Neví někdo jaká je ochrana na hře Singles.Potřebuji zálohu

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neví někdo jaká je ochrana na hře Singles.Potřebuji zálohu

Příspěvek od jajapv »

Potřebuji zálohu hry Singles.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Neví někdo jaká je ochrana na hře Singles.Potřebuji zálo

Příspěvek od JanoF »

jajapv píše:Potřebuji zálohu hry Singles.
zalohu alebo skorej spravit kopiu 8-)
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Originál je bráchův a potřebuje kopii,já si ji samozřejmně udělám taky pokud to pujde.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

jajapv píše:Originál je bráchův a potřebuje kopii,já si ji samozřejmně udělám taky pokud to pujde.
no ja neviem aka tam je ochana ale skus clonecd s nadstavbou clonyxxl alebo potom alcohol 120% s tym to spravis 8-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

http://www.makeabackup.com/database-S.html

tady jsem to v databazi nenasel, trebaze tady je snad vsechno z novych veci. Jak se to presne jmenuje ? Singles ? Aby to nebylo jako Kotor -> SW Kotor.
Tomuhle druhu sim her moc neholduji 8-) , takze to moc neznam. Ja toto hraju radsi v realu :)

edit . Jinak nevim, jestli by jste tyto otazky tady panove meli vubec resit...

kopie a "zalohy" = tabu 8)
show must go on..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Neeee, kopie a zálohy legálního CD/DVD nosiče na PCT určitě tabu nejsou a nebudou. Máš na ně právo a skoro i povinnost si je udělat, pokud je to ovšem možné - záruka na originální nosič vyprší ještě než si ho přineseš domů. Neříkej mě, že třeba v autorádiu používáš originálky a necháš je přes den smažit v kastlíku...

Singles mají ochranu StarForce v.3, takže se asi s kopií nechytáš. Zkus to z virtuálky (doporučuji Alcohol) a před instalací hry si udělej bod obnovení, jinak se těch SF rezidentů budeš zbavovat dost těžko - odinstalováním hry se jich nezbavíš, po restartu je tam máš natrvalo. Už se to tady řešilo - tahle ochrana se chová dost podobně, jako virus. Více v SZ.
..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

To lemra : "Máš na ně právo a skoro i povinnost si je udělat, pokud je to ovšem možné - záruka na originální nosič vyprší ještě než si ho přineseš domů" - tak o tom by se dalo urcite diskutovat, v techto otazkach jsem vcelku zbehly a neni to tak jednoduchy, jak tvrdis. AutZ rika, ze to je mozny jen, kdyz to je potrebny pro jeho uzivani. Sice nedavno jsem cetl na cdr.cz clanek Vysetrovatel odpovida, a ten tam tvrdil, ze zalozni kopii (rozmnozeninu) si obecne udelat muzes. Takze viditelne extenzivni vyklad zakona. Pokud se k tomu tak stavi organy cinne v trestnim rizeni, tak jen pochopitelne dobre. Je to logicky. Nas AutZ je tady ponekud prikry..Pak vetsina licencnich smluv toto umoznuje, pak se naskyta otazka, zda dane ustanoveni AutZ je dispozitivni povahy, a tak ho licencni ujednani muze takto "prebit" . No nikdo tady asi trestat nebude, ale jen jsem citil potrebu to torchu upresnit :)
Pak zaruka na nosic mas, co ti da kupni smlouva, minimalne 2 roky na vady, prvnich 6 mesicu se navic prednostne uplatnuje institut shody s kupni smlouvou.
Dalsi kopie - napr. pro rodinny prislusniky - pak pochopitelne uz mozny nejsou.

2JaJaPV. Pokud to ma StarForce, tak budes mit teda co delat..

update: I kdyz tady ted nevim, jak to s tou odpovednosti za vady u specifickyho pripadu cedecek vlastne podle prava je... jeste upresnim

tak upresneni: Zaruka se nevztahuje na opotrebeni veci zpusobene jejim obvyklym uzivanim, coz by se to asi tezko dokazovalo, takze ta zalozni kopie je opravdu logicka ..ale podle prava..aspon formalne - to tak jasny neni, proto toto me male nfo.
show must go on..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Nechme stranou otázku orgánů činných v trestním řízení - tady jsi na PCT. A pokud máš legálně koupenou hru a chceš si pořídit její kopii pro vlastní potřebu, nic nebrání řešit zde problematiku kopírování tohoto konkrétního CD s ochranou, i když existují nepochybně povolanější diskusní skupiny na řadě jiných serverů.

StarForce se projevuje i tak, že v některých mechanikách nelze načíst ani originální CD. Rezident SF vyžaduje originální CD i přesto, že je v mechanice, a hru si pochopitelně nezahraješ. Máš potom oprávněný důvod k reklamaci? Pokud se pamatuju, OZ řeší reklamace datových nosičů - záruka se vztahuje na nerozbalený produkt. Nebo se pletu? Pokud ano, byl by v tom případě rozšířený nový sport - hru koupit, třeba na NB v autě zkopírovat, na nosiči vyrobit vadu a za hodinu jej vrátit, že je nečitelný. Protože tento sport rozšířen není, domnívám se, že to s reklamacema nosičů bude asi trochu problém... :)

Osobně jsem se nosič pokusil reklamovat jen jednou (CD Pavla Dobeše s ochranou CDS - na krabičce totiž bylo logo CDDA, ovšem hlavní důvod byl v kvalitě zvuku - takhle mizerně nahraný přebuzený CD jsem ještě neslyšel a doufám, že už nikdy neuslyším, na NF analyzátoru Wandel-Goltermann tohle CD vykazovalo na frekvencích od 5kHz harmonické zkreslení až 30%!!!). Přesto, že jsem CD reklamoval ještě týž den (Globus Pardubice), ani jsem si neškrtl...
..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“