Jj, já teď čučím do ADi MicroScan2E, jas a kontrast na kolečka, sice trochu bliká, jelikož jede na 60Hz, ale lepší než drátem do oka. Doma mám nový AOC A7+ nebo K7+ (nejsem si teď jistý) a krom toho, že trochu pumpuje, tak jsem zcela spokojen. Jen má malinkatou vadu a ta je, že mi prosvítá power ledka nějak uvnitř přes ten plast přímo na obrazovku. Taky jsem velký šťoural, ale toho pumpování bych si nevšimnul, kdybych tady nečetl nějaké ty články na dané téma. Samozřejmě po přečtení jsem byl znechucen a tak díky tomuto fóru.Slezman(CZE) píše:zlatá moje ADIna E75, na jas a kontrast ještě ruční kolečka, nastaveno během cca 0,5 s. No nevim nevim, jestli te mladé rači nekoupím to nejulevnější AOC a sám nezůstanu se svojí ADInkou...
Do práce ten moňas ale určo koupím, jestli přežije moje zkoumání, tak bude fakt dobrej.
S pozdravem
Váš Hnidopich
Rozmazání obrazu - SyncMaster 755DFX
Moderátor: maXXmilian
- smile4me
- Začátečník

-
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- Slezman
- Středně pokročilý

tady v práci mi taky pumpuje ADI Microscan 5V, doma ta E75 ani ťuk, prostě se mi zdá, že u ní zůstanu. To AOC 7K+ jsem teďka kupoval pro kámoše a pumpovalo teda řádně, navíc se mi díky flat zdá, že obrazovka je nějak dál ode mě, to kvůli tomu sklu navíc. V zásadě nejsem proti mírnému zakřivení obrazovky, doma jsem fakt spokojenej.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Brogg
- Začátečník

smile4me píše:Jj, já teď čučím do ADi MicroScan2E, jas a kontrast na kolečka, sice trochu bliká, jelikož jede na 60Hz, ale lepší než drátem do oka. Doma mám nový AOC A7+ nebo K7+ (nejsem si teď jistý) a krom toho, že trochu pumpuje, tak jsem zcela spokojen. Jen má malinkatou vadu a ta je, že mi prosvítá power ledka nějak uvnitř přes ten plast přímo na obrazovku. Taky jsem velký šťoural, ale toho pumpování bych si nevšimnul, kdybych tady nečetl nějaké ty články na dané téma. Samozřejmě po přečtení jsem byl znechucen a tak díky tomuto fóru.Slezman(CZE) píše:zlatá moje ADIna E75, na jas a kontrast ještě ruční kolečka, nastaveno během cca 0,5 s. No nevim nevim, jestli te mladé rači nekoupím to nejulevnější AOC a sám nezůstanu se svojí ADInkou...
Do práce ten moňas ale určo koupím, jestli přežije moje zkoumání, tak bude fakt dobrej.
S pozdravem
Váš Hnidopich
Jinak jsem si všiml ještě jedny věci
PS: to zakřivení, jak si taky někdo stěžoval, tak osobně nevnímám.
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Slezman
- Středně pokročilý

po sáhodlouhém vysvětlování, proč potřebuju novej moňas už snad dnes odejde objednávka na ten Samsung, takže si ho budu moct vyzkoušet, jsem zvědav Broggu, jestli to bude to symý jak u Tebe.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Brogg
- Začátečník

