Stejná značka u pamětí dual channel?!

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
KiLLeI2
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Stejná značka u pamětí dual channel?!

Příspěvek od KiLLeI2 »

Chtěl jsem se zeptat, jestli aby fungoval dual channel u pamětí musí být paměti naprosto stejné? I značka, nebo jen prametry?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zalezi na platforme... intely to sezerou lip jak platformy pro AMD....

jet to muze, tak nemusi...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no jak pise ICE, na intelu jsem rozdejchal pameti OEM DDR400 CL3 s kingstonem DDR 433 CL 2 samozrejme na casovani pomaleho OEM, ale hodne zalezi na nahode, ael je fakt ze na intelu to jede celkem fpohode, na nforce2 je to horsi, tam se mi jednou nepodarilo rozdejchat ani dual pameti od OCZ
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
KiLLeI2
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Takže říkáte zkouška jo?

Příspěvek od KiLLeI2 »

Takže jediná možnost na nForce je zkoušet,zkoušet,zkoušet?
Při dnešní ceně pamětí a nabručených prodavačů je to celkem škoda.
Mám doma 256DDR 333Mhz CL 2.5 a když koupím jednu úplně stejnou, akorát jinou značku (protože pochybuju že seženu stejnou značku) tak to může , nebo nmusí jet. Takže když to nepojede... tak je jedině zlomit a reklamovat => protože zpátky mi je určitě jentak nevezmou :D
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Takže říkáte zkouška jo?

Příspěvek od Jiri Drak »

KiLLeI2 píše:Takže jediná možnost na nForce je zkoušet,zkoušet,zkoušet?
Při dnešní ceně pamětí a nabručených prodavačů je to celkem škoda.
Mám doma 256DDR 333Mhz CL 2.5 a když koupím jednu úplně stejnou, akorát jinou značku (protože pochybuju že seženu stejnou značku) tak to může , nebo nmusí jet. Takže když to nepojede... tak je jedině zlomit a reklamovat => protože zpátky mi je určitě jentak nevezmou :D
U 333 bych zas takovej strach nemel, problemy jsou spis u DDR400 pameti. Navic dneska uz stoji treba slusny A-DATA prakticky to same jako nejake OEM, tak nevidim duvod proc kupovat nejakej Seitec apod.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Takže říkáte zkouška jo?

Příspěvek od TomV »

KiLLeI2 píše: tak je jedině zlomit a reklamovat => protože zpátky mi je určitě jentak nevezmou :D
Pochybuju, že by ti zlomený vzali... :-) Leda, že bys je přesvědčil, že ti je zlomila deska... :lol:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Dovolím si přidat jednu malou poznámku. Pokud nemáš nForce2 s integrovanou grafikou, tak je dual channel zcela zbytečný. A pak jde lecos.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Stejná značka u pamětí dual channel?!

Příspěvek od Roxyman »

KiLLeI2 píše:Chtěl jsem se zeptat, jestli aby fungoval dual channel u pamětí musí být paměti naprosto stejné? I značka, nebo jen prametry?
řekl bych, že jen parametry...viz můj podpis :wink:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Stejná značka u pamětí dual channel?!

Příspěvek od Sentenced »

KiLLeI2 píše:Chtěl jsem se zeptat, jestli aby fungoval dual channel u pamětí musí být paměti naprosto stejné? I značka, nebo jen prametry?
Záleží na hodne vecech. Chipset, deska, štestí atd :)

Ja jsem testoval dual na svym Asusu i865PE a jely tam spolu i uplne jiny značky pameti (seitec + pqi, seitec+a-data, ale treba samsung + a-data nebezel) Chce to proste vyzkoušet.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Odpovědět

Zpět na „Paměti“