Řadič Intel 915/925 - Intel Matrix Storage Technology

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Řadič Intel 915/925 - Intel Matrix Storage Technology

Příspěvek od Shit »

Dnes se objevil článek http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=5834 . Na jednu stranu se mě to líbí, na druhou stranu se nemohu zbavit dojmu, že je na nic :( Nebo to pořádně nechápu :( Pokud odejde úplně jeden HDD, tak jsou stejně data v háji, nebo ne? :? Váš názor?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

no pokud je to RAID 1 , tak samozřejmě ne...ovšem obo celé je to jaksi na hovno...dokážeš si představit, jak ubohý výkon to pole bude mít, pokud na jednom disku bude zároveň na kousku RAID 0 a na kousku RAID 1 ? fuj, fuj a fuj. další marketingový blábol intelu. a lidi si zase budou myslet, bůhví co nemaj. ach jo. ale co - kdo chce kam, pomozme mu tam.... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2MaWa: Máme stejnej názor 8-) (Myslel jsem samozřejmě "IHT - Intel Hybrid Technology" :lol: ) Systém doporučujou na RAID 0 - pak si konečná..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Shit píše:Systém doporučujou na RAID 0 - pak si konečná..
hmm na tom se asi nikdy neshodneme...podle mě je právě RAID 0 opravdový shitting, přesně tak, jak to máš v podpise... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2MaWa: To je právě ono. Já mám "shitting", jelikož to mám na 95% pouze na hraní a zbytek je 2x jištěnej na jiných PC a médiích - skoro denně dělám zálohy všeho důležitýho :? . Jsem připravenej, že když se to pos***e, tak o data nepřijdu (to se vždy vyplatí mít to jištěný- i už vyplatilo :) i na single HDD). To mě právě zaraží, že na 2HDD kombinujou RAID 0 s RAID 1. Já to s tím riskem provozuju (RAID 0), proto nechápu tu myšlenku Intelu na hybrida s RAIDem 1. Tu "konečnou" jsem myslel právě takhle, jak píšu teď. Problém je v tom, jak píšeš, že na to bude někdo spolíhat a pak bude v prd**i. :x Samozřejmě netvrdím, že RAID 0 je dvakrát rychlejší než single, ale trochu je.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

abych taky přispěl svou troškou do mlejna, četl jsem si to podrobně, všechno fajn, jen na ten Matrix array jsem čuměl :o přijde mi to jako pěkná kravina, ten výkon bude určitě prachmizernej, su zvědavej na nějakej test

taky mě trošku zamrzel jedině kanál pata řadiče, zbohem 2 optický mechaniky každá na vlastním kanále :cry:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“