Bzip2??? Plz help me!
- Parkmanek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Bzip2??? Plz help me!
Zdravím prosím Vás chci se učit v Linuxu tak jsem si ho ztáhnul jenže jsem si ztáhnul taktéž manuál ale ten má koncovku *.BZ2 a nevím jak ho rozbalit můžete mi někdo přesně poradit jak na to? Fakt bych potřeboval návod pro úplnýho blbce prosímmm pomožte
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
- zombux
- Odborník PCT

- Parkmanek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Probůh, co to tu vymejšlíte ?!?Parkmanek píše:A jak to v tom Mightnight commanderu rozbalim do *.pdf?
Sem tedka ve windows a ztahnul jsem si MC pro win akorat newim jak to tam tedka rozbalit diky moc
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Parkmanek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
TomV prosím tě, já linux nemám ale snažím se rozbalit manuál k Mandraku 10.0 kterej si chci vytisknout a udělat s ním instalaci linuxu ( nikdy sem z linuxem nedělal) tak proto hledám řešení jak ten archiv rozbalit ve windows.
Prosím poraď mi já ovládám jenom Wokna zatim....
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
- miho
- Čestný člen

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak o tomhle jsi se v tom prvním příspěvku jaksi zapomněl zmínit...Parkmanek píše:TomV prosím tě, já linux nemám ale snažím se rozbalit manuál k Mandraku 10.0 kterej si chci vytisknout a udělat s ním instalaci linuxu ( nikdy sem z linuxem nedělal) tak proto hledám řešení jak ten archiv rozbalit ve windows.
Ale jak říká miho - WinRAR to rozbalí...
The problem has been eaten.

- johny128
- Začátečník

napis aka je to distribucia co si si vybral, pretoze pri mandrake a hed hat FAKT netreba ani manual pre inslaciu, to je ako winXPParkmanek píše:TomV prosím tě, já linux nemám ale snažím se rozbalit manuál k Mandraku 10.0 kterej si chci vytisknout a udělat s ním instalaci linuxu ( nikdy sem z linuxem nedělal) tak proto hledám řešení jak ten archiv rozbalit ve windows.
- Parkmanek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

aaach ano, moj prvy linuxParkmanek píše:Mandrake 10.0
Instalacka je uplne primitvna, plne graficka a je aj po cesky
Jedina chvila kedy budes musiet zapnut rozum je pri rozdelovani disku, ale to je tak vsade...takze vytvoris swap a nejaky linuxovy oddiel a on ti to uz zformatuje..az na to vytvaranie oddielov(toho som sa ja najviac bal, pretoze som nechcel prist o to co mam na disku) je cela instlacka prechadza ruzovou zahradou
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
presne tak, na mym mdk9,2 sem nemel jedinej problem (v instalaci)JJ píše:aaach ano, moj prvy linuxParkmanek píše:Mandrake 10.0![]()
![]()
Instalacka je uplne primitvna, plne graficka a je aj po cesky![]()
Jedina chvila kedy budes musiet zapnut rozum je pri rozdelovani disku, ale to je tak vsade...takze vytvoris swap a nejaky linuxovy oddiel a on ti to uz zformatuje..az na to vytvaranie oddielov(toho som sa ja najviac bal, pretoze som nechcel prist o to co mam na disku) je cela instlacka prechadza ruzovou zahradou...plne graficke, ladne tlacitka, atd...neboj, to zmaknes aj bez manualu
btw: pak to sice bylo taky v pohode, ale jenom dokud jsem mel jenom jeden monitor, ps/2 mys, a g4 grafiku... ted mam dva monitory (neumim to nastavit takjak chci) usb mys (no proste v linux blbne) a moje radeon 9600xt tam taky nema extra podporu...
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
- johny128
- Začátečník

to by som tipoval skor na jadro...nejaka 2.6 by to mohla dohnat do dokonalostithool píše:presne tak, na mym mdk9,2 sem nemel jedinej problem (v instalaci)
btw: pak to sice bylo taky v pohode, ale jenom dokud jsem mel jenom jeden monitor, ps/2 mys, a g4 grafiku... ted mam dva monitory (neumim to nastavit takjak chci) usb mys (no proste v linux blbne) a moje radeon 9600xt tam taky nema extra podporu...
btw:ak si chce niekto odskusat linux, alebo kompatibilitu, tak nakopnite knoppix 3.4 distribuciu, je to live, ziadna instalacia a spustit s parametrom knoppix26...to pusti kernel 2.6-ku
- tosuja
- Začátečník

