Vhodná sestava ke stříhání digitálního videa

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vhodná sestava ke stříhání digitálního videa

Příspěvek od pedro »

Zdravím,

Tak a je to tady ! Moje stará sestava už mi začíná vypovídat službu :sad: . Tenkrát asi před 4 roky jsem zato dal peněz jak ... a za pár let to můžu tak použít na kancelářskou potřebu :D. No ale votom to je, že :) Tak jsem se rozhodl pro úplně novou sestavu = monitor, case + příslušenství. Sečteno podtrženo no tak kolem 30.000 až 35.000 s DPH celá sestava možná o kapičku víc ale opravdu kapičku :). Bohužel v tom množství čipsetů, patic, typů procesorů a já nevím čeho všeho se nevyznám :( . Ale naštěstí jsem narazil na toto fórum a slibuji si od toho nějakou radu. Takže předem děkuji za všechny rady.

No pojďme k mým požadavkům. Takže stříhám videa o délce 1 - 2 hodiny = takových 30 - 40 GB dat, možná i více :). Většinou pomocí Pinnacle studia. Které dostávám do počítače digitální kamerou SONY Digital 8. Nerad bych byl, kdyby se opakovala situace jako u moji poslední sestavy (Když se začalo video "grabovat", tak se celkem často stalo že se to kouslo skoro až na konci = zákon schválnosti :twisted: no a když to děláte po páte v řadě tak už vám nervy začnou pracovat).

S tou sestavou zas tak moc nespěchám, klidně bych i do Vánoc počkal, možná i do začátku příštího léta, pokud to má cenu. Nejsem nadšencem žádné značky takže je mi vcelku jedno jestli AMD nebo INTEL, nVIDIA nebo ATI ... Značka základní desku je mi putná, akorát jediné co po ní vyžaduji je FIREWIRE a to je velice důležité !!!!. Kapacita disku by měla být aspoň 120 GB. Ještě bych chtěl dodat, že si sem tam i rád zapařím dobrou hru (CS 1.6, Half-Life,...), takže i grafika by měla být aspoň nějaká "main-strýmová". No to je asi tak vcelku vše a ještě jednou děkuji za všechny vaše rady :-D

PS: Pokud jsem tento příspěvek zařadil do špatné skupiny, tak se omlouvám :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

urcite intel, jak se vratim z piva, tak ti to slozim :)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

no urcite intel ale tazko sa ti bude teraz hovorit co ked ty si to chces kupit az v zime alebo az na buduci rok ked vo svete elektroniky je kazdy den nieco nove :wink:
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Asus P4P800 Deluxe - Intel 865PE 3909kč
Intel Pentium 4 2,8GHz 800MHz FSB BOX 5 943kč
Fortron FSP350-60PN(PF) 350W 1470kč
Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLAT20 - 160GB 2848kč
Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 3246kč
Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 3246kč(nebo klidně A-DATA)
GF4ti 4200 cca 2500kč
mys+klaveska cca 1000kč
LG GCC-4521B OEM - CDRW 52x/32x/52x/16xDVD 1 558kč
bedna cca 1000kč
LG Flatron F900P - 19" 8231kč

celkem 34951kč :-D
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

To JanoF

No na internetu jsem něco četl o AMD Athlonu 64 3800+, který už má i integrovaný paměťový dvoukanálový řadič. Já vím, že teďka je to extrémně drahé ale tak za 6 až 8 měsíců by to mohlo klesnout ??? Proto říkám, že s tou sestavou nespěchám. :wink:
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

To m.h.l.

Nic proti ASUSU, ale se mi zdá že se tady platí kapánek víc za značku. Já nejsem žádnej overclocker --> žádné taktění --> nepotřebuji kvalitní desku pro overclocking.

