Free (no cash) firewall + antivir
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Free (no cash) firewall + antivir
Ahoj lidičky,
nevím kam mám směřovat svůj dotaz, tak ho píšu sem:
takže mám cca týden pevné připojení k Netu přes kabelovku. Rád bych začal používat nějaký spolehlivý firewall. Ten co mají windows (XP) si myslim obejde každá lama nehledě na to, že když chceme pařit tak ho musim vypínat + mě díky němu zlobí ICQ vyhledávání... rád bych firewall pokuď možno zadarmiko... máte někdo typ...
Ohledně antiviru používám Nortona AntiVira 2002... kamarád na síti měl problémy s virama, tak si stáhl verzi 2004 (sharware) a přestože předtím provedl scan 2002jkou, tak mu následně 2004 přeci jen viry našla.. asi si ho koupí (tatínek zacáluje).. mě tatínek nic kupovat nebude, takže co používáte vy? (samo že zadarmo)
Předem díky za odpovědi
Hippy
ICQ contact: 272-424-172
nevím kam mám směřovat svůj dotaz, tak ho píšu sem:
takže mám cca týden pevné připojení k Netu přes kabelovku. Rád bych začal používat nějaký spolehlivý firewall. Ten co mají windows (XP) si myslim obejde každá lama nehledě na to, že když chceme pařit tak ho musim vypínat + mě díky němu zlobí ICQ vyhledávání... rád bych firewall pokuď možno zadarmiko... máte někdo typ...
Ohledně antiviru používám Nortona AntiVira 2002... kamarád na síti měl problémy s virama, tak si stáhl verzi 2004 (sharware) a přestože předtím provedl scan 2002jkou, tak mu následně 2004 přeci jen viry našla.. asi si ho koupí (tatínek zacáluje).. mě tatínek nic kupovat nebude, takže co používáte vy? (samo že zadarmo)
Předem díky za odpovědi
Hippy
ICQ contact: 272-424-172
CPU:i5-6600K 3,5Ghz @ 4,2Ghz, MB: , RAM: HyperX 2x8Gb, GK: 1070 GTX 8Gb, HDD: Barracuda 1,5Tb 200 32MB + 2TB Hybrid, Myš: Logitech MX Performance + skleneny Corepad, Monitor: 32'' Samsung UE32H5000 + 24" Samsung Syncmaster P2450H, Audio: Logitech Z-5500, OS:Win7 64-bit,
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

Ad 1 - antivirovej soft:
Tady víc než kde jinde platí, že na tomhle softu neušetříš. Řada AV programů je zdarma, ale mají tolik nedostatků, že je fakt nemá smysl instalovat. Z cz je určitě lepší Avast než AVG, ale obojí je v neplacený verzi totální shit. Problematika se řeší třeba na http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6273 nebo na řadě jiných fór a v podstatě co člověk, to názor.
NAV není špatnej, ale podstatně víc brzdí systém a LiveUpdate suxxx... beta verzi novýho NAV 2005, určenou pro testování, můžeš zkusit stáhnout třeba na http://www.hebsi.com/new/Norton%20AntiV ... 20Beta.rar - než to nainstaluješ, vytvoř si bod obnovení systému, všechno zazálohuj a rozhodně počítej s nejhorším, protože je to beta...
Osobně doporučuji KAV - v cz lze objednat u PCS Software na http://software.pcs.cz/dataguard/kaspersky/personal/ a cena není nijak dramatická - tuším, že platím 1.200 za rok. Aktualizace několikrát denně, minimálně brzdí systém a na rozdíl od řady jinejch AV softů reaguje okamžitě i na skript viry a trojany, právě ukládaný do cache prohlížeče. Zkušební poslední verzi pětkový řady (5.0.142) najdeš na http://downloads1.kaspersky-labs.com/pr ... onalen.exe.
Ad 2 - firewall:
Obecně je skoro jedno, co použiješ (platí samozřejmě pro fw běžící s prioritou Ring0 jako VxD na úrovni kernelu) - podstatný je nastavení. Čili vědět, která služba na kterým portu běží a tu povolit. No a protože tohle není vůbec snadný určit a chybí pořádná dokumentace, většinou se vytvoří pravidlo... což je stejný, jako když tam žádnej FW nemáš. Osobně bych počkal na SP2 - reference na novej windowsí FW jsou veskrze velmi příznivé...
Tady víc než kde jinde platí, že na tomhle softu neušetříš. Řada AV programů je zdarma, ale mají tolik nedostatků, že je fakt nemá smysl instalovat. Z cz je určitě lepší Avast než AVG, ale obojí je v neplacený verzi totální shit. Problematika se řeší třeba na http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6273 nebo na řadě jiných fór a v podstatě co člověk, to názor.
NAV není špatnej, ale podstatně víc brzdí systém a LiveUpdate suxxx... beta verzi novýho NAV 2005, určenou pro testování, můžeš zkusit stáhnout třeba na http://www.hebsi.com/new/Norton%20AntiV ... 20Beta.rar - než to nainstaluješ, vytvoř si bod obnovení systému, všechno zazálohuj a rozhodně počítej s nejhorším, protože je to beta...
Osobně doporučuji KAV - v cz lze objednat u PCS Software na http://software.pcs.cz/dataguard/kaspersky/personal/ a cena není nijak dramatická - tuším, že platím 1.200 za rok. Aktualizace několikrát denně, minimálně brzdí systém a na rozdíl od řady jinejch AV softů reaguje okamžitě i na skript viry a trojany, právě ukládaný do cache prohlížeče. Zkušební poslední verzi pětkový řady (5.0.142) najdeš na http://downloads1.kaspersky-labs.com/pr ... onalen.exe.
Ad 2 - firewall:
Obecně je skoro jedno, co použiješ (platí samozřejmě pro fw běžící s prioritou Ring0 jako VxD na úrovni kernelu) - podstatný je nastavení. Čili vědět, která služba na kterým portu běží a tu povolit. No a protože tohle není vůbec snadný určit a chybí pořádná dokumentace, většinou se vytvoří pravidlo... což je stejný, jako když tam žádnej FW nemáš. Osobně bych počkal na SP2 - reference na novej windowsí FW jsou veskrze velmi příznivé...
..
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- zombux
- Odborník PCT

- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hodíš mi odkaz?zombux píše:používám free německej AntiVir / Luke Firewalker a vypadá docela ok
CPU:i5-6600K 3,5Ghz @ 4,2Ghz, MB: , RAM: HyperX 2x8Gb, GK: 1070 GTX 8Gb, HDD: Barracuda 1,5Tb 200 32MB + 2TB Hybrid, Myš: Logitech MX Performance + skleneny Corepad, Monitor: 32'' Samsung UE32H5000 + 24" Samsung Syncmaster P2450H, Audio: Logitech Z-5500, OS:Win7 64-bit,
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten prodává czechcomputer za 1800,-, kde je zadarmo?JanHavlicek píše:no zadarmo můžeš používat třebas Avast! antivir + Kerio Personal Firewall nebo takový "pokus" eTrust EZ Armor, kterou doporučuje Microsoft (takže to asi nebude nic moc)
- zombux
- Odborník PCT

http://www.free-av.comhippygamer píše:hodíš mi odkaz?zombux píše:používám free německej AntiVir / Luke Firewalker a vypadá docela ok
jinak AVG v OEM verzi se dá koupit kolem 350Kč
ignorelist: kremrole a dezoláti
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Co z těch produktů máš konkrétně na mysli ?hippygamer píše:ten prodává czechcomputer za 1800,-, kde je zadarmo?JanHavlicek píše:no zadarmo můžeš používat třebas Avast! antivir + Kerio Personal Firewall nebo takový "pokus" eTrust EZ Armor, kterou doporučuje Microsoft (takže to asi nebude nic moc)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo sorry.. já místo avast viděl avgJanHavlicek píše:Co z těch produktů máš konkrétně na mysli ?hippygamer píše: ten prodává czechcomputer za 1800,-, kde je zadarmo?
avast jsem si tedy stáhl (uvidíme, jestli je lepší norton antivirus 2002), ale firewall jsem nenašel
- Shit
- Odborník PCT

2hippygamer http://www.avast.cz Jako free je to docela dobrý, ale těch falešnejch poplachů
Na tom antivir.softu se asi fakt nevyplatí šetřit. Můj tip podle abecedy: KAV
, NAV a NOD

- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jo na NOD i FSecure bacha, oboje jsme už měli tu čest mít na Windows mašinách na fakultě a jedním slovem peklo, ten NOD měl co si vzpomínám furt nějaký potíže s aktualizací a FSecure takovým způsobem zpomaluje systém a otravuje, že je to k nevydržení, ještě že už tam ty šílený mašiny nemusím navštěvovat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- hippygamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Diky lidi za odezvu... a co používáte za firewall?? Pokud možno zadarmo...pavel.minarik píše:jo na NOD i FSecure bacha, oboje jsme už měli tu čest mít na Windows mašinách na fakultě a jedním slovem peklo, ten NOD měl co si vzpomínám furt nějaký potíže s aktualizací a FSecure takovým způsobem zpomaluje systém a otravuje, že je to k nevydržení, ještě že už tam ty šílený mašiny nemusím navštěvovat
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Jak uz jsem rikal, Kerio Personal Firewall ( www.kerio.cz )
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam ISS BlackICE Server Protectionhippygamer píše:Diky lidi za odezvu... a co používáte za firewall?? Pokud možno zadarmo...pavel.minarik píše:jo na NOD i FSecure bacha, oboje jsme už měli tu čest mít na Windows mašinách na fakultě a jedním slovem peklo, ten NOD měl co si vzpomínám furt nějaký potíže s aktualizací a FSecure takovým způsobem zpomaluje systém a otravuje, že je to k nevydržení, ještě že už tam ty šílený mašiny nemusím navštěvovat
- Shit
- Odborník PCT

Otázka zněla legálně FREE - neboli zcela zdarmaJanoF píše:ja pouzivam ISS BlackICE Server Protection
2JanoF : Já říkám furt "Kašpara"
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Somir
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

JanoF píše:to shit a ako ho asi mam
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 30. čer 2004, 10:34, celkem upraveno 1 x.