x800pro a arctic cooling silencer

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

x800pro a arctic cooling silencer

Příspěvek od Glimmerman »

Chtel jsem si dat na grafiku tento chladic.Bohuzel karta ma 3 konektorove pripojeni chladice ale arctic cooling silencer jen 2.Navic kdyz jsem to predelal tak se toci opacne nez ma.Muzete mne poradit jak zmenit polaritu aby se vetrak tocil ve spravnem smeru???? Prehazovani cerneho a cerveneho dratu nefunguje :o
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

píchni ten silencer na desku nebo přes redukci do zdroje :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od mr_sheen »

na co artic?ja mam kartu od saphire a ta chladi v poradku...i kdys tam dal OC:)
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
susman
Nováček
Nováček

Příspěvek od susman »

dokonce bych řek že se silencerem si jen pohoršíš...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přesun ze sekce ATi...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Co takhle koupit spec. edici od Sapphire kde ho dosteš? S označením Toxic? :twisted:
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

1.s orig chladicem jsem mel pri zatezi skoro 80C na karte.Aspon ATi tools to ukazovalo.Jadro bylo na 515MHz-x800pro
2.Ja to pripojil jak na grafiku zakladni desku i zdroj ale porad se ty lopatky otaci tak ze jejich hrbet vhani vzduch do pasivu a ne opacne jak bych cekal!!!! Nebo to snad ma tak byt????? :o :o :o
3.mozna se pletu ale 80C se mne zda byt dost!!!
burosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od burosh »

Glimmerman píše:2.Ja to pripojil jak na grafiku zakladni desku i zdroj ale porad se ty lopatky otaci tak ze jejich hrbet vhani vzduch do pasivu a ne opacne jak bych cekal!!!! Nebo to snad ma tak byt????? :o :o :o
3.mozna se pletu ale 80C se mne zda byt dost!!!
Nevim jestli to jde, ale mam pocit ze mas ten chladic nejak spatne osazenej. Ventilator zene vzduch skrz pasiv ven z kompu skrz zaslepku s vypinacem ( nemusi kdyz ji strcis jinam :) )a ja mam to napajeni normalne strceny do 3 pinoveho konektoru na karte a funguje to naprosto v pohode.
Silencera jsem dneska instaloval na Sapphira 9800Pro (ja) a na 9600pro(bracha) a muzu jen doporucit. Hlavni duvod ke koupi byla tichost protoze referencni chladice rvou jak krava a taky jsem zkusil OC takze vysledky:
9800 Pro 420/730 puvodne 405/730
9600Pro 495/640
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Osazeny je dobre.Vtip je v tom ze vrtule se toci obracene.NA X800 je taky chladic podobne konstrukce ale ten se toci jak ma-smer lopatek jenze ten muj arctic cooling silencer ma opacny prubeh toceni.No nevim.
Patrox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrox »

Glimmerman píše:2.Ja to pripojil jak na grafiku zakladni desku i zdroj ale porad se ty lopatky otaci tak ze jejich hrbet vhani vzduch do pasivu a ne opacne jak bych cekal!!!!
No mal by sa točiť tak, že nasáva z case a cez ten pasív to tlačí von. Tak, že keď priložíš vonku pod výstup grafiky ruku mal by si cítiť ako ni na ňu fúka z vnútra :)
MB Microstar KT6-LS, CPU Barton 2800+@3000+ (10,5x200 / 1.65V), RAM 2x512MB PQI DDR400, VGA Sapphire Radeon 9600Pro@451/632 HDD Seagate Barracuda 120GB a 40GB, DVD Sony DDU1621, CDRW Teac CD-W552E, Case EuroCase MDL5410, Zdroj ENERMAX EG365AX, Cooling CPU Thermaltake A1889 Silent Boost, Cooling NB Zalman ZM-NB47J, Cooling GPU AC VGA Silencer, TV Leadtek WinFast 2000XP Expert, Monitor Hyundai Q790
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“