PC sestava - názory, připomínky

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiri Drak píše:
Shit píše:Pokud chce jet na SATA, tak není co řešit - VIA KT600 resp.KT880 :wink: Je vždy lepší mít takové zařízení přímo v chipsetu než na přídavným zařízení :wink:
A co treba tohle: http://www.epox.nl/english/products/mot ... da6%2B.htm :wink:
Mě se tam nelíbí ten SiS :( , ale jinak proč ne :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše:Přídavnej jede přes PCI.
thx, nekudy asi musi jet...to jo no...ze me to nenapadlo...no tak sata disk na svym abitu neprovozuji, takze mi to je jedno...takze pres PCI je to pomalejsi, pokud to chapu spravne, dalsi minusy ?
show must go on..
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Jen se přidám:
- zdroj mu bude stačit 300W, zejména pokud bude MB KT600, 1 disk a 1 mechanika. Pokud nechce taktit nebo mohutně rozšiřovat bude mu to nějaký pátek sloužit. Osobní zkušenost. :wink:
- myš od Geniuse neber a vůbec ne na rýsování! Nejsem naprosto spokojen! :sad:
- tu klávesnici - seš si jistej, že využiješ multimediální klávesy? Ber ji jen, když si budeš jistý. On Genius je opravdu lowend bez větších možností uživatelského přizbůsobení. Ale co naplat, když peníze nejsou... :(
- disk: jo Hitachi asi bude lepší. Ale proboha už nechte toho plivání na Seagate! Dyť já ho mám a je tichý (oproti 80GB Maxtorovi pohádka!) a že topí?! ICE už toho nechej! :razz: Já na něm mám max. 33°C, běžně 30°C a to se mi nezdá při 27°C v pokoji moc! :twisted: Takže Hitachi je možná lepší, ale zkušenosti jsou větší se Seagate a zas takovej propadák to není! 8-)
- MB máš skoro vybrané, ale jestli Ti jde o bezproblémový provoz bez větší touhy taktovat, o MB, která sežere hodně druhů pamětí a stačí ji 300W, tak není špatné uvažovat i o Solteku KT600 :wink:
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja na seagate neplivu... sam jednu tu 80GB mam, ale znovu bych to nekoupil kdyz za stejny love muzu mit lepsi :P

klaveska od geniusu staci, mys je krize...

a neni 300W jako 300W, ty mas fortrona, ne? :) on tam cpe EC
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

ICE píše:ja na seagate neplivu... sam jednu tu 80GB mam, ale znovu bych to nekoupil kdyz za stejny love muzu mit lepsi :P

klaveska od geniusu staci, mys je krize...

a neni 300W jako 300W, ty mas fortrona, ne? :) on tam cpe EC
Ad hdd: souhlas jsem dal už před tím, ano Hitachi je asi lepší, ale Seagate není tak hroznej. Oproti Maxtoru 80GB je dobrej. Jsou lepší, ale není nejhorší.

Ad Genius: myš je krize, no comment... Ale ani ta klávesnice není super, taková tvrdá, obyčejná (taky co za ty prachy...). Ale připadají mi zbytečny i ty "multimediální" klávesy, ale je to možná osobní názor. Dnes bych bral jinou, ale pravda cena může brzdit a v tom případě ten genius je kompromis. Ale jak říká ICE i jiní na periferiích se nevyplatí šetřit, zejména když u toho sedíme pořád! :wink:

Ad zdroj: Jojo mám Fortrona a toho doporučuju - za zhruba 1000Kč tichý a myslím i spolehlivý. Obecně se říká, že EC 350W (i ten SS) má výkon jako lepší zdroje 300W, dokonce se zde 2x psalo: EC(asi nejlepší noname)400W=Fortron350W=Thermaltake300W (jen cituji!). Ten Fortron se mi zdá jako dobré řešení do sestav jako má, tj. ne moc disků či mechanik, slabé až střední gk, VIA, bez velkého taktování -> a máš spolehlivost samu! EC bych dnes nebral, zejm. pokud budš dělat grafiku a budeš mít třeba UPS, tak proč tam dát nespolhlivou součástku. :wink: A zas o tolik dražší to není! Časem si můžeš pořídit lepší grafiku, 2. disk a já nevím co, ale zdroj bych dal hned lepší!
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Shit píše:Mě se tam nelíbí ten SiS :( , ale jinak proč ne :)
SiS a Silicon Image jsou dva různí výrobci !
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomV píše:
Shit píše:Mě se tam nelíbí ten SiS :( , ale jinak proč ne :)
SiS a Silicon Image jsou dva různí výrobci !
Je to možný, ale myslel jsem tím přídavný řadič. :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Mě Genius připadá jako levná kopie Logitechu.
Ten zdroj stačí 300W EC. Já ho mám taky a v pc mám 2x hdd, 2x mechaniky, atd... . A v tomto pc toho nebude ani polovička.

Takže to objednám v této podobě:
Procesor AMD Athlon XP 2500+
Základní deska Gigabyte GA-7VT600-1394
Paměti 512MB DDR 400MHz PC3200 A-DATA
Pevný disk Hitachi Deskstar 7K250 HDS722580VLSA80 - 80GB SATA
Grafická karta Sapphire Atlantis ATI Radeon 9200 64MB DVI
Zvuková karta integrovaná
Optická mechanika Teac DW-552G OEM - CDRW 52x/32x/52x/16xDVD

Reproduktory Creative Labs Inspire P580 5.1
Klávesnice Genius KB-21e
Myš Myš Logitech B58
Skříň EuroCase ML8830 - Middletower 300W

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“