KT6 Delta a IDE disk

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Peta
Začátečník
Začátečník

KT6 Delta a IDE disk

Příspěvek od Peta »

- mám výše zmíněnou desku s čipsetem KT600,(v.2 6590)
- a mám HDD Segate Barracuda 7200.7 120GB 8MB Cache SATA
- přijde ke mněs obyčejnym IDE Diskem a chce ho připojit
- tak ho připojí - V Bajosu je jako Primary IDE Slave hned po CD-ROM
- spustim píčítač
- má to nějaký kecy o ochraně dat a složek
- ble, ble,ble - dám spusti v normálním režimu a ENTR
- no kompík se restartuje a když to zkoušim znova tak zase restart....

What shall I do?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

A jak máš silnej zdroj???
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

No myslim, že dost MaxPower 400Watíků
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nastavení bootu?
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

Snad v pohode, ale myslim, že bůtování to nebude
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: KT6 Delta a IDE disk

Příspěvek od svaca »

Peta píše:- mám výše zmíněnou desku s čipsetem KT600,(v.2 6590)
- a mám HDD Segate Barracuda 7200.7 120GB 8MB Cache SATA
- přijde ke mněs obyčejnym IDE Diskem a chce ho připojit
- tak ho připojí - V Bajosu je jako Primary IDE Slave hned po CD-ROM
- spustim píčítač
- má to nějaký kecy o ochraně dat a složek
- ble, ble,ble - dám spusti v normálním režimu a ENTR
- no kompík se restartuje a když to zkoušim znova tak zase restart....

What shall I do?
Mam takovy neblahy pocit, ze to bootuje pak z toho kamosova disku, ten ma jiny HW (jine nastaveni APIC/APCI) a pocitac se stale restartuje, pises, ze je na primaru, tzn. ze IDE1 Master je CD-ROM ???

A na IDE2 Master je TVUJ hlavni disk ???? Pak se nediv ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jj. Taky můj názor -viz.výše, ale snad to má OK :lol:
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

No jo Savaco jenomže u SATA(ten můj ne ten kámoše) disků nemusíš rozeznávat Master nebo Slave a jestli je IDE1 nebo IDE2(to je totiž ta výhoda)....jinak CD-ROM je Primary IDE Master--bude to vtom bůtování asi jo bude, nebudu lempl a ještě jednou to zkontroluju
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nastavil jsi raid-řadič ?, SATA driver (při této situaci musíš sata-driver dávat myslím z nouzáku-bývá mj.na disketě u MB) ?
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Peta píše:No jo Savaco jenomže u SATA(ten můj ne ten kámoše) disků nemusíš rozeznávat Master nebo Slave a jestli je IDE1 nebo IDE2(to je totiž ta výhoda)....jinak CD-ROM je Primary IDE Master--bude to vtom bůtování asi jo bude, nebudu lempl a ještě jednou to zkontroluju
s tim SATA mas pravdu, ale v BIOSu se musi nastavit odkud bootovat a pokud mas jako prvni uvedenej IDE radic (jako ze to tam tak standardne byva), tak ti pc hleda bootovaci disk na nem, ale tam zadny neni, tak pote zacne bootovat z tveho SATA disku, ovsem jakmile tam das kamosuv disk na IDE, stane se prvnim bootovatelnym zarizenim a system jde z neho... on nema v XPckach nastave nerestartovani se pri chybe => porad se to restartuje...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2Peta: Snad Ti rozumím dobře. Pokud máš HDD kámoše na IDE1, svůj SATA v řadiči (sata enable) a boot v pořadí IDE1 a ostatní disable, tak to sice má snahu najet, ale dopadne to jak píšeš. Pokud najedeš do nouzáku, tak tam dej ten SATA driver (neboli na kámošov HDD) a pak restart (spíš 2+ovladače tvýho PC) a mělo by to jet. Tohle podobný měl Lemra, když tak mu napiš SZ, možná si to nepamatuju zcela dobře. :oops:
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

hele ja mam ten samy problem KT6 delta
nej skombinovat SATA s IDE
proste to nefunguje
mam tu samou verzi desky
a nejde to
cau
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

copper píše:hele ja mam ten samy problem KT6 delta
nej skombinovat SATA s IDE
proste to nefunguje
mam tu samou verzi desky
a nejde to
cau
Měl jsem ve svim PC několikrát Sata disk od kámoše a vždy fungoval bezproblému. :) Myslím že toto je typickej případ problému mezi PC a židlí. Někde něco prostě děláš špatně :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

Problém je v tomto - V Biosu je nastaveno, že BOOTování - IDE je jako první(first), pak je SATA - jenomže já mám jenom SATU

- takže jakmile jsme připíchli IDE disk píčítač z něho chtěl zřejmě BOOTovat do Windows, jenomže neměl co nabootovat a tak se pln elánu restartoval, SATA se musí nechat BOOTovat první - v tomto snad bude
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Peta píše:Problém je v tomto - V Biosu je nastaveno, že BOOTování - IDE je jako první(first), pak je SATA - jenomže já mám jenom SATU
Tak to změň v biosu! Tady je asi fakt chyba na straně usera, jak píše Jája. Tato kombinace maká bez problémů. :roll:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Peta píše:Problém je v tomto - V Biosu je nastaveno, že BOOTování - IDE je jako první(first), pak je SATA - jenomže já mám jenom SATU
- takže jakmile jsme připíchli IDE disk píčítač z něho chtěl zřejmě BOOTovat do Windows, jenomže neměl co nabootovat a tak se pln elánu restartoval, SATA se musí nechat BOOTovat první - v tomto snad bude
Nevím jak vypadá BIOS u KT6, protoé jsem ji ještě neměl v rukách.
Stačí snad na první (kde je IDE) u bootování dat Disabled a ze SATY na druhým místě to bude bootovat. Pokud ten BIOS má možnost ménit pořadí bootování tak si na 1 dej disk ze kterýho chceš startovat. :wink:
(někteří lidi fakt nepřemýšlí... nejdří vyzkouším všechno možný a pak se ptám a ne obrácené!)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“