PS: Omlouvám se ale zapomněl jsem to tam specifikovat = žádnej tuning :-D
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pedro píše:AMD Athlonu 64 3800+
to je pekne ze si to niekde videl a ze to tu bude za 6 mesiacov ale 6 mesiacov je pri elektronickych suciastkach asi taky vek ako pri ludoch 6 rokov cize za tych 6 mesiacov moze byt uplne nieco ineho a lepsieho a este ktomu je tu na scene aj intel a pochybuje, ze takato spolocnost sa necha zmiest amd, je to uplne zbytocneho o tom klabosit teraz ked si to chces kupovat za rok :wink:
pedro píše:Nic proti ASUSU
ak ziadne OC tak potom dosticka od INTLU potrebujes predsa stabilitu tato doska ma vsetko vsebe a mozes dokonca aj taktovat :wink:
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

To JanoF

Ano máš pravdu. Je zbytečné klábosit o tom teďka když za 6 měsíců bude situace jiná. Ano za těch 6 měsíců tady budou nové komponenty, ale. Má to jedno velké ale a to je cena !!!!. Nepotřebuji si kupovat novinku za x tisíc korun, když vím že s příchodem nové cena te starší klesne aspoň na polovinu. (+-). A jak si řekl hardware se vyvíjí velice rychle, takže stačí chvilku počkat a z novinky už sice není novinka, ale cena už je přiměřená. :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tak.. prave jsem se probudil...

ASUS P4P800-E Deluxe i865PE, SATA, FireWire,RAID 3 337 Kč
512MB DDR500 A-DATA (3yrs warranty) 3 286 Kč
512MB DDR500 A-DATA (3yrs warranty) 3 286 Kč
Intel P4 2.8G, 512KB, 800MHz, HT, Box 5 099 Kč
Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLAT20 - 160GB 2 848 Kč
LOGITECH OEM (930995-0600) B58 USB + PS/2, 3-tlačítková optická myš se skrólovacím kolečkem, černá 335 Kč
LOGITECH OEM (967262-0128) Internet, PS/2, CZ černá internetová a multimediální klávesnice s plastickou podložkou pod ruce 350 Kč
DVD▄R/RW/RAM LG GSA-4082B 8x8x ATAPI int. bulk 2 565 Kč
Gainward Ultra 650 TV-DVI, GF 4 Ti4200, 64MB DDR (128-bit), AGP4x,CRT, TVout, DVI 2 184 Kč
AOpen ML H600B, ATX,P4, 350W, USB 2.0, ČERNÝ 2 585 Kč
Samsung SyncMaster 19" 957DF TCO99 A 8 880 Kč
34 754 Kč - bez dane
41 357 Kč - s dani

takze... desku muzes sice koupit naky levny neznackovy bullshit, ale pak se nesmis divit ze ten komopl pri poradne zatezi muze zacit blbnout... levnejsi vyrobci ojebavaj kapacity kondenzatoru, popripde narozdil od asusu pouzivaj naky shitny... intel deska je o 300 bez dane drzasi nez tahle spickova asuska... takze na desce prosim nesetrit...

jestli delas v videem, tak rozhodne intel... tu 2,8 mas sanci velice slusne pretaktit... na 3,2 pujde BEZ PROBLEMU!

pameti A-DATA na 500MHz (dobry na takteni FSB:RAM 1:1, zvedne se ti o dost propustnost...) giga je celkem rozumny mnozstvi pro tvy pouziti...

disk by mel stacit, pokud ale opravdu delas hodne s videem, tak bych zvazil koupi obyc 80GB hitachi na programy a tak, k tomu 74 GB WD RAPTOR, ktery je opravdu, ale opravdu velice rychly..., nicmene uz to je dost velka investice... takze asi zustanes u te 160GB hitachi... ono to taky staci :))

mys a klaveska... tyhle mam a jsem spokojenej.. kvalita za rozumnou cenu...

GF4Ti4200... doba jeji slavy uz je sice trosku vzdalena, ale porad staci na hafo her a to i tech novych... takze za 2200 jesna volba...

palicka na DVD... asi celkem zaklad... predpokladam ze ty videa byvaj vetsi nez 1 CD

case + zdroj... pod 350W nechod ani omylem... case dle libosti... stejne to vyjde na 2500...

monas... myslim ze ten samsung je krapet lepsi jak to LG...

mno... vyslo to trosku draz nez jsem chtel... ale vzhledem k tomu drsnymu pouziti bych to uz radsi moc neodrbaval...

v podstate je to skoro stejna sestava jak ta kousek nademnou... akorat v par parametrech lepsi :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

s tím bych souhlasil. Možná bych dal na střih videa Raptora nebo 2 SATA do RAIDu 0
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

karf píše:s tím bych souhlasil. Možná bych dal na střih videa Raptora nebo 2 SATA do RAIDu 0
mno to ja takyyyy :))
80GB hitachi na system a naky blbustky

a 2xraptora 74Gb do raidu... jenze ta cena :(
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

No když dělá s daty kolem 30-50Gb, tak by stačilo dát 2 x37Gb
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

karf píše:No když dělá s daty kolem 30-50Gb, tak by stačilo dát 2 x37Gb
tie raptory sa neoplatia za tu cenu su proste onicom tie 80gb su vynikajuce :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

karf píše:No když dělá s daty kolem 30-50Gb, tak by stačilo dát 2 x37Gb
viz mawuv faq o diskach... 36 GB nejsou nic moc...
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

pedro píše:To m.h.l.

Nic proti ASUSU, ale se mi zdá že se tady platí kapánek víc za značku. Já nejsem žádnej overclocker --> žádné taktění --> nepotřebuji kvalitní desku pro overclocking.

PS: Omlouvám se ale zapomněl jsem to tam specifikovat = žádnej tuning :-D
kdo říká že musíš taktit, asus na intelu je stabilní a to je důležitý

jinak jak rikal ICE samsung je možná o trochu lepší než LG ale každopádně až ho pudeš koupit tak si ho v krámě vyzkoušej(pozor na horní vlnovku)

kdybys neměl limit 35k tak bych ti dal místo komba DVD/RW a 200GBhitachi místo 160GB, ohledně zdoje kvalitní 350W je dneska nutnost.. tvuj komp by vydržel i s 300W, ale za měsíc tam třeba budeš chít dát kvalitní zvukovku či tuner a už budeš v pr...gf4ti4200... je to nejlepší co můžeš dneska v levných kartách sehnat sám ji mam a su spokojenej, ramky...jak sem psal klidne A-DATA 500mhz ale z tvýho přízpěvku sem pochopil že taktit nechceš, ale určitě to není špatná volba :)
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Tak už o tom mám jakžtakž rozhodnuto

Obrázek

Děkuji za Vaše rady a pokud se Vám tam něco nezdá tak dejte vědět :)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

2pedro: než 2x80GB SATA kup jeden 200GB PATA!!! víc místa + je rychlejší(je to osekanej 250GB-tudíš nečte z krajů ploten) :wink:

SATA neni rychlejší sice má úzkej kabel, ale to je asi jediná výhoda
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

No ale ja bych chtěl dát ty dvě 80 do "stripingu" RAID 0
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

heh... stacilo nakopirovat :)

deska - OK
procak bez vyhrad
pameti ok :)
grafika bez vyhrad
nemaj ty disky levnejsi v impactcompu?
teacbudiz... ale radsi bych LG kvuli odpore DVD-RAM
ten zdroj bude peknej chudak, kdyz bedna i s nim stoji 1500... to vecinou stoji slusna 350W
klaveska dle libosti... (ja uz bychlogitechy nemenil :)) )
ta myska je strasna... bud si kup aspon EOM logitech B58 za 450 kč (tak 200% nahoru v kvalite a presnosti), nebo snad raci nakou kulickovku a pak MX510

u LG si zkontroluj pozorne obraz jinak prodelas kalhoty... tolik chybovych kusu monasu snad nema zadna jina firma... koukni jeste na Samsung 775DF

a zaverem... precti si reklamacni rad TS bohemie... pokud ho nezmenili, tak za vsechno muzes TY!.... no... poohlidl bych se jeste po jinych keftech...

ohledne raidu a disku si presti mawuw FAQ v sekci disky... myslim ze lepsi jak raid 0 se systemem a daty bude lepsi a dostacujici 1*160GB...
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Neznáte nějakého solidního prodejce počítačů a sestav v okolí měst nebo ve městech jako Bruntál, Opava, Ostrava, Krnov a možná Olomouc, ale tam moc nejezdím :(
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“