WinXP --> W2k sit. propojeni

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

WinXP --> W2k sit. propojeni

Příspěvek od Jiri Drak »

Zapojoval jsem dneska dva nove kompy s WinXP do mensi site a narazil jsem na tento problem:
Jeden stroj s Win2k slouzi jako server, ma nasdileny adresar, do ktereho potrebuju mit ze vsech ostatnich PC pristup a jsou na nem zavedeni vsichni uzivatele, kteri se k nemu mohou pripojit. Vsechny PC maji svoji pevnou IP a jsou ve stejne skupine. Do te doby tam behali na ostatnich PC jen W95-98 a nebyl problem. Jedny XP se mi podarilo pripojit, kdyz jsem u nich vypnul built-in firewall, coz neni idealni, ale lepsi nez nic. Druhe vsak meli firewall vypnuty a obcas jsem se po cca 10-20s cekani do toho adresare prokousal, ale to tak jednou za 30minut. V PC je nejaka VIA KT400 s integrovanou sitovkou. Jedine reseni, ktere me zatim napada je zkusit tam dat jinou sitovku. Kabel jsem zkousel jiny v nem problem nebude. V tomto PC je taky nainstalovany internet pres DataNonstop, coz by snad ale nemelo mit vliv. Vsechny ostatni PC komunikuji v pohode.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

když se to tam přeci jen někdy prokousá, tak by to neměl být problém oprávnění ve Windows, zkuš ještě experimentálně na tom serveru povolit guesta a tom adresáři přidat do oprávnění skupinu ANONYMOUS LOGON, tohle umožní komukoliv z lokální sítě se tam dostat - ale jen pokud se jeho účet nejmenuje administrator, protože pak ho to ověřuje jako administratora a ne jako toho anonyma

jestli se to nezmeni, tak bych hledal pricinu v te masine - sitovka, jestli jo, tak je to zase jeden z paradnich kousku Billovejch woken, pak by to chtelo zkusit experimentalne vyrobit na te masine novej ucet, stejnej na serveru a zkusit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nevim presne, co tim myslis (jestli ti jde pomalu zobrazeni seznamu okolních pocitacu, nebo otevreni sitoveho adresare???)
koukni na tyhle odkazy...
http://www.tweakxp.com/tweak1557.aspx
http://www.ss64.com/nt/slow_browsing.html
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

se zapnutym XP built-in firewallem se do MS site samozrejme nedostanes. Blokuje samozrejme provoz netbiosu. Ikdyz pouzijes jiny firewall tak nesmis zapomenout povolit Netbios v obou smerech.

Jinak zkus zkontrolovat jestli nemas v systemu zadane dve vychozi brany (gateway), to co popisujes by mohlo odpovidat situaci, kdy jsou v PC dve brany a PC chvili posila pakety na jednu a chvili na druhou z nich.
Toshiba Tecra A6
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Bajgy píše: Jinak zkus zkontrolovat jestli nemas v systemu zadane dve vychozi brany (gateway), to co popisujes by mohlo odpovidat situaci, kdy jsou v PC dve brany a PC chvili posila pakety na jednu a chvili na druhou z nich.
To by mu nesel treba ani ping a navic by se musela menit routovaci tabulka, jinak to jde vzdycky na tu branu, na kterou je to v tabulce nastavene
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

prave ze by mu ping sel.. ale jen obcas.. :o)

v zasade by mel ty problemy ktere popisuje. Mit v sitovem nastaveni dve brany se stejnou metrikou je vzdy zajimave. Obcas to se zakazniky resim.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“