značky RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

ICE píše: se seitecama mam podobny zkusenosti jako s PQI, takze pozitivni :) chodit by to mohlo :))
jj chodí mi to... je to divný ale je to tak...Hlavně záleží na stejným časování...Např. jsem k tomu PQI zkoušel dát ELIXIR CL3 a v duálu to nejelo...kousalo se to.
Podle mého jsou to stejný čipy jem maj na sobě jinou značku "PQI, Seitec...". Prostě univerzální čipy pro neznačkový moduly...
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

A co pamete Viking?.....su dost levne
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Můžu potvrdit, že Seitecy nejsou rozhodně špatný paměti. Mám je sice na standart časování i frekvenci a nijak jsem nezkoušel je taktit víc (bojim se, že je odpálim...už takhle do nich moje deska defaultně pouští o 0,2V víc, než by měla:)), ale rock stable...bez závady už drahnou dobu sloužej:)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No já když kupoval paměti, tak jsem taky omylem koupil Seitec.
Koupil jsem 2x512MB. Druhý modul byl vadný a stejně tak i další, který mi vyměnili.

Takže jeden ze tří 512MB modulů byl v pořádku.....tak jsem druhej modul vzal PQI a bylo po problému.

Prostě Seitec je o náhodě..protože ten jeden dobrej modul s tím PQI v pohodě vyženu z 333 na 385 Mhz.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Butch píše:No já když kupoval paměti, tak jsem taky omylem koupil Seitec.
Koupil jsem 2x512MB. Druhý modul byl vadný a stejně tak i další, který mi vyměnili.

Takže jeden ze tří 512MB modulů byl v pořádku.....tak jsem druhej modul vzal PQI a bylo po problému.

Prostě Seitec je o náhodě..protože ten jeden dobrej modul s tím PQI v pohodě vyženu z 333 na 385 Mhz.
Hele můžu tu pamět odpálit, když zkusim zvednout fsb? Deska mi do pamětí rve 2,7V, takže tam už nic zvyšovat nebudu, ale bojim se, aby se to neposralo...mám to jako v podpisu. Ty paměti jsou z výroby jako 333, ale celkem bych bral trochu navýšit:)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

funus píše:
Butch píše:No já když kupoval paměti, tak jsem taky omylem koupil Seitec.

Hele můžu tu pamět odpálit, když zkusim zvednout fsb? Deska mi do pamětí rve 2,7V, takže tam už nic zvyšovat nebudu, ale bojim se, aby se to neposralo...mám to jako v podpisu. Ty paměti jsou z výroby jako 333, ale celkem bych bral trochu navýšit:)
ono pri zdyhani FSB tu pamet urcite neznicis skorej ju znicis Voltama ja som skusal na mojich Kingstonoch HyperX 400mhz tu voltaz a slapalo bez problemov az na 3V dalej som uz nesiel :oops: a hriali sa tak isto ako na 2.6V no skoro
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Já budu nejspíš schánět paměti od Micron Technology. (důvod viz podpis)
Dal jsem za obě před rokem 800Kč. Asi náhoda, že jsem narazil na tak dobrý kousky jsou sice ECC a nejedou ve všem.
Teď běží: na 178MHz CL2,5-3-3-5 Memtest86-OK, Stabilita PC- 3dny bez restartu.
Chystám pro ně chladič a chci se z lepším boardem dostat až na 400MHz a nejspíš to i půjde (CL3-3-3-8 :( )
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

funus píše: Hele můžu tu pamět odpálit, když zkusim zvednout fsb? Deska mi do pamětí rve 2,7V, takže tam už nic zvyšovat nebudu, ale bojim se, aby se to neposralo...mám to jako v podpisu. Ty paměti jsou z výroby jako 333, ale celkem bych bral trochu navýšit:)
Odpálit je vysokým FSB nemůžeš. Ale můžou pak vykazovat chyby.
Ty jednoduše zjistíš pomocí memtestu. Chyby opět zmizí, když frekvenci snížíš(takže tam nezůstanou). Taky si můžeš pohrát s časováním.
Někdy pomůže nastavit vyšší časování, abys dosáhl vyšší frekvence.
svoje 333 můžu jet max na 385 se standardním časováním, výše už mi vykazujou chybné bity.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

No, tak jsem si dneska koupil ty vaše slavný A-Data...modul 256MB 450..je na nich sice napsáno 466, ale proklamujou je za 450. No a abych se dostal k jádru věci, tak jsou vadný. Moje Seitecy na 333 sběrnici v pohodě na tom Duronku choděj a ty A-Data se ne a ne rozjet. Občas naskočí, ale z 99% ani nenaběhne comp. Těšil jsem se, jak přetaktuju compík a ono hovno. Takže dobrej začátek s firmou a-data rozhodně nemam. :x
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

funus píše:No, tak jsem si dneska koupil ty vaše slavný A-Data...modul 256MB 450..je na nich sice napsáno 466, ale proklamujou je za 450. No a abych se dostal k jádru věci, tak jsou vadný. Moje Seitecy na 333 sběrnici v pohodě na tom Duronku choděj a ty A-Data se ne a ne rozjet. Občas naskočí, ale z 99% ani nenaběhne comp. Těšil jsem se, jak přetaktuju compík a ono hovno. Takže dobrej začátek s firmou a-data rozhodně nemam. :x
Z toho si nic nedělej u disků má podobnou pověst Hitachi/IBM- taky buď jedou nebo nejedou. :lol:
Přeji narazit na co nejlepší kousek po reklamaci. :thumbsup:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

To by mohla dělat klidně i deska...možná nekompatybilita (sorry za i-y :twisted: )..i když A-DATA a Seitec zase takový rozdíl není... :oops:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Roxyman píše:To by mohla dělat klidně i deska...možná nekompatybilita (sorry za i-y :twisted: )..i když A-DATA a Seitec zase takový rozdíl není... :oops:
Je to divný. Na 333MHz běhaj bezchyby...teda při časování 2,5-5-5-7...bez chyby...když dam 400, už to začne kurwit:/
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

funus píše:
Roxyman píše:To by mohla dělat klidně i deska...možná nekompatybilita (sorry za i-y :twisted: )..i když A-DATA a Seitec zase takový rozdíl není... :oops:
Je to divný. Na 333MHz běhaj bezchyby...teda při časování 2,5-5-5-7...bez chyby...když dam 400, už to začne kurwit:/
Jak už bylo psáno, to vubec nemusi bejt pametí... na vine muže byt deska, chipset atd..
Zkus je v jiny desce, tam zas na 400 treba pojedou, s pametma je to občas zradny.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Sentenced píše:
funus píše: Je to divný. Na 333MHz běhaj bezchyby...teda při časování 2,5-5-5-7...bez chyby...když dam 400, už to začne kurwit:/
Jak už bylo psáno, to vubec nemusi bejt pametí... na vine muže byt deska, chipset atd..
Zkus je v jiny desce, tam zas na 400 treba pojedou, s pametma je to občas zradny.
Když to je těžký, zkusit je v jiným compu:) kdyby to šlo tak lehce, tak už to dávno udělám. Ale celkově mám z toho EPoXe 8KRAI divnej pocit. Sere se mi od tý doby comp a ne a ne přijít na to, proč. A zase jí jít reklamovat, tak nevim, co uvedu, jako důvod reklamace. :oops:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

funus píše: nevim, co uvedu, jako důvod reklamace. :oops:
Uveď HW nekompaktabilitu, někdo to uzná někdo ne. :(
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Takze vikingy nepozna nikto???
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

¨
dobry test... zatim jsem cet jenn zaver.. ale koukam ze asus to pekne vychytal :)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“