Flash BIOSU - problem, vypadl proud

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flash BIOSU - problem, vypadl proud

Příspěvek od xsuchy09 »

Nevite nekdo co s BIOSEM, kdyz pri flashovani vypadl proud?
PC nenastartuje, nebootuje ... jen vse zacne bezet ale na monitor nenajede ani ***** :evil:
Prosim cokoliv, nerad bych desku vyhodil ...
Deska MSI K7T 266 Pro2

//wilik - presunuto z duvodu obecnosti temata do vhodnejsi sekce
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mrkni na stránky MSI, je to nějak Ctrl+home a musíš mít nějak přesně přejmenovaj soubor s vlastním biosem na disketě. Druhá možnost je najít někoho, kdo má flashovačku, na fóru pár tipů je. A třetí je ta, že někdo, kdo má přesně tuto desku Ti půjčí za běhu woken svůj BIOS atd. Postup nebudu psát, jelikož takovej dobrovolník se těžko shání.
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Záleží na výrobci biosu

Příspěvek od Scot 666 »

Pro AMI a AWARD platí toto

a AMIBIOS
1. Press and hold CTLR+Home/PageUp/PageDown keys while turning the system on. Release the keys when you hear a beep or see the floppy light coming on.
Copy a known working BIOS image to a fresh formatted floppy and rename it to AMIBOOT.ROM (the AMIBOOT.ROM-file should be the only file on the floppy!).
Insert the floppy in the floppydrive and wait until you hear 4 beeps. When you hear 4 beeps the reprogramming of the system block went succesfull, so then you can restart you system.
CTRL+Home= restore missing code into system block and clear CMOS when programming went ok.
CTRL+Page Up= restore missing code into system block.
CTRL+Page Down= restore missing code into system block and clear CMOS and DMI area when pogramming went ok..

a Award BIOS
Turn on the system and wait until you hear a beep and/or see the floppy light coming on (try hitting ENTER-key if there isn’t any activity, in some cases this will help).
Make a bootable DOS floppy (so with IO.SYS, Command.com, etc.) with Awardflash, a known working BIOS image, and an AUTOEXEC.BAT file with flashinstructions (example: “AWDFLASH BIOS.BIN /PY”).
Insert the floppy in the floppydrive and wait. If the BIOS is succesfully reprogrammed the system will reboot automatically.

pokud to nejde, pak jen opravdu natvrdo prepalit ,nebo sehnat desku se stejně velkym biosem a prepalit t oza chodu. Slysel jsem ze neni ani treba stejny chipset, ale to jsem nezkousel, mam odzkouseno prepaleni za chodu u desek jinych vyrobcu se stejnym chipsetem.
PC:obvykle nějaký Thinkpad
Mobilita: Palm TX
Johny_g
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_g »

myslím že v GM Electronics by ti ten BIOS případně flashli, stačí donýst čip a disketu s biosem. Za nějakej menší poplatek.
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Shit píše:A třetí je ta, že někdo, kdo má přesně tuto desku Ti půjčí za běhu woken svůj BIOS atd. Postup nebudu psát, jelikož takovej dobrovolník se těžko shání.
Bych to jen trochu upresnil: Ten kdo prave má tu stejnou desku,si musi po nabootování vytáhnout EEPROM a zasunout tam misto ni tu EEPROM se spatně nafleshovanym biosem a znovu to preflashovat.Vse se deje pod napetim (tzv. horké flashování)

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Záleží na výrobci biosu

Příspěvek od Shit »

Scot 666 píše: Slysel jsem ze neni ani treba stejny chipset
To se mě nechce ani věřit.
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scot 666 »

Shit píše:
Scot 666 píše: Slysel jsem ze neni ani treba stejny chipset
To se mě nechce ani věřit.
Cetl jsem to tady http://www.rojakpot.com/default.aspx?lo ... =62&var2=0
a rikal mi to technik, ktery me to pred 7-mi lety ucil, zalezi hlavne na tom aby mel MB stejny čip biosu a podporoval stejnou voltaz. Ale stejne si myslim ze bez tech klesticek je to celkem riskantni operace.
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Není to riskantní operace.Jde jen o to,si tu EEPROM pripravit...nadzvednout šroubováčkem,aby tam byla lehce jen nasazena.Pak ji za chodu lehce vyndas a vrazis tam tu co je špatně naflešovana.Nic na tom není,delal jsem to už několikrát.
Jinak skutecne zalezi na te EEPROM a podporované voltazi.Já to dělal taky na dvou nestejných deskách.

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Scot 666 píše: Cetl jsem to tady http://www.rojakpot.com/default.aspx?lo ... =62&var2=0
Jo, takhle asi jo s tím mezistupněm. Já jsem myslel případ, že třeba BIOS vycuclej z asusky dáš rovnou do abitky (příklad) a hned to pojede.
Scot 666
Začátečník
Začátečník

re:to se mi nechce verit

Příspěvek od Scot 666 »

nebo se mrkni na http://www.wimsbios.com sekce faq
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“