problem s grafikou - ovladacem ??
Moderátoři: morke, Walker1134
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Mám takový divný problém: Zatím mám grafiku MSI GeForce4 Ti4800SE(nejnovější ForceWare). Když jsem dříve nainstaloval ovladače na desku VIA 4in1(1451), tak se zvedl výkon snad ve všem(3DMark, PCMark, i znatelně ve hrách). Zkoušeli jsme na mém PC kámošovu grafiku (Manli GeForce FX 5600XT). Všechno šlo v pohodě, ale když jsem tam vrátil svoji grafiku, tak přestaly fungovat veškeré aplikace pracující s grafikou(hry, video...).Zkoušel jsem vše přeinstalovat(WindowsXP,veškeré ovladače...) a bylo to OK, ale nainstaloval jsem VIA4in1 a problém se vrátil. Spustím hru a celý systém spadne a restartuje se, po restartu mi chybová hláška psala: "ovladač GeForce4. . . zřejmě může za nestabilitu systému". Poraďte. Zítra mi přijde MSI RX9800 PRO
a bojím se, že VIA drivery opět nebudou fungovat.
PS: Při těchto problémech jsem procesor ještě přetaktovaný neměl.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Neskusal si ine ovladace na grafiku......... ( ktore konkretne pouzivas teraz.... ) .....
Ktoru verziu VIA 4in1 pouzivas........ neskusal si nejake starsie - novsie......
Ktoru verziu VIA 4in1 pouzivas........ neskusal si nejake starsie - novsie......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Shit
- Odborník PCT

- Wilik
- Administrátor

- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Ovladače na VGA mám ForceWare 56.64 a VIA 1451, ale jde o to, že od doby testu GeForce FX prostě přestaly fungovat.random píše:Neskusal si ine ovladace na grafiku......... ( ktore konkretne pouzivas teraz.... ) .....
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- zombux
- Odborník PCT

- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Neskusal si len tak pre zaujimavost vykusat strarsie ovladace na grafiku napr. 53.03 .......
Inak pri beznej praci/ pozerani videa ............... 2D hry ........ sa problem neviskituje...????
/edit.. : neskusal si vypnut FW.... popripade AGP 8x......
Inak pri beznej praci/ pozerani videa ............... 2D hry ........ sa problem neviskituje...????
/edit.. : neskusal si vypnut FW.... popripade AGP 8x......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Shit
- Odborník PCT

Zkoušel's přeinstalovat Dx?prf.KuBA píše:Ovladače na VGA mám ForceWare 56.64 a VIA 1451, ale jde o to, že od doby testu GeForce FX prostě přestaly fungovat.random píše:Neskusal si ine ovladace na grafiku......... ( ktore konkretne pouzivas teraz.... ) .....
- .::Richmond::.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
odinstaluj vga drivery a via hyperiony. restartuj pocitac, vycisti ho DriverCleanerem (1,5MB - info), nainstaluj hyperiony a po restartu jeste vga ovladace a directX. melo by to vyresit tvuj problem a pokud ne -> reinstall windowsu 
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
- Tom Koldušek
- Nováček

Zdar všem,
řešil jsem podobný problém na desce Biostar M7VIK s čipovou sadou VIA KT400 a grafikou GF4 Ti4400. Začalo to tím, že jsem koupil první GF2 MX 400, a systé se choval přesně tak, jak je popsáno. Při pařbě se komp sekl a zvuk přeskakoval dokud neproběhl restart. Totéž následovalo po zakoupení GF4 Ti4400. Jakákoliv spuštěná aplikace způsobila restart a následnou hlášku systému o kolizi ovladčů grafické karty. Stáhl jsem asi dvacet ovladačů grafiky od nejstarších a nic. Bios taky nic. Reklamace byla vždy úspěšně zamítnuta, tam kde jsem koupil desku svedli problém na grafárnu a naopak. Vyřešil jsem to tak, že jsem zakoupil board GA7N400 a od té doby je vše v pořádku. Biostar slouží potomkům, dokoupil jsem grafárnu ATI a není problém. Prostě Biostar M7VIK + GF4 Ti4400 fungovat na XP nebudou a nebudou. Nerozchodili to ani v Alfacompu

