cable modem Motorola SB5100 - Karneval

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
dipy
Nováček
Nováček

cable modem Motorola SB5100 - Karneval

Příspěvek od dipy »

Nevíte někdo jestli se dá nějak povrtat v nastavení tohoto modemu. Jedná se o kabelový modem, který mám jako uživatel u Karnevalu. Tento modem má webový rozhraní pod IP: 192.168.100.1 - napíšete do exploreru a vyjede vám jednoduchý menu. Tam toho ale moc nastavit nejde. Někde na webu sem viděl nějaký spešl softy který to snad dokážou konfigurovat - ovládá se to přes příkazovou řádku. Popis je ale komplet v angličtině a vypadá to dost složitě takže bych to nerad komplet rozvrtal. Konkrétně by mě zajímalo jak tam povolit víc než 2 MAC adresy síťáren - abych mohl mít přes HUB připojený víc než 2 comply. Jestli ste se v tom někdo vrtal a víte o tom něco, tak dejte vědět.
Dík.
MSI P67A-C45, 1x4GB DDR3 , Intel Core I5 2400 (Sandy Bridge) non OC, Radeon HD6850, OCZ Agility 3 60GB, Segate ST31000524AS 1TB
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

mám doma přesně tohle připojení, vím že se Ti karnevaláci v tom vrtají přes nějakej telnet a že je rozhodně do toho hrabat zakázaný, navíc abys do toho mohl hrabat, tak potřebuješ určitě heslo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Mno.. ono dycky zalezi na tom, jake to zarizeni ma vlastnika. Jestli je to tvoje (koupil a zaplatil jsi ho) pak mas plne pravo se v nem jakkoliv vrtat. Viz mobilni telefony a jejich odblokovani .. oeratori se to taky snazili "zakazovat" ale pravni stanovisko je takove, ze se svou veci si preci muzes delat cokoliv.

nicmene myslim si, ze to od Karnevalu koupene nemas.
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

zařízení je majetkem karnevalu, ty ho máš v uživání zdarma a musel jsi zaplatit za něj jen zálohu 1000,-
dipy
Nováček
Nováček

Příspěvek od dipy »

Mno, nevím přes co se v tom vrtaj karnevaláci ale našel sem na netu neco jako: "DocsDiag - DOCSIS cable modem diagnostics" - Je k tomu docela dlouhej popis. Ja sem to jenom tak prolít a vypadá to, že tam jde něco překonfigurovávat. Ale je to přes příkazy. Já se v tom vůbec nevyznám, takže mě šlo o to, jestli to třeba už někdo nezkoušel...
MSI P67A-C45, 1x4GB DDR3 , Intel Core I5 2400 (Sandy Bridge) non OC, Radeon HD6850, OCZ Agility 3 60GB, Segate ST31000524AS 1TB
dipy
Nováček
Nováček

Příspěvek od dipy »

Ještě k tomu vlastnictví. Modem mam propůjčenej (záloha 1000,-) a samozřejmě že bych se v tom asi vrtat neměl. No ale pokud to nijak nezjistí, tak proč ne...I když si teď uvědomuju, že to nějak monitorujou nebo co...ale snad né tak podrobně :-)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

dipy píše:Ale je to přes příkazy.
no dyť jsem to psal, konfiguruje se to po telnetu pomocí příkazů a může bát, že je tam zakázaný se připojovat na tu konfiguraci zevnitř (tj. přes 192.168.100.1)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“