- Slezman
- Středně pokročilý

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

mám kontrast na 100 (mají nějakej divnej rozsah, nebo já mám divný oko, pak mám pocit že je to šedivý) a světlost na 55.
Uprostřed je vše hladké, skoro až mírně rozmazané, u obou stran těsně na okraji se mi zdá, že je obraz hrubší, sice ostřejší, ale už jsou vidět body na obrazovce.
Jinak se supr plochej, ale kvalita obrazu mě moc nenadchla, musím přiznat...
//edit: takže to mám asi opačně jak Brogg, po strách je ostrej ale na úkor toho, že jsou už viditelný ty rozlišovací body obrazovky, uprostřed je vše slito dohromady, ok., ale mírně rozmazáno. Navíc pozoruju v horizontále prohnutí dolů (celkem dost), menu není položka, co by to mohla ovlivnit
to rozostření, resp. rozmazání je taky závislé na kontrastu, mám jej teď na 74 (hranice abych kuwa něco viděl proti oknu se zataž. zaluziema, mám rád ale rozhodně víc, asi tak 100
Uprostřed je vše hladké, skoro až mírně rozmazané, u obou stran těsně na okraji se mi zdá, že je obraz hrubší, sice ostřejší, ale už jsou vidět body na obrazovce.
Jinak se supr plochej, ale kvalita obrazu mě moc nenadchla, musím přiznat...
//edit: takže to mám asi opačně jak Brogg, po strách je ostrej ale na úkor toho, že jsou už viditelný ty rozlišovací body obrazovky, uprostřed je vše slito dohromady, ok., ale mírně rozmazáno. Navíc pozoruju v horizontále prohnutí dolů (celkem dost), menu není položka, co by to mohla ovlivnit
to rozostření, resp. rozmazání je taky závislé na kontrastu, mám jej teď na 74 (hranice abych kuwa něco viděl proti oknu se zataž. zaluziema, mám rád ale rozhodně víc, asi tak 100
- Slezman
- Středně pokročilý

fakt nevim, jak drbat s nastavenim, tu moire korekci jsem zkoušel, to je na nic, přechod dolů ze 100 Hz na 85 taky neopomohl. Koukám v tom menu v OSD, ukazuje ěm to, že jsem co se týče obnov. frekvence na USER MODE a nevim jak zvolit (jde to ?) jeden z těch FACTORY modů, konkrétně 1024*768/85, 100 tam kua nejni, i když ovladače je umožnily, nicméně jak jsem řekl, při 85 Hz se to chová stejně.
V blízké budoucnosti navšívím kolegu, kerej má doma ADI P755 a pak se rozhodnu, pro 755DFX zatím situace nevyznívá příliš radostně
//edit: kua ta lajna je fakt prohlá, jak nahoře tak dole a horizontální pincussion tady nejni, nebo co?????????????? můžu prohýbat jen boční strany, ale horni ne.
V blízké budoucnosti navšívím kolegu, kerej má doma ADI P755 a pak se rozhodnu, pro 755DFX zatím situace nevyznívá příliš radostně
//edit: kua ta lajna je fakt prohlá, jak nahoře tak dole a horizontální pincussion tady nejni, nebo co?????????????? můžu prohýbat jen boční strany, ale horni ne.
- Slezman
- Středně pokročilý

