Silný zadunění z repráků při vypnutí PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Šponty
Začátečník
Začátečník

Silný zadunění z repráků při vypnutí PC

Příspěvek od Šponty »

Mam takovej problém že když vypínam PC a už tam je jenom ta modrá obrazovka (mam Win XP pro.) tak těsně před úplným vypnutím se z repráků ozve silný zadunění,.....dřív to nedělalo a nevim čim to může bejt, možná už nějakou chybou v OS, ale formátovat disk se mi kvůly tomu nechce, nevíte někdo čim to může bejt a popřípadě jak ten problém odstranit ??
Repráky mam GENIUS 5.1 a Zvuková karta Sound Blaster Live 5.1
Notebook ASUS PRO66i - Windows 7
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Tak nez vypnes PC tak si vypni i repraky :-D

Ale k tematu. Nemas nastavenou nejakou pisnicku nebo zvuk kdyz vypinas Windows? Nebo se ozve nejaka chyba a udela to divny zaduneni....

Edit: Zkontroloval si jestli mas radne pripojeny repraky ke zvukovce?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

ManchesterUnited píše:Tak nez vypnes PC tak si vypni i repraky :-D

Ale k tematu. Nemas nastavenou nejakou pisnicku nebo zvuk kdyz vypinas Windows? Nebo se ozve nejaka chyba a udela to divny zaduneni....

Edit: Zkontroloval si jestli mas radne pripojeny repraky ke zvukovce?
Jo ty repráky vypínam :), co mi taky zbejvá :wink: , a repráky mam zapojený dobře, a písničku žádnou zaplou nemam a chybu to taky žádnou nehodí :)
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Chybu to hodit muze, ale nemusi se stacit zobrazit. Mozna bzch zkusil nainstalovat jeste jeden system na jinou cast disku(pokud mas jeste nejakej oddil volnej) a pak bych to zkusil pustit a vypnout z toho novyho systemu.

To bych udelal abys nemusel davat pryc stavajici, kdyz to bude dlat porad stejne tak asi ovladace nebo neco....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

a nemáš zvuk ve Win zybtečně ztlumený a repráky pak na plný kule, všechno lupe když se to vypíná...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Slezman(CZE) píše:a nemáš zvuk ve Win zybtečně ztlumený a repráky pak na plný kule, všechno lupe když se to vypíná...
To je taky fakt. A kdy ti to zaclo delat? Hned jak si nainstaloval system nebo az po nejaky dobe?
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

ManchesterUnited píše:
Slezman(CZE) píše:a nemáš zvuk ve Win zybtečně ztlumený a repráky pak na plný kule, všechno lupe když se to vypíná...
To je taky fakt. A kdy ti to zaclo delat? Hned jak si nainstaloval system nebo az po nejaky dobe?
Repráky nahlas nemam tim to neni, začalo to dělat asi po měsíci od formátu
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak odeber ovladače zvukovky a znovu je nainstaluj.
Bathory
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

me to delaj moje repraky taky... od zacatku... mam digifire 7.1 a repraky od veze... (Panasonic SC PM 01) proste jak se to vypne.. tak to tak zaduni/zahoci jak se vypne system...
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

ICE píše:me to delaj moje repraky taky... od zacatku... mam digifire 7.1 a repraky od veze... (Panasonic SC PM 01) proste jak se to vypne.. tak to tak zaduni/zahoci jak se vypne system...
To mě to zase ze začátku nedělalo až ted to začalo, ještě pak zkusim přeinstalovat ty ovladače a uvidim no.
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

to je normalne... proste vypni repro este pred tym, ako vypnes PC... :wink: :roll:
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ICE píše:me to delaj moje repraky taky... od zacatku... mam digifire 7.1 a repraky od veze... (Panasonic SC PM 01) proste jak se to vypne.. tak to tak zaduni/zahoci jak se vypne system...
to je normální... Live5.1+DTT2200 a dělá to od začátku co to mám... nevadí mi to... nejspíš to je tím jak do těch repráků leze proud a najednou to chcípne když to vypneš
ignorelist: kremrole a dezoláti
Šponty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Šponty »

zombie píše:
to je normální... Live5.1+DTT2200 a dělá to od začátku co to mám... nevadí mi to... nejspíš to je tím jak do těch repráků leze proud a najednou to chcípne když to vypneš
De ale o to že to dřív nedělalo :?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

no, prostě nějaký repráky to dělaj a nějaký ne...
jestli chceš, můžeš si na netu najít a postavit schéma takový krabičky, kterou připojíš k reprákům a už nelupou... :wink:
Francie ... sladká Francie
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Proboha, lidi, co to tak resite? V chvili, kdy vypnes pocitac (seberes mu napajeni), deji se tam neidentifikovatelne veci. Neni to softwarovy problem, ve chvili vypinani PC uz zadny SW nebezi. Jak se vypina pocitac a klesa napajeci napeti prvku pocitace, deji se strasne veci. Nabite kondenzatory to chvilku nejak dorovnavaji, po sbernicich letaji zmatene kombinace signalu, klopne obvody chaoticky preklapeji apod. Ze na vystupu zvukovky vyleze lupnuti nebo cokoliv jineho (no, Vivaldiho ti to nezahraje...), je uplne v pohode, nebo spis, neni to chyba. Je to vlastnost.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“