řešil jsem podobný problém na desce Biostar M7VIK s čipovou sadou VIA KT400 a grafikou GF4 Ti4400. Začalo to tím, že jsem koupil první GF2 MX 400, a systé se choval přesně tak, jak je popsáno. Při pařbě se komp sekl a zvuk přeskakoval dokud neproběhl restart. Totéž následovalo po zakoupení GF4 Ti4400. Jakákoliv spuštěná aplikace způsobila restart a následnou hlášku systému o kolizi ovladčů grafické karty. Stáhl jsem asi dvacet ovladačů grafiky od nejstarších a nic. Bios taky nic. Reklamace byla vždy úspěšně zamítnuta, tam kde jsem koupil desku svedli problém na grafárnu a naopak. Vyřešil jsem to tak, že jsem zakoupil board GA7N400 a od té doby je vše v pořádku. Biostar slouží potomkům, dokoupil jsem grafárnu ATI a není problém. Prostě Biostar M7VIK + GF4 Ti4400 fungovat na XP nebudou a nebudou. Nerozchodili to ani v Alfacompu
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Re: problem s grafikou - ovladacem ??
Přesně jak to popisuješ, nepomohlo mi nic, přeinstalace ovladačů, ani přeinstalace Windowsů, jako by mi ta FXka nakazila PC, snad to VGA ATi vyřeší...Tom Koldušek píše:Zdar všem,
řešil jsem podobný problém na desce Biostar M7VIK s čipovou sadou VIA KT400 a grafikou GF4 Ti4400. Začalo to tím, že jsem koupil první GF2 MX 400, a systé se choval přesně tak, jak je popsáno. Při pařbě se komp sekl a zvuk přeskakoval dokud neproběhl restart. Totéž následovalo po zakoupení GF4 Ti4400. Jakákoliv spuštěná aplikace způsobila restart a následnou hlášku systému o kolizi ovladčů grafické karty. Stáhl jsem asi dvacet ovladačů grafiky od nejstarších a nic. Bios taky nic. Reklamace byla vždy úspěšně zamítnuta, tam kde jsem koupil desku svedli problém na grafárnu a naopak. Vyřešil jsem to tak, že jsem zakoupil board GA7N400 a od té doby je vše v pořádku. Biostar slouží potomkům, dokoupil jsem grafárnu ATI a není problém. Prostě Biostar M7VIK + GF4 Ti4400 fungovat na XP nebudou a nebudou. Nerozchodili to ani v Alfacompu![]()
![]()
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Je možné že tato konfigurace se nemá ráda. GF4Ti 4800SE má také čip Ti4400. Ale je to divné.. Když tam nainstaluju starší VIA4in1 tak to funguje, ale jakmile tam nainstaluju nové - "endešlus"
- Tom Koldušek
- Nováček

Zdar všem,
no skoro bych to viděl na čipset KT400. Asi se nové ovladače čipsetu moc nepovedly. GA7N400Pro2 jede na nForce2 Ultra a je klid. Musím konstatovat, že za dobu co mám tuto desku se mi XPéčka ještě nepodařilo "zbourat" a to dostávají zabrat. Biostar s ATi jede v poho. Potomstvo válčí a hraje hry bez potíží.
Zajímavé, že pokud jsem v první kombinaci tj. Biostar M7VIK+GF4Ti4400 použil Win Me, ještě to celkem šlo. Jak jsem přeinstaloval na XP, to se začly dít věci. Než bych šel do nové grafárny raději jsem koupil druhý board. Dosud oba kompy pracují bez potíží. Snad Ti nová grafárna bude šlapat bez potíží.
no skoro bych to viděl na čipset KT400. Asi se nové ovladače čipsetu moc nepovedly. GA7N400Pro2 jede na nForce2 Ultra a je klid. Musím konstatovat, že za dobu co mám tuto desku se mi XPéčka ještě nepodařilo "zbourat" a to dostávají zabrat. Biostar s ATi jede v poho. Potomstvo válčí a hraje hry bez potíží.
Zajímavé, že pokud jsem v první kombinaci tj. Biostar M7VIK+GF4Ti4400 použil Win Me, ještě to celkem šlo. Jak jsem přeinstaloval na XP, to se začly dít věci. Než bych šel do nové grafárny raději jsem koupil druhý board. Dosud oba kompy pracují bez potíží. Snad Ti nová grafárna bude šlapat bez potíží.
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ty jo tak to je dost divnej problem. co treba skusit novi biosi?? aji na desku tak i na grafiku
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- Shit
- Odborník PCT

