SeaGate Barracuda - data v pytli

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Deathwings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SeaGate Barracuda - data v pytli

Příspěvek od Deathwings »

Co se mi nestalo...před dvěma lety jsem si koupil kompletně nový comp i s hdd SeaGate Barracuda ATA IV.Dva roky jsem do něj ukládal svá data. Minulý týden si barracuda nejspíš řekla dost. Dopoledne jsem ještě pracoval v pohodě na compu,odpoledne kdy jsem ho znova zapl se nějak zasekl na bootovací obrazovce windowsu.Tak jo,restartil jsem a dostal jsem na výběr-nouzový režim nebo normální spuštění.Vyberu normální a zase to samé,do windowsu to nenajelo.Tak dám nouzový.Windows najel ale co nevidím...nevidím svůj 40G disk! :o
Nevím v čem je problém a jak mám zachránit své data :sad:
Mám tři disky SG40G,SG15G,WD20G.Když 40G Barracudu odpojím tak všechno běží jak má,když ji připojím tak bios ho najde (st340016a) jenže přes bootovací obräzovku se nedostanu dál.Když to natvrdo restratuju,bios už o něm nic neví,jako by nebyl připojen.Ale přitom"hrabe".Zkoušel jsem všemožné i nemožné.GetDataBack ho ve winech nenajde.Dos ho taky nenajde.Testdisk mi cosi scanoval (1/4080),trvalo to kolem šesti hodin,ale nic kloudného z toho nevyšlo.Zkoušel jsem disk připojit do dvou jiných compů ale měli ten stejný problém.V nejhorším to zkusím naformátovat ale nevím jestli to vůbec půjde....má někdo nějaký nápad jak se dostat k datům?? :(

dodatek#1: FATka
dodatek#2: OS XP Professional
Naposledy upravil(a) Deathwings dne pát 25. čer 2004, 21:16, celkem upraveno 1 x.
Ten, na jehož křídlech se nese smrt.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

no hlavně to neformátuj.

projeď ten disk utilitou od výrobce, abysme zjistili, jestli je to HW chyba, nebo čistě SW chyba. dej ho samotného na konec kšandy buď natvrdo na master, nebo na cable select. jaký OS ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

je tam winXP, myslim ze professional
Deathwings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

aspoň že čaj byl dobrý

Takže....

Stáhl jsem si ze stránek výrobců dvě utilitky a to DiscWizard a SeaTools.
Prvně jsem vyzkoušel DW.Zapl jsem ho a po nějakém infu a vyplnění typu disku se comp vypl abych mohl onen "new" disk zapojit.Zapojil jsem ho jako Primární Slave.Samozřejmě mi nenajel přes loadování windows,restartil jsem a přešel na nouzový režim.Tam se DW spustil a napsal něco jako:
"Disc Wizard expected to find the following hard disc:
Model: ST340016A
Position: Secondary slave"
a byl na výběr buď cancel nebo OK k vypnutí compu pro nastavení pozice.Tak uposlechnu a disk pasuju na sekundární slave.Windows mi v pohodě najede ale DW píše to samé co předtím,a XP vidí pořád jeden disk.
Udělal jsem si čaj. :razz:
Jdu na druhou utilitku SeaTools.Nadělám dvě bootovací floopky.Podle rady disk zapojím samotný jako Master na konci kabelu.Dosovský prográmek se spustí a mám na výběr 40GB ST40016A sn:3HG6113A na diagnostiku.Vyberu Full Diagnostic a System Memory Test.Zatímco Memory proběhl ok tak ve Fullu našel Bad sectors a to hned 1,3,5,7,9,11(Not in use).Na možnost bylo jen"replace all"(replace bad sectors)....všechny proběhly failed :sad:
Nic víc se nedalo dělat než Exit a odpojit svou fúrii Barracudu.
Co to teda znamená? Jaké mám šance? Dík
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: aspoň že čaj byl dobrý

Příspěvek od MaWa »

Deathwings píše:....Zatímco Memory proběhl ok tak ve Fullu našel Bad sectors a to hned 1,3,5,7,9,11(Not in use).Na možnost bylo jen"replace all"(replace bad sectors)....všechny proběhly failed :sad:
to byly čísla sektorů ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Deathwings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ano,myslím že ano.

Found bad sector 1 Found bad sector 3
Found bad sector 5 Found bad sector 7
Found bad sector 9 Found bad sector 11

takhle to ukazovalo
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

hmm udělaly se ti beďary přímo na začátku disku...takže FATka to nerozdejchala...ntfs by to rozdejchalo líp, ale to asi neni to, co chceš slyšet :oops:
no každopádně nějaký recovery SW by na to měl fungovat...nějaký jsou ve FAQ...

jo a ještě něco - budeš to muset dělat z Win9x. ty WinXP ti při přítomnosti toho disku zatuhnou proto, protože oni hned jako první při startu načítají všechny data o oddílech an všech discích - a protože ty data jsou poškozený, tak to XPčka nerozdejchaj a seknou se...asi :borg:
Deathwings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dneska zkusím u kámoše GetDataBack na Win ME. Může být?
Ducháček :)
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ducháček :) »

Obrázek
Naposledy upravil(a) Ducháček :) dne pát 2. črc 2004, 07:24, celkem upraveno 1 x.
Deathwings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Rest In Peace...my data

Takže jsem to zkoušel rozchodit na Win ME a když byl zapojen onen disk tak se systém zastavil u "Verify DMI Pool Data" a už se nepohnul.Sice pořád chrochňal ale za deset minut asi nic nevykoume. Musím to už přijmout že své data nezachráním. Budu formatovat :sad:
I tak dík za rady
Deathwings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem doufal nelze ani formatování. Zítra jdu reklamovat :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“