to vymluvit... a nechtel ani 400 navic na R9200... blazen a silenec... Hlavne ze musel mit 2000+ misto 1800+... proc se ptaji kdyz si nechetj nechat poradit...Sentenced píše:Absolutně s váma souhlasim - ale na druhou stranu skoro u niceho se nezasmeju tak jako u reklamniho materialu spolecnosti jako je Makro, Tesco atd. Takový "extra turbo cool" sestavy za tak krásnou cenu, to se jen tak nevidíhmmm.