Rámeček na HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- palko
- Nováček

-
Rámeček na HDD
Prosím o pomoc jak zprovoznit rámeček na HDD.Zapojil sem ho na stejný IDE kabel jako vypalovačku a po každém restartu se mi sice oběví ale není k němu přístup a vypalovačka tam není vůbec (ve windows).Nastavu je se rámeček nějak v BIOSU nebo na něj potřubu ji nějaký prográmek a jestli ano tak jaký.Moc díky předem. 
- johny128
- Začátečník

- Patrox
- Začátečník

Záleží na tom ako si to pospájal. Ak si dal Master do vypalovačky tak by si ju mal mať nastavenú na Master (pomocou PINov) a Slave do rámčeku tak zase disk v tom rámčeku by mal byť nastavený tiež na Slave. Poprípade naopak - kábel Slave do vypalovačky a tá nastavená na Slave
a do rámčeku Master a disk na Master. A malo by to fungovať
a do rámčeku Master a disk na Master. A malo by to fungovať
MB Microstar KT6-LS, CPU Barton 2800+@3000+ (10,5x200 / 1.65V), RAM 2x512MB PQI DDR400, VGA Sapphire Radeon 9600Pro@451/632 HDD Seagate Barracuda 120GB a 40GB, DVD Sony DDU1621, CDRW Teac CD-W552E, Case EuroCase MDL5410, Zdroj ENERMAX EG365AX, Cooling CPU Thermaltake A1889 Silent Boost, Cooling NB Zalman ZM-NB47J, Cooling GPU AC VGA Silencer, TV Leadtek WinFast 2000XP Expert, Monitor Hyundai Q790
- palko
- Nováček

-
Díky za radý ale tohle všechno jsem zkoušel a vždycky jsem ten HDD viděl ale nebylo možna na něm pracovat a vypalovačku jsem nemněl vůbec. Na konec jsem to vyřešil tak že jsem rámaček dal na samostatný IDE kabel (secondar) a systémový HDD z vypalovačkou na druhý IDE kabel (primary). Ale i tak moc děkuji za radý PALKO.
- palko
- Nováček

-
Rámeček na HDD
Zdravím tuningáře
Myslel jsem si že jsem problém vyřešil ale opak je pravdou.HDD v rámečku mi funguje jen když je jako SLAVE.A když je jako MASTER tak ho sice vidím ale není k němu přístup i když je na samostatném IDE kabelu (80 žilový).Dřívější zapojení bylo takové že dva HDD byly na jednom IDE kabelu (primary) a vypalovačka na druhém (secondary).Kvůli rámečku jsem musel jeden HDD odpojit.Aktuální zapojení je: systemový HDD s vypalovačkou na primary a rámeček na secondary.Dalo by se to nějak udělat abych ten druhý HDD nemusel dávat do rámečku? Díky moc PALKO.
Myslel jsem si že jsem problém vyřešil ale opak je pravdou.HDD v rámečku mi funguje jen když je jako SLAVE.A když je jako MASTER tak ho sice vidím ale není k němu přístup i když je na samostatném IDE kabelu (80 žilový).Dřívější zapojení bylo takové že dva HDD byly na jednom IDE kabelu (primary) a vypalovačka na druhém (secondary).Kvůli rámečku jsem musel jeden HDD odpojit.Aktuální zapojení je: systemový HDD s vypalovačkou na primary a rámeček na secondary.Dalo by se to nějak udělat abych ten druhý HDD nemusel dávat do rámečku? Díky moc PALKO.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: Rámeček na HDD
A kdyz das druhy HD jako master na secondary tak to nefunguje ?palko píše:Zdravím tuningáře
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- palko
- Nováček

-
Rámeček na HDD
Je mi lito ale ne nejde taky ho vidím ale není k němu přístup. 
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rámeček na HDD
kde ho vidíš ? kde k němu není přístup ?palko píše:Je mi lito ale ne nejde taky ho vidím ale není k němu přístup.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pak je tady ještě možnost, že je chyba v rámečku, zkus zapojit disk samotnej bez rámečku, případně zkus rámeček vyměnit.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- palko
- Nováček

-