GeForce 4 Ti 4400 + Win XP - zatuhnutí OS nebo smyčka

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
marbh
Nováček
Nováček

GeForce 4 Ti 4400 + Win XP - zatuhnutí OS nebo smyčka

Příspěvek od marbh »

Nedávno jsem se rozhodl pro upgrade mého PC. Pořídil jsem MB BIOSTAR M7VIK, AMD Athlon XP 2000+, 256 MB DDR PC 2700, nVidia GeForce 4 Ti 4400. První oživení proběhlo na win Me. Vše běhalo normálně a bez potíží. Nadšen win XP jsem přešel na tento OS. Jenže...
Po instalaci všech ovladačů a nechutností se systém stal nestabilní a nevyzpytatelný. Nečekaná vytuhnutí, nebo při pařbě zatuhnutí a zacyklení v nekonečné smyčce. No, zkrátka jsem začal stahovat různé detonátory, asi 20. Výsledek je ovšem špatný. Asi po miliontém vytuhnutí a restartu se vždy, nehledě na ovladač nVidie objeví hláška o způsebené nestabilitě ovladačem grafárny nv4disp.dll. Jó došlo to tak daleko,že jsem opět "oprášil" win Me. Nemá nějaká dobrá duše podobné zkušenosti ???
Budu rád za jakoukoli radu nebo tip. :-((
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Stejněj problém jsem měl ve hře NoOneLifeForever2 s Catalyst 3.0. Hra naběhla a když se měla zobrazovat voda - Pixel shadery - tak to zatuhlo. Po restartu Ovladač Radeon Series způsobil nestabilitu. Když jsem pouštěl 3D mark, tak šel až na poslední test Advanced pix...tak jsem ovl. odinstaloval a nainstaloval znovu. Problém byl v poškozeném ovladači - zk*rvil se při instalaci NFS6. Tvůj problém je podobný, ale tím, že jsi instaloval tísíc devětset pětset driverů, tak to možná už něvědělo. Zkus odpojit nějaké hradware. Co dělá ta myš? ....
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“