Athlon 2500+ 60°C

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

kdyz taktnu bartona na 3000+ dostanu se po delsi zatezi na max. 45 st. C (kdyz je ted v mistnosti 21st.C), mam box ale na boku case pridelanou vrtuli od zdroje, dost to huci, nicmene procak si spokojene brouka a to me uspokojuje :) . Ted porizuju 2ventiilatorovej 450W zdroj, strcim ho do case (dosavadni je venku kvuli luftu :wink: ) , jsme zvedavej jak bude vysavat, rikal prodejce, ze je to dost hlucny . Nejhur kupim traktoristicky sluchatka :-D .Zdar

Uz neplati mam zalmana a jinej case
Naposledy upravil(a) Alois dne úte 8. čer 2004, 21:45, celkem upraveno 1 x.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Peta
Začátečník
Začátečník

Re: Athlon 2500+ 60°C

Příspěvek od Peta »

[quote="mooroo"]to Petr:
jo ale já mam 60°C v klidu a při paření tak kolem 63°C.
A to to nemam taktnutý.
O kolik se mi to zvýší když tu fsb dám na 200?[/quote

No a jak teda se vyresilo to snizeni teploty netaktnutyho CPU 2500+ BOX Barton na KT6 Delta? Mno 60 Stupnu je hodne, resilo se to jinak nez vymnenou chladice?Jelikoz mam kompa jako komolet od alzasoftu, tak doufam, ze mi tam natreli dobre tu pastu
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

dufam, ze to nebude OT

pasticku ste dali aku ?
zalezi aj na doske, MSI mera viac

BTW, teraz je uz leto- aj ja som sa cudoval, ked mojich 43-44st pri nete vyliezlo na 46st!
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

Jája píše:2 mooroo:
můžeš být v klidu KT6Delta měří asi o 10c víc, vím to z vlastní zkušenosti - nedávno sem si ji koupil a teť mám o těch 10c víc než s předchozí deskou při stejné konfiguraci v tom programu od MSi mi to leze až na 71 - při cpuburnu, ale jinak prime95 13hodin bez chyby.
Taky sem se tý teploty bál, stačí teda Update AMIBiosu?

Mám MSI KT6 Delta FISR(v.2 6590) a sere mě tam občas víc věcí, né jenom ta teplota
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

můžeš být v klidu KT6Delta měří asi o 10c víc, vím to z vlastní zkušenosti - nedávno sem si ji koupil a teť mám o těch 10c víc než s předchozí deskou při stejné konfiguraci v tom programu od MSi mi to leze až na 71 - při cpuburnu, ale jinak prime95 13hodin bez chyby.
Mě měřila Delta s BIOS 5.5 OK :)
2Peta: Co Tě konkrétně s**e? Jediná moucha tohoto bordu je tzv."kašlavka" verze FISR (cool boot do 21°C):-D :)
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

Shit píše:
Mě měřila Delta s BIOS 5.5 OK :)
2Peta: Co Tě konkrétně s**e? Jediná moucha tohoto bordu je tzv."kašlavka" verze FISR (cool boot do 21°C):-D :)[/quote

1. při zapínání kompu stojí přes půl miniuty u kontroly SATA Disků, ale to se dá přežít a zase tolik mi to nevadí

2. Tohle se stává jen zřídka, ale potom, co se počítač nastaruje do Windows nejde hnout s krysou, na klávesnici nesvítí NumLock(s klávesnicí taky nejde nic dělat), pomůže jen restart

3. Ty teploty, ten kdo neumí Updatovat Bios(třeba já, ale návod jsem již četl), teplota na NorthBridgi je 55stupnu docela běžně, tak doufám, že to ten nový Bios sparví a teplota procesoru je taky dost zajímavá(60stupnu netaktovaný při zátěži - též doufám, že je to pouze špatné měření)

4. Taktování je docela na nic nebo já to neumim - 182x11 v pohode, 185x11 či 190x11 už jaksi nejde a myslim si, že paměťma to není(mám 512MB DDR 400Mhz CL3 64x64 KINGSTON), zdrojem asi taky ne MaxPower 400W.

