Problem s TV-OUT a LCD pres VGA kabel

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
PetrCBR
Nováček
Nováček

Problem s TV-OUT a LCD pres VGA kabel

Příspěvek od PetrCBR »

Zdravim.
Mam takovy docela zvlastni problem. Mam Canyon 9800SE s vystupy DVI, VGA a TV. Dale mam LCD Belinea, kde nemam DVI vstup ale jen VGA. Kdyz pripojim LCD na VGA vystup z karty, tak nevidim obraz, protoze porad pise "Out of range" (zeby nejaka jina frekvence ?). Pripojil jsem tedy pres redukci do DVI vystupu. Obraz naskocil a vse se zdalo v poradku az do chvile, kdy jsem chtel pouzit TV vystup. Ten sice jede, ale nejde zkombinovat i s LCD monitorem. V dokumentaci jsem se docetl, ze DVI + TV neni podporovano. Me bohuzel nezbyva nic jineho nez to DVI pouzivat (kdyz na VGA nejede). Nesetkal jste se s tim nekdo ? Nevite, zda se nekde na netu nevali update, nebo patch aby DVI + TV dohromady jelo ?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

DVI + TV-Out najednou nefunguje nikdy, buď jedno nebo druhý. Pokud vím tak žádnej patch na to není, jelikož tohle omezení je asi hardwarové, čili žádnej soft s tím nic neudělá.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Když to připojíš přes ten D-SUB (VGA), tak ti to "Out of range" hlásí hned po bootu a nebo vidíš startovat comp (memory test, procesor apod.)?

Jinak to s tou kombinací DVI + TV-OUT mi příde dost divný. Zkoušel si to, co to dělá?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
PetrCBR
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetrCBR »

mina píše:Když to připojíš přes ten D-SUB (VGA), tak ti to "Out of range" hlásí hned po bootu a nebo vidíš startovat comp (memory test, procesor apod.)?

Jinak to s tou kombinací DVI + TV-OUT mi příde dost divný. Zkoušel si to, co to dělá?
To "out of range" mi to pise hned od zapnuti compu. Obraz se neobjevi ani na chvili.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

PetrCBR píše: ...To "out of range" mi to pise hned od zapnuti compu. Obraz se neobjevi ani na chvili.

Ohledně toho out of range..to se občas stává, vetšinou stačí vypout a zapnout LCD. Jednou za čas se mi to stane, ale pravidelně jako tobě ne.

Odledně toho TV výstupu, pomocí Alt+F5 máš možnost přepínat mezi TV a LCD.
Jinak nastavit abys viděl oboje se dá, ale Monitor ti musí zvládat myslím 50hz.
Nebo by to mělo jít pomocí hydravision-ale s tím ti neporadím, protože to nepoužívám.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Butch píše: Odledně toho TV výstupu, pomocí Alt+F5 máš možnost přepínat mezi TV a LCD.
Nebo by to mělo jít pomocí hydravision-ale s tím ti neporadím, protože to nepoužívám.
Současně funguje pouze D-Sub + TV-Out. DVI + TV-Out nejde, přepínání alt+f5 funguje.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
PetrCBR
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetrCBR »

Borg píše:
Butch píše: Odledně toho TV výstupu, pomocí Alt+F5 máš možnost přepínat mezi TV a LCD.
Současně funguje pouze D-Sub + TV-Out. DVI + TV-Out nejde, přepínání alt+f5 funguje.
Bohuzel vypnuti a zapnuti nepomaha. Ten LCD zvlada myslim 60-75Hz. Zkousel jsem hledat na netu ohledne toho Out Of Range, ale vsude ticho po pesine. Asi jsem jediny, kdo ma takovy problem.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“