U některých firem jejich "super sestavy" fakt nemá cenu kupovat.
Osobně dávám přednost tomu, že si vyberu komponenty, které v PC chci a nechám si ho sestavit. Upgrade si pak už samozřejmě dělám sám. Ale pro mě je určitě lepší si nechat PC sestavit, jelikož je alespoň částečně odzkoušené a nemusím od první chvíle řešit problémy, že mi třeba ani nenaběhne a díl po dílu potom vyměnovat a zjišťovat, jaká komponenta je ta vadná.
Jinak kámoš má sestavu od Brave a je to fakt hrůza. má jí asi od února a dali mu tam Athlon XP 2000+, 60GB HDD, Geforce 4MX(440), 256 DDR RAM.
To je fakt hrůza. Gta Vice City se mu tam fakt strašně trhá i v 800x600.
Hlavně za to může ta grafika a paměť
V dnešní době to chce na hry alespoň 512 MB
Nevím jestli je to jenom můj pocit, ale ta Geforce 4MX s Athlonem XP 2000+, mi připadá ještě míň výkonná než MSI Geforce 2Ti s Thunterbirdem 1GHz, kterou jsem měl dřív ve svým starým compu.
Prostě nějací prodejci jako Tesco, Elektroworld...
Nacpou do sestav třeba 2,2 GHz procesor a degradujou ho nějakou grafickou kartou, vhodnou tak maximálně na kancelářské aplikace nebo 2 roky staré hry. Jako Bonus k "sestavě" pak kupu SW a demoverzí a dají tomu nálepku multimediálního děla.
Jsou dnes počítače optimálně navržené?
- Butch
- Středně pokročilý

Tesco a jiné klony
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
reknu ti to asi takhle. kams mel 1800+ a 4MX 440 a vyzvejkl z ni 4500 v 2001 bodu a hry mu jely hrozne. ja i na mym blbym tulenovi 1300 s 8500LE mam skoro 6500 a to co se mu silene skubalo mi jelo v poho. a to mel i ddr 333 proti sd 133. proste 4MX is dead.... nevim rpoc ji tam cpou... co z toho maj a jeste lzou. nekde jsem videl v púoisu dokonce ze je to DX8 !!!
- etien
- Nováček

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to asi tak. Před 2 rokama jsem kupoval za cca 35 tisíc bez monitoru to, co mam v popisu (jen 2x128MB, Gf2Ti, WDC400BB,bez Live! bez repro) Koupí grafárny a dalších 256 MB se to zlepšilo, ale po 2 letech včetně upgrade se Vietcong v 800x600 trhá (názor na plynulost hry) takže budu investovat cca 3-4k do MB,CPU,MEM v domění, že za 2 roky jen do desky s i865PE vrazím téměř nový, nebo jen technologicky zastaralý, CPU. O tom to je: jak počítač stárne - fyzicky? Technologicky?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Buddha
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Lidi co vůbec chcete? Když si chci zahrát nový hry ta to asi těžko půjde na starým poči. Pokud si někdo koupí poč za 40k jenom na účetnictví a psaní dopisů, tak mu to může šlapat ke spokojenosti i za 5 let.
Ale k věci:
Možná budu vypadat jako uchyl, ale podle mně je základem ke spokojenosti pořádná (velká) bedna. Kdo si koupí z letáku zázračnej multimediální poč v zanejtovaným miditoweru s 2 pozicema 5 1/4 a s 1 obsazenou 3 1/2 bez možnosti přidat ventilátor, ten je podle mně chudák, kterej se nechá zmanipulovat "úžasnejma" cenama. Za rok nebo 2 bude chtít upgradovat a zjistí, že bude muset vyměnit skoro všechno, protoze se mu nová výbava do toho krámu nevejde a i kdyby, tak to neuchladí.
Nedá se nic dělat, ale s rostoucím výpočetním výkonem roste i výkon tepelný a pochybuju, že se to v někdy dohlednu změní.
NEKUPUJTE SHITY Z OD NEBO Z MARKETŮ!!!
Ale k věci:
Možná budu vypadat jako uchyl, ale podle mně je základem ke spokojenosti pořádná (velká) bedna. Kdo si koupí z letáku zázračnej multimediální poč v zanejtovaným miditoweru s 2 pozicema 5 1/4 a s 1 obsazenou 3 1/2 bez možnosti přidat ventilátor, ten je podle mně chudák, kterej se nechá zmanipulovat "úžasnejma" cenama. Za rok nebo 2 bude chtít upgradovat a zjistí, že bude muset vyměnit skoro všechno, protoze se mu nová výbava do toho krámu nevejde a i kdyby, tak to neuchladí.
Nedá se nic dělat, ale s rostoucím výpočetním výkonem roste i výkon tepelný a pochybuju, že se to v někdy dohlednu změní.
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
S timto celkem souhlasim.....pred par lety sem udelal podobnou kravinu s case....Buddha píše:Lidi co vůbec chcete? Když si chci zahrát nový hry ta to asi těžko půjde na starým poči. Pokud si někdo koupí poč za 40k jenom na účetnictví a psaní dopisů, tak mu to může šlapat ke spokojenosti i za 5 let.
Ale k věci:
Jinak me nejvic stve kdyz maj u compu treba napsano: Ultra rychla GeForce FX, nebo GeForce4 a podrobnosti nikde....
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- etien
- Nováček

Když o tom tak přemýšlím tak s compy,jejich cenou,a touhou po super hardwaru nic neudělám, tak asi víc peněz.Buddha píše:Lidi co vůbec chcete? Když si chci zahrát nový hry ta to asi těžko půjde na starým poči. Pokud si někdo koupí poč za 40k jenom na účetnictví a psaní dopisů, tak mu to může šlapat ke spokojenosti i za 5 let.
Ale k věci:
Jinak ,když si kupuju nový comp tak vcelku přesně vím kolik do toho chci vrazit a co za to pořídit ,aby to bylo mezi sebou vyrovnaný a tak o marketu neuvažuju ani náhodou.
Tam totiž většinou tlačí cenu dolů na nepravém místě.
Pak už jen přemýšlím jestli to bude Saphire ,Herkules,Msi,Asus a tak.
Ale i tak je do dvou let slovíno a nervozita stoupá