-
Mimochodem, zjisti si, jestli je tvuj HW podporovany Linuxem. Obecne te moc nezajimaji vyrobci a typy, ale spis chipy pouzite na to ktere zarizeni (zvukovka, sitovka...). S deskou a grafikou bys nemel mit problemy, kdyz si ztahnes ovladace od nvidie.
O podpore HW se da neco precist na abclinuxu.cz, je tam sekce hardware a tam si kdeco dohledas. Obecne, pokud je tam napsane, ze to nejak jde (klidne i pro jinou distribuci/verzi), tak ti to pojede.
O podpore HW se da neco precist na abclinuxu.cz, je tam sekce hardware a tam si kdeco dohledas. Obecne, pokud je tam napsane, ze to nejak jde (klidne i pro jinou distribuci/verzi), tak ti to pojede.
- HonP
- Nováček

-
Live distribuce jsou dost genialni veci:) Stahnes si knoppix(hledej:)) je to cele CD, takze to vysmahnes. Vrazis do CD mechaniky, v BIOSu nastavis boot z CD, restartujes a behem chvilinky na tebe kouka vicemene 100% linux. Ty live cd se pouzivaj pro lidi jako ty:) co si to chtej omrknout, jestli to pro ne ma vubec cenu, nebo pro beznou praci, kdy nemuzes instalovat linux, ale chces ho(v tom pripade se ti nastaveni, prace a ja nevim co jeste ulozi na windowsove disky), no a nebo kdyz uz mas nainstalovanej linux, neco v nem nekde pokaknes a ej... nenabiha. Vrazis Live CD, bootnes, mountnes disk (pripadne si jeste chrootnes(to neni sproste slovo:)) opravis a zas jedes.
Odpoved doufam zcela vycerpavajici:)
zdar
zdar
- johny128
- Začátečník

dovolim si v niektorych bodoch oponovatHonP píše:Live distribuce jsou dost genialni veci:) Stahnes si knoppix(hledej:)) je to cele CD, takze to vysmahnes. Vrazis do CD mechaniky, v BIOSu nastavis boot z CD, restartujes a behem chvilinky na tebe kouka vicemene 100% linux. Ty live cd se pouzivaj pro lidi jako ty:) co si to chtej omrknout, jestli to pro ne ma vubec cenu, nebo pro beznou praci, kdy nemuzes instalovat linux, ale chces ho(v tom pripade se ti nastaveni, prace a ja nevim co jeste ulozi na windowsove disky), no a nebo kdyz uz mas nainstalovanej linux, neco v nem nekde pokaknes a ej... nenabiha. Vrazis Live CD, bootnes, mountnes disk (pripadne si jeste chrootnes(to neni sproste slovo:)) opravis a zas jedes.
zdar
Knoppix(momentalne 3.4, download na http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=44 ) je urcena pre administratovor napr, na napravu systemu.Na 700MB cd je zbalenych dokopy 2GB programov,takze na svoje si pride fakt kazdy
Ale snad kazda distribucia ma svoju live-ku, mam doma este live cd Slax, SuSe, Gentoo(vcera som stiahol, ma 700MB a ani KDE tam nie je
Ale ano, ked niekde behas, napr s notebookom, tak hodit tam knoppixa je to najlepsie co mozes urobit
Ale myslim si ze ked zacinas s linuxom, tak tvoj prvy linux by si si mal normalne nainstalovat aby si nemal uniku ze toto ma nebavi a "shutdown -r now"