- Brogg
- Začátečník

Takže já jen doplním:
- šedivej obraz je, nastavení jasu ani kontrastu té šedivosti nepomůže a jak jsem řekl starej Dell Trinitron (hooodně starej!!! Myslím z 1997...) má barvy přirozenější, teplejší, bez šedivého závoje. Možná pomůže pohrát si s Color Temperature a možná (to jsem zatím nezkoušel) sw Natural Color, dodanej s moňasem. Barvy by se tím vším nastavením měly zlepšit a snad zbavit šedivého závoje.
- prohnutí: nejde korigovat v horizontálním směru, jen vertikálně. Na začátku jsem si také všiml menšího prohnutí nahoře, ale směrem nahoru, tj. střední část vršku mi mírně utíká z obrazovky, kdežto rohy tam pořád jsou...
- asi 80% plochy je dostatečně ostré, abych to registroval pouze minimálně. Pokud dám na 100 buď kontrast nebo jas, nic se nerozostří. Pokud zvednu oboje zaráz, levá i pravá strana jsou mírně rozostřeny. K tomu ještě dvě věci: 1. Podařilo se mi tento jev alespoň částečně eliminovat nastavením H- a V- Moire, zázrak to není, ale aspoň něco (Pokud ale jdu s kontrastem a jasem dolů: kontrast:65, jas:35, žádné rozostření není patrné, jen ta šedá...) 2. Pokud dám kontrast a jas na 100 a nezkoumám ostrost atd., stejně mi přijde že by to mohlo být tak nějak víc prosvětlené. Subjektivně mi přijde málo světlý, i přes to, že standardně tam mám: kontast 65, jas 35.
Doufám, že jak si pohraju s nastavením barev + sw (Natural Color), celkové podání se snad zlepší a možná o kapku zvednu jas.
EDIT: Jinak celkové podání ostrosti + moire v normálním nastavení jasu a kontrastu je sqělé. Horší geometrie, nemá se rád se všemi nastaveními - na některých rozlišení se např. objevuje velké moire bez možnosti úplné redukce a pumpuje! Za ty peníze mohl být lepší!
Myslím, že tento moňas má více lidí a někteří jej doporučovali, ale teď se neozývají! Ostatní nemají problémy??? 
- šedivej obraz je, nastavení jasu ani kontrastu té šedivosti nepomůže a jak jsem řekl starej Dell Trinitron (hooodně starej!!! Myslím z 1997...) má barvy přirozenější, teplejší, bez šedivého závoje. Možná pomůže pohrát si s Color Temperature a možná (to jsem zatím nezkoušel) sw Natural Color, dodanej s moňasem. Barvy by se tím vším nastavením měly zlepšit a snad zbavit šedivého závoje.
- prohnutí: nejde korigovat v horizontálním směru, jen vertikálně. Na začátku jsem si také všiml menšího prohnutí nahoře, ale směrem nahoru, tj. střední část vršku mi mírně utíká z obrazovky, kdežto rohy tam pořád jsou...
- asi 80% plochy je dostatečně ostré, abych to registroval pouze minimálně. Pokud dám na 100 buď kontrast nebo jas, nic se nerozostří. Pokud zvednu oboje zaráz, levá i pravá strana jsou mírně rozostřeny. K tomu ještě dvě věci: 1. Podařilo se mi tento jev alespoň částečně eliminovat nastavením H- a V- Moire, zázrak to není, ale aspoň něco (Pokud ale jdu s kontrastem a jasem dolů: kontrast:65, jas:35, žádné rozostření není patrné, jen ta šedá...) 2. Pokud dám kontrast a jas na 100 a nezkoumám ostrost atd., stejně mi přijde že by to mohlo být tak nějak víc prosvětlené. Subjektivně mi přijde málo světlý, i přes to, že standardně tam mám: kontast 65, jas 35.
Doufám, že jak si pohraju s nastavením barev + sw (Natural Color), celkové podání se snad zlepší a možná o kapku zvednu jas.
EDIT: Jinak celkové podání ostrosti + moire v normálním nastavení jasu a kontrastu je sqělé. Horší geometrie, nemá se rád se všemi nastaveními - na některých rozlišení se např. objevuje velké moire bez možnosti úplné redukce a pumpuje! Za ty peníze mohl být lepší!
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Slezman
- Středně pokročilý

s tím softem jsem si už jaksi neúspěšně pohrál, ale už jsem si pomalu zvykl, škoda jen toho prohnutí, já ho mám zase dolu, o milimetr mi mizí pravý horní roh, 2 mm prohnutí u středu horní strany směrem dolů...shit.......jinak krásnej monitor, kompaktní rozměry - žádná kráva, díky malým okrajům vypadá větší, prostě dobrej, až na to co jsem psal - ato je samozřejmě na mon. to nejdůležitější.
ale fakt už jsem si na to zvykl
ale fakt už jsem si na to zvykl
- Slezman
- Středně pokročilý

ještě jsem zvědav na přechod na starou ADInu doma, jestli oči dostanou facku nebo se mi bude zdát lepší, zatím ale hodnotím: zklamáníBrogg píše:Za ty peníze mohl být lepší!Myslím, že tento moňas má více lidí a někteří jej doporučovali, ale teď se neozývají! Ostatní nemají problémy???
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Brogg
- Začátečník