No to je asi tak vše, doufám, že ten AMIBios 5.5 to sparví
LLibor
Nováček
Nováček

Příspěvek od LLibor »

ta stejne teplota Barton 2500+, Asus A7V8X-X, bez zateze cca 55°C a pri zatezi cca 65°C, chladic artic cooling
Warrior
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warrior »

A o softwarom chladeni ste neuvazovali ? Mne klesla teplota najmenej o 10 stupnov.

nejaky link :

http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=17850

Teraz mam 41-43 pri zatvorenej bedni bez zataze,a 53-55 pri zatazi. Procak bezi na 2.2 GHz=16.5*133 :)

AXP Thorton 2400(2GHz)@2700(2.2GHz), MSI KT400VL,256 MB A-Data 3200 + 256 MB Apacer 3200,Maxtor 80 GB,Manli GeForce 5200 FX
Warrior
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warrior »

Zabudol som dodat ze nemam ziaden pridavny vetrak... na CPU je nejaky Titan cca 3300 otackovi a jeden vetrak je na zdroji. :)
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

lenze Artic Copper Silent 2 má úcinok ako BOX chladic, mozno o kus horsí - 60st na nom je fakt super teplota

pouvazuj nad WhisperrockomIV alebo este lepsie - OWL STREAM OD SPEEZE

a hlavne si odvetraj buxnu
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

eraser007 píše:lenze Artic Copper Silent 2 má úcinok ako BOX chladic, mozno o kus horsí - 60st na nom je fakt super teplota

pouvazuj nad WhisperrockomIV alebo este lepsie - OWL STREAM OD SPEEZE

a hlavne si odvetraj buxnu
brzdi brzdi...ja mel doma a myslim si ze tenkrat za ale 50°C (taktovano) jsem se nemel za co styden (nemel jsem copper ale super silent) kamarad ma doma coppera a rozdil oproti memu celomedenem thermalrightu je minimalni... arctica navic diky genialni tichosti mohu jen doporucit...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
PREDATOR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PREDATOR »

Peta napsal:
2. Tohle se stává jen zřídka, ale potom, co se počítač nastaruje do Windows nejde hnout s krysou, na klávesnici nesvítí NumLock(s klávesnicí taky nejde nic dělat), pomůže jen restart

zkus prohodit kabel od klavesnice s kabelem od mysi, melo by to pomoct[/b]
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

PREDATOR píše:Peta napsal:

????

Někdy jsou problémy při instalaci herního zařízení a myši v WXP SP1 :( Patch jsem našel pouze pro engl.verzi, na českou nejde dát :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

PREDATOR píše:Peta napsal:

to je podle mě hovadina, klávesnice patří do fialovýho PS/2 a myš do zelenýho ne? :? (i když, podle specifikace PS/2 by to mělo bejt jedno)
ignorelist: kremrole a dezoláti
PREDATOR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PREDATOR »

Zombie napsal:
to je podle mě hovadina, klávesnice patří do fialovýho PS/2 a myš do zelenýho ne? (i když, podle specifikace PS/2 by to mělo bejt jedno)
jo to mas pravdu, chtel jsem ho jenom upozornit jestli to nema spatne, kdyz jsem totiz ja sestavoval komp tak jsem to mel prohozeny(vubec jsem si nevsiml ze mam prohozeny barvy :) ), a delalo mi to to samy(cili nekdy to slo a nekdy ne)
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

tak to je fakt hovadina
mne topri opacnom zapojeni nefungovalo
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

absolutni normalna teplota, pokial je boxovany chladic, ak mas kvalitny a vykonny chladic, uz by som pozrel priliehanie
PREDATOR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PREDATOR »

to eraser007:

no kvuli tomu ze ti to nefungovalo, to jeste nemusi bejt hovadina, podle me zalezi na desce, ja mam ABIT NF7-S rev. 2.0 a tam kazdy druhy zapnuti bezelo, na mym druhym kompu to ale taky nebezelo vubec
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ale ako môze pomôct zamenenie zapojenia keyboardu a mysi - TOTO mÁ ZARUCIT STABILITU :razz: ?!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ted to jedu na 186x11 pri defaultni vcore. Ve vedrech (v mistnosti tak 25C - nevadi mi to, mam rad prirozeny teplo :-), topeni zas nemusim). Teplota 48-50 idle, 56 load max. Box chladic naplno. Case zavrenej. Vzadu 2 ventilatotory - to pomohlo, tak 10 stupnu dolu. Vepredu nic nemam, protoze mam holt dumyslne vetranyho eurocase :wink:

edit - ten flash biosu taky hodne pomuze..ukazuje to pak uplne jiny (lepsi) cisla..a myslim, ze i realny - sahal jsem na procik, vzdy jsem v poho udrzel ruku
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“