Napajeci konektory u Hitachi 7K250

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Crus
Začátečník
Začátečník

Napajeci konektory u Hitachi 7K250

Příspěvek od Crus »

Tenhle disk ma jako dnes vetsina ostatnich SATA disku dva druhy napajecich konektoru - jeden SATA a druhej klasickej MOLEX.
Ja se ptam na vase zkusenosti, jestli je mezi nimi nejaky rozdil (vyhody, nevyhody, dopad na vykon...). Jedina vyhoda SATA napajeni ktera mne napada je odpojovani/pripojovani disku za chodu.
Na discich je nalepka, ktera upozornuje na nepouzivani obou zaroven, ale nikde jsem nenasel zminku jakej typ napajeni uprednostnovat.
Jde mi o to, ze 99% dnesnich zdroju nema SATA napajeci konektory. Lze to resit formou redukce. Ale proc tam davat/kupovat redukci, kdyz to muzu zapojit klasicky.
Diky za odpovedi
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

napsal jsi to přesně. pokud nepotřebuješ odpojení/připojení za chodu, tak není důvod nepoužívat molex. ani jeden z těch dvou typů napájení není nějak upřednostňovaný - není pro to důvod :)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Já přeci jen koupil redukci. A již půl roku provozuji HDD 160GB HDD v pohodě na ní.
Hlavně když disk budu chtít vyndat, tak to napájení nebudu muset rvát pryč kombinačkama. Molex suxx
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

nejlepsi mas sata suplik :)
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“