Mys PS2 vs. USB

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Mys PS2 vs. USB

Příspěvek od Marian »

Aky je rozdiel mezi pripojkami?
Som pocul ze USB je rychlesie...je to pravda?...ked ano tak ako, v com?
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Rychlejsie? Mozno pri nejakej super kvalitnej myske...ja mam Genius Power Scroll Eye USB a rozdiel oproti PS2 nepoznam....a su s nou obcas problemy napr. po benchmarku v UT2003 alebo NFS:U proste nejde a musim sa zohnut dolu k PC odpojit a znovu ju pripojit-a to robi na kazdej doske
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mam MSIE 3 a 4 a rozdíl je znát. Nejen v tom, že myš trochu skáče ale např u notebooku bych tu myš musel píchnout před zapnutím. Prostě 9000 snímků za sekundu se musí nějak protlačit
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jasne. USB je rychlejsi. Pak kdyz se hrabu nekdy v compu, a mam to pres PS2, a zapomenu to zandat (mam to tady trochu nepristupny), tak musim compa zase vypnout, aby mys vubec nabehla... nebo aspon resetovat, ted uz nevim, jak jsem to delal, uz dlouho jedu jen pres USB.
show must go on..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nevim, podle me je USB mys zbytecna, ps2 naprosto v pohode staci, ale asi u Intelli Mouse to uz svuj vyznam mit muze, u obyc geniusaku rozdil nemuze byt poznat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

pavel.minarik píše:nevim, podle me je USB mys zbytecna, ps2 naprosto v pohode staci, ale asi u Intelli Mouse to uz svuj vyznam mit muze, u obyc geniusaku rozdil nemuze byt poznat
Ja mam prave MS Intellimouse Optical. Ze by to bylo nejak rychlejsi, jsem subjektivne nepozoroval, ale ja snad ani nemam na cem. Rychly 3D parby moc nehraju, takze mi to je celkem jedno. Ale proc to USB nevyuzit, ze ? A objektivne to asi rychlejsi bude

Jak pise k tehle mysce Michal na foru na cc:

Mám jí,je supr,a kupodivu je dodávaná i s převodníkem na PS/2! Na špatným po­vrchu nechodí jak má,nej se mi osvědčila oddělaná boční stěna od kejsu,sta­bilní velká podložka s jemně zrnitým povrchem. Na USB mi ukazovala že po­sílá 125 snímků za sekundu a na PS/2 mi program na měření počtu snímků myši­ ukazuje maximálně 89 (na PS/2 jí taktuju programem).Instalace bez problému.
show must go on..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

shadow píše:Ale proc to USB nevyuzit, ze ? A objektivne to asi rychlejsi bude
no pozor, to já bych zase měl pádnej argument proč ne, protože do toho ps2 portu už stejně nic jinýho než myšáka nedáš, zatímco do USB ano, dneska už to není tak kritický, ale vzpomínám na dobu kdy jsem měl všechny 4 USB porty na svým letitým komplu plný (tiskárna, skener, založní zdroj, modem)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jasny, to me taky hned napadlo, a taky jsem cekal, ze to okomentujes :wink: A spravne, dnes uz to opravdu tak kriticky neni :wink: Aspon ja teda nemam 10 USB disku , PDA a ja nevim, jaky jeste vecicky :wink:
show must go on..
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Ja mam tiež MS IntelliMouse Optical a používam ju na USB.Ma to výhodu.Je k tomu dlhší kábel :lol:

Shadow daj mi prosim ťa odkaz na ten program na zistovanie počtu snímkov za sekundu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

USB krysa má na některejch sestavách problém s herním zařízením. Je na to patch pro en.XPSP1, na české nejde použít :(
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Nedavno jsem mel COM :oops: Ale uz jsem sel s dobou a ted mam PS/2 Logitech MX310 ale zadny rozdil jsem nepoznal pac i COMacke mysky se nechaly "pretaktovat" na plne dostatecnych 100Hz. USB? ne diky, obcas potrebuju mysku v DOSu a prepinat v BIOSu porad USB do legacy rezimu a zpet mne nebavi.

Pamatuju si, jak si kamos poridil USB mysku do Celera 466 nebo tak nejak a byl schopen "intenzivnim mysovanim" dosahnout zatizeni procesoru 80% a s PS/2 max 10%. Doufam, ze dnesni implementace USB jsou lepsi :-)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Manji píše:Ja mam tiež MS IntelliMouse Optical a používam ju na USB.Ma to výhodu.Je k tomu dlhší kábel :lol:

Shadow daj mi prosim ťa odkaz na ten program na zistovanie počtu snímkov za sekundu.
Nemam. Ja jsem jen citoval nejakyho Michala. Taky by me zajimalo, jak se to meri. Tak lidi, nevite ?
show must go on..
Kašpy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kašpy »

podle mě je USB cca o 20procent rychlejší....
na moji myšce jsem to hned poznal

Já osobně mám zapojené dvě myši
- optika bezdrat Genius USB
- kulička drát Genius PS/2

tu druhou mám např. kvůli stavu nouze kde USB nejde !
mám ji schovanou za monitorem
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Ja som nasiel clanok na CC....O mysich a lidech, nebo kterou mys si koupit...tusim
Tam je aj ten program a PS2 je podla toho lepsie...tak neviem
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“