pujde WIFI?
Moderátor: Don
- batman
- Nováček

-
pujde WIFI?
Bydlim ve 2. patre cinzovniho domu a potreboval bych se pomoci Wifi pripojit k PC, ktery je v prizemi. To znamena, ze Wifi musi projit skrz dve podlahy(stropy-asi z prken)+nejake pricky. Pujde to?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tohle asi nepude, chtělo by to vytáhnout ven 2 mini anténky a nasmerovat "proti" sobě, každopadně doporučuju před tím vyzkoušet třeba pomocí kamarádů a notebooků nebo tak, s šířením skrz patra bývají potíže
jinak se zkus ještě zamyslet, jestli bys někudy neprotáhl jeden kabel, to by bylo po všech stránkách lepší (rychlejší, spolehlivější, ...)
jinak se zkus ještě zamyslet, jestli bys někudy neprotáhl jeden kabel, to by bylo po všech stránkách lepší (rychlejší, spolehlivější, ...)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já bydlim ve dvoupatrovym rodinym domku a na půdě mam AP a v pohodě se s notebookem připojim i ve sklepě, takže to pude. Otázkou však je, jestli v těch patrech pod tebou nebude něco, co ti tu síť bud rušit (např. satrá mikrovlnka nebo jinej bezdrát..). Takže taky doporučuju prvně vyzkoušet s notebookama...
To pavel.minarik: Ač mě to udivuje, na NB ani tom APčku žádný směrový anténky nemám (mám tam jen ten bičík, co se k tomu dodává) funguje to, asi nějaký odrazy...
To pavel.minarik: Ač mě to udivuje, na NB ani tom APčku žádný směrový anténky nemám (mám tam jen ten bičík, co se k tomu dodává) funguje to, asi nějaký odrazy...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no však já jsem myslel ten bičík a ne směrový antény, ty jsou v tomto případě zbytečný, proto jsem psal o těch mini anténkách - myslel jsem to co se běžně dává s nějakými kartamimina píše:To pavel.minarik: Ač mě to udivuje, na NB ani tom APčku žádný směrový anténky nemám (mám tam jen ten bičík, co se k tomu dodává) funguje to, asi nějaký odrazy...
otázkou zůstává, co že je to v těch příčkách mezi patry, jestli panelákový železobeton tak bych se moc divil, kdyby to bylo v pohodě
že to Tobě funguje to teda čumím, já jsem se u nás doma o podobný experiment pokoušel a moc to neklapalo
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- batman
- Nováček

-
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já můžu říct že používám jako HW AP naprosto neznámý a levný Alfa GWAP-300 (OEM D-Link) a po přeflashování na ten D-Link jede naprosto dokonale... Jinak v routeru mam famózní Zcomax 626 a taky jede naprosto v pohodě - je sice trochu postarší a umí jen 11mbit, ale naprosto spolehlivě fachá pod linuxem...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to máš jednoduchý - buď si koupíš obyčejný shity (všecky jsou stejný a je to jedno) a nebo do toho zainvestuješ a koupíš si něco pořádnýho jako třeba Orinoco (drahýýýý)batman píše:Muzete mi doporucit nejaky Wifi PCI karty a routery(Asus).
projdi si fóru, pár threadů tady vo tom je