Já si nezvykl a pořád remcám!
Vzhledem k tomu, že pořád lítám mezi tím Trinitronem a Samsungem a vidím, že Dell je trochu mázlej, ale co bych nechtěl vzhledem k tomu stáří a co všechno zažil, ale ty barvy a stabilita obrazu na Dellu mě naprosto vytáčí! Škoda, že nemohu porovnat víc monitorů, zejm. nových, ale obávám se, že obecně kvalitu nelze najít v uživatelské kategorii.
Ale já si víc dovolit nemůžu...
Jinak oči z něj nebolí!!! A to před ním trávím moře času a narozdíl od Dellu se mi nezhoršuje ani subjektivně zrak, ani neslzím,... Asi je zdravej!
ALE pumpuje, je šedej a ještě i jinak mě vytáčí!
Vzhled se mi zdá teda dost běžnej, žádnej luxus... Ale jinak asi mírná spokojenost převažuje
ALE pumpuje, je šedej a ještě i jinak mě vytáčí!...
Vzhledem k tomu, že pořád lítám mezi tím Trinitronem a Samsungem a vidím, že Dell je trochu mázlej, ale co bych nechtěl vzhledem k tomu stáří a co všechno zažil, ale ty barvy a stabilita obrazu na Dellu mě naprosto vytáčí! Škoda, že nemohu porovnat víc monitorů, zejm. nových, ale obávám se, že obecně kvalitu nelze najít v uživatelské kategorii.
Naposledy upravil(a) Brogg dne čtv 17. čer 2004, 15:27, celkem upraveno 1 x.
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Slezman
- Středně pokročilý

no možná by exkurze neškodila, zajímalo by mě, jestli nám už z toho s Broggem nehráblo...ICE píše:tywe... ja se u tebe broggu budu muset jednou stavit a podivat se na to poradne...
podle toho co pisete je na tom ten monas hur nez moje 5 let stary 17" invarovy Miro... a to se mi nak nechce verit...
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no to by me taky zajimalo...Slezman(CZE) píše:no možná by exkurze neškodila, zajímalo by mě, jestli nám už z toho s Broggem nehráblo...ICE píše:tywe... ja se u tebe broggu budu muset jednou stavit a podivat se na to poradne...
podle toho co pisete je na tom ten monas hur nez moje 5 let stary 17" invarovy Miro... a to se mi nak nechce verit...
pumpovani mate trosku u kazdyho levnejsiho monasu... sedej? nevim sice co tim myslis... no... za podivani to stoji...
- Brogg
- Začátečník

Slezman(CZE) píše:no možná by exkurze neškodila, zajímalo by mě, jestli nám už z toho s Broggem nehráblo...ICE píše:tywe... ja se u tebe broggu budu muset jednou stavit a podivat se na to poradne...
To ICE: Domluvit se můžeme - odjíždím tak 10.7. Jinak příští rok opět na stejném místě!
Jinak myslím, že bychom byli nároční na každý monitor a jak říkám, těžko mohu porovnávat s ostatníma = neznám. V kritice jsem ale přísný! A obecně ten novej komp je třeba řádně vylepšit, ale u všeho zhruba vím jak, ale tady nevím!
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- Brogg
- Začátečník

šedej, no to je barva: ŠEDÁ!
Jako bys hodil přes moňas hedvábí nebo jinou látku - závoj,... prostě metafora
Jo! - jako bys na to čučel přes špatnej filtr. Takovy nevýrazny, bílá není bílá. Obrázky nevypadaj jako foto - na Dellu jo! Chybí teplost barev. Přirozenost podání není.
Jako bys hodil přes moňas hedvábí nebo jinou látku - závoj,... prostě metafora
(The Gathering - Box)
(The Gathering - Box)
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ani kdyz to prepnes na teplejsi barvy v OSD?Brogg píše:šedej, no to je barva: ŠEDÁ!![]()
Jako bys hodil přes moňas hedvábí nebo jinou látku - závoj,... prostě metaforaJo! - jako bys na to čučel přes špatnej filtr. Takovy nevýrazny, bílá není bílá. Obrázky nevypadaj jako foto - na Dellu jo! Chybí teplost barev. Přirozenost podání není.