Jinak taky jsem toho nazoru, ze treba audio cedecka, hry atd.. jsou nekdy mozna az prilis a zbytecne drahy (je treba videt zajem akcionaru v pozadi). Ale ono to postupne preci jen klesa dolu. Je to pro toto odvetvi spotrebniho prumyslu jedina cesta jak prezit. Prehodnotit distribucni kanaly a jit s cenama dolu. Se zakazniky nelze vecne bojovat (RIAA...).
Vypalovaná CD
Moderátor: Baneshee
- shadow
- Středně pokročilý

Jinak jeste k ty pravni strance. Je pravda, ze si nekdy tak trochu protireci. Podle naseho autorskyho zakona (a tedy i podle prislusnych vzorovych evropskych smernic), ma clovek pravo skutecne si pro vlastni osobni potrebu udelat zalozni rozmnozeninu (kopii) treba DVD nebo audioCD (viz § 30, her jako software se to tyka jen kdyz je to nutny pro jejich fungovani), pak samozrejme pokud to nejaka ochrana na audio/video nosici znemoznuje, tak sve pravo nemuze uplatnit. Pouziti ruznych cracking prostredku je samozrejme uz nelegalni (§ 43)... Toto ustanoveni je v nasem AutZ, jestli se nemylim (holt je mensi opice, tak kdyztak sorry
) , na zaklade tzv. EUCD (European Union Copyright Directive), ktera je modelovana podle americkeho DMCA (Digital Millenium Copyright Act), tedy predpisu veskrze kontroverzniho, kontroverzniho predevsim ve smyslu utoku na uzivatelovu svobodu a jeho "prirozena prava". Vubec bychom treba mohli i filozofovat nad vztahem nebo rovnovahou nezadatelnych prav k vysledkum tvurci dusevni cinnosti a pristupu ke kulturnimu bohatstvi. To se tyka treba i ted tolik diskutovanych patentu.
Jinak taky jsem toho nazoru, ze treba audio cedecka, hry atd.. jsou nekdy mozna az prilis a zbytecne drahy (je treba videt zajem akcionaru v pozadi). Ale ono to postupne preci jen klesa dolu. Je to pro toto odvetvi spotrebniho prumyslu jedina cesta jak prezit. Prehodnotit distribucni kanaly a jit s cenama dolu. Se zakazniky nelze vecne bojovat (RIAA...).
show must go on..
- shadow
- Středně pokročilý

Bathory píše:To shadow: Souhlasím, že pokud má hra českou lokalizaci, měla by mít i původní, ale to, že by starší hráči chtěli spíš anglický verze ........... já se pohybuju mezi lidma, kde tomu tak není. Mě samotnému angličtina nedělá až tak velký problém, ale anglickou adventuru bych si určitě nezahrál a jsem rád za každou hru, co se mnou komunikuje česky, nakonec žiju v Česku a tak na tom nevidím nic nelogického.
Ja taky ne
show must go on..
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A dokážeš si představit, že by třeba Mafii hráli v Americe s českou lokalizací? To by IS prodělali pěknej balík.shadow píše:Ja taky neJeste logictejsi mi nicmene pripada hrat hru, tak jak opravdu vypada, tak jak ji tvurci vydali, to jest v jejim originale. Pri lokalizacich hrajeme uz neco jinyho
Bathory
- shadow
- Středně pokročilý

Hmmm, jasne, to mas pravdu. Tady ale srovnavas nesrovnatelny. Cestina, ac krasnej jazyk, je preci jen nekde jinde nez anglictinaBathory píše:A dokážeš si představit, že by třeba Mafii hráli v Americe s českou lokalizací? To by IS prodělali pěknej balík.shadow píše:Ja taky neJeste logictejsi mi nicmene pripada hrat hru, tak jak opravdu vypada, tak jak ji tvurci vydali, to jest v jejim originale. Pri lokalizacich hrajeme uz neco jinyho
show must go on..
- shadow
- Středně pokročilý

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Miro Klaun
- Nováček

-
Precital som to len potial, viac nemam cas, idem na brigadu:-)Deegr píše:Kdo tady říkal, že se budu ženit hned, jak vychodím školu? Na brigády chodit nemusím, protože ty hry si prostě vypálim a je to. Auto mi koupí naší a na tu motorku si budu muset vydělat. Taková Aprilia RS 250 nebo Kawasaki ZXR 400. Já vím. Ty motorky mají větší výkon než je povoleno mít od 18-ti, ale kámoš má taky 125-ku a v techničáku má napsáno 17.5 kW a nic se neďeje. Prostě teďka budu pálit, potom budu jezdit na motorce a potom možná manželka a ty fakany, jak říkáš. To je můj plán do budoucna.
A uz je to tu!Hned som si myslel, ze si nejake rozmaznane decko(ja to chcem a chcem a chcem).Rodicia Ti kupia auto, ale na motorku si budes musiet zarobit sam, chudacik maly.Moji rodicia su radi ,ze mi mozu pomoct pri studiu,okrem toho musim mat studentsku pozicku a prigadovat.Trochu skromnosti by Ti nezaskodilo.A v hned sa v dalsich riadkoch prezradzas.Pravdepodobne ani v buducnosti si tie hry nebudes kupovat- teraz nekupujes hry, potom falsovat udaje o motorke a potom ... este co? Postupne sa Ti bude zdat vsetko v pohode.
- Fe3C
- Začátečník

-
Myslim ze kradez ako kazda ina to neni. Kym to nenapalujes a nemastis si stym vrecka. Navyse skor okradaju distributory nas a nie my ich. Je to biznis to je pravda ale odtal potal. Ceny su stale privisoke. Ked si zobereme aj take hudobne cd je stale moc. A zbytocne a oni to vedia. A potom sa cuduju ked daju ludom do ruky napalovacky. Alebo Napster tahaly po sudoch a ked ho zrusili tak miesto neho vyskocilo na nete stovky inych a maju to este horsie. Proste je to snaha o nieco co nikdy nedokazu kym nezacnu u seba. Je to zacarovany kruh. Rataju si do ceny cd jeho reklamu a podobne plus nake naklady koli piratom. Takto sa to nikde nedotiahne. Kto ma na orig. nech si ich kupuje. Kto chce nech si napaluje avsak take napalene CD je akesi bez duse. Bez manualu, pokecu, bookletu. Proste take mrtve a nevazis si ho tak ako orig. To len tak....na margo dna. 
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele: