Jaké informace jde zjistit z vypáleného CD

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
barthez
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaké informace jde zjistit z vypáleného CD

Příspěvek od barthez »

Da sa zisti na vypalenom cd kedy bolo vypalene alebo na akom softe, myslim tym nieco podrobnejsie.Ci uz softom alebo inak. DIK

//Edit Bathory: Dovolil jsem si upravit název příspěvku. :)
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: povod cd

Příspěvek od thool »

de zjistit jakou vypalovackou, a zbytek jestli se da, tak to nevim :)
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: povod cd

Příspěvek od JanoF »

pozrem sa mal som nejaky soft ze my nielen zistil na akej vypalovacke, akym softom a aky cas ale aj meno kompu a tusim aj rychlost zapisu proste cital si to ako keby si si pozeral v notepade solitaire.exe alebo iny program
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

nero infotool
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

V tom se skoro nic z toho, co zde ostatní píší zjistit nedá.

Já osobně silně pochybuji, že se z vypáleného média dá zjistit typ vypalovačky, nebo software a pod., ve kterém bylo pálené. To už by chyběla jen značka mé oblíbené kávy a číslo bot.
Jestli někdo o něčem takovém víte, hoďte sem link. Takový ty řeči, že jsem to někde viděl, ale nemůžu si vzpomenout neberu. :rockedover:
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 5. úno 2005, 13:36, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jen vím, že se pomocí nějakého softu dá indentifikovat konkrétní vypalovačka, ve které to CD bylo páleno. Prostě mechanika se na CD podepíše.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Soft se většinou zjistit dá, protože skoro každej soft to na to CD zapíše.
Je to vidět třeba když v Neru dáš informace o kompilaci, záložka jmenovka, tam do kolonky aplikace se dá automaticky Nero__Burning_Rom. Ovšem dá se to vymazat, ale kdo by se s tím namáhal. Takhle to dělá skoro každej soft.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

OK. A když to pak v NERU vypálíš, kde se ta informace dá zpětně zobrazit?
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 5. úno 2005, 13:36, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

No tak to abych pravdu řekl nevím, ale určitě se to někde zobrazit dá, protože jinak by to nemělo smysl vůbec to tam zapisovat ne?

edit: tak se to dá zobrazit v Nero Infotool.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Borg píše:tak se to dá zobrazit v Nero Infotool.
Právě jsem to zkusil a nic takového se mi tam neobjevilo. Pálil jsem běžným způsobem v NERO audio CD, bez jakýchkoliv úprav v nastavení, bez vytváření images, normál fly (z mechaniky do mechaniky).

Infotool mi ukazuje toto:
Type: Audio CD
Capacity: 38:34:72 (389MB)
Tracks: 15
Sesions: n/a
Blank Capacity: n/a
Manufacturer ID: n/a
File systems: Audio
Title: n/a
Artist: n/a
Dics ID: n/a
UPC/EAN: n/a

Takže nic zajímavého ani podstatného, kromě toho, že to je Audio CD. Druhé Audio CD jsem vypálil v NERU přes images a výsledek je samozřejmě stejný jako u fly.

Dále jsem pro zajímavost vyzkoušel záložní CD, které jsem si vytvořil z originálu MAFIE (SafeDisc 2.70.030) v CLONE CD a Infotool opět vypsal pouze základní informace a to že je to datové CD (mode 1), velikost 659 MB, track 1, file systém ISO9660 Joliet, title MAFIA_CD_1 a datum, kdy bylo vyrobeno (ne vypáleno). CD je funkční. Pokračoval jsem s ALCOHOLEM 120%. Opět Audio CD bez jakýchkoliv nastavení, pálené z images. Výpis z infotool je stejný jako když jsem pálil v NERU.
Nakonec jsem ještě vypálil v NERU kompilaci Audio CD a v Labelu jsem nechal i ten text "NERO___BURNING_ROM". Až tady se při výpisu objevilo datum vypálení a že to bylo vypáleno v NERU.

Takže Infotool neukáže žádné podstatné info z Alcoholu 120%, u CloneCD jsem zjistil pouze datum výroby (ne vypálení) a pouze při vytvoření kompilace v NERU, tu je jistý výsledek.

A vy ostatní se můžete taky pustit do testů, je to docela poučné.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“