- Wiruz
- Pokročilý

hmm, rekl bych ze tam bude prodlem s kompatibilitou ovladacu, mozna s FW ci neco podobneho, ale jinak reinstal woken resi vse
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Tom Koldušek
- Nováček

??
Zadr všem,
mám pocit, že reinstal woken nevyřešil vůbec nic, problém přetrvával dál. Možná malinko lepší to bylo, když jsem nainstaloval XP, ale bez ovladačů čipsetu. Trvalo trochu déle než komp zase zatuhl. Proklel jsem Biostar do desátého kolena a těch jmen co komp dostal. Bohužel to došlo tak daleko, až jsem se nas... a ujížděl koupit druhý board. Tuším, že se tento problém řešil na nějakém německém, či nizozemském webu a popisovali to jako konflikt ovladačů vs bios a AGP. Bohužel nevím co to byl za web. Bylo tam aj nějaké udělátko, které mělo údajně problém zmírnit, ale v mém případě to nefungovalo.
mám pocit, že reinstal woken nevyřešil vůbec nic, problém přetrvával dál. Možná malinko lepší to bylo, když jsem nainstaloval XP, ale bez ovladačů čipsetu. Trvalo trochu déle než komp zase zatuhl. Proklel jsem Biostar do desátého kolena a těch jmen co komp dostal. Bohužel to došlo tak daleko, až jsem se nas... a ujížděl koupit druhý board. Tuším, že se tento problém řešil na nějakém německém, či nizozemském webu a popisovali to jako konflikt ovladačů vs bios a AGP. Bohužel nevím co to byl za web. Bylo tam aj nějaké udělátko, které mělo údajně problém zmírnit, ale v mém případě to nefungovalo.
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Reinstal Windows opravdu nic neřeší, prostě nic nepomohlo. Ale už mám toho Radeona. Dal jsem si s instalací WIN XP+98 pečlivou práci, tak to nechci hned po*urvit. Zatím ty VIA4in1 zkoušet nebudu-až se to zase někdy sesype
nebo si do té doby koupím nForce... No nevadí, tohle se asi nevyřeší, ale díky za snahu
S těma originálníma ovladačema na desku mám "pouhých" 5122 bodů v 3DMarku2003, v přetaktovaném stavu potom 5387. VIA4in1 mi vždy tak 150-200 bodů přidaly, co říkáte na ten výsledek?
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A co tam takhle hodit Detonatory 44.03,já osobně jsem je zkusil a ujistil se že nový neznamená lepší.Nějaké forcevare jsem uplně vypustil.A to samé platí i u Via 4in1
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

No, tenhle problém mám už několik verzí Detonatorů, asi by to bylo stejné a na CD k desce jsou 4in1 v 4.41 nebo tak nějak. Jsou starší, ale jediné které mi znatelně pomohly k lepšímu výkonu jsou 4.51, takže starší by stejně neměly smysl.jajapv píše:A co tam takhle hodit Detonatory 44.03,já osobně jsem je zkusil a ujistil se že nový neznamená lepší.Nějaké forcevare jsem uplně vypustil.A to samé platí i u Via 4in1