pujde WIFI?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
batman
Nováček
Nováček

pujde WIFI?

Příspěvek od batman »

Bydlim ve 2. patre cinzovniho domu a potreboval bych se pomoci Wifi pripojit k PC, ktery je v prizemi. To znamena, ze Wifi musi projit skrz dve podlahy(stropy-asi z prken)+nejake pricky. Pujde to?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tohle asi nepude, chtělo by to vytáhnout ven 2 mini anténky a nasmerovat "proti" sobě, každopadně doporučuju před tím vyzkoušet třeba pomocí kamarádů a notebooků nebo tak, s šířením skrz patra bývají potíže

jinak se zkus ještě zamyslet, jestli bys někudy neprotáhl jeden kabel, to by bylo po všech stránkách lepší (rychlejší, spolehlivější, ...)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Já bydlim ve dvoupatrovym rodinym domku a na půdě mam AP a v pohodě se s notebookem připojim i ve sklepě, takže to pude. Otázkou však je, jestli v těch patrech pod tebou nebude něco, co ti tu síť bud rušit (např. satrá mikrovlnka nebo jinej bezdrát..). Takže taky doporučuju prvně vyzkoušet s notebookama...

To pavel.minarik: Ač mě to udivuje, na NB ani tom APčku žádný směrový anténky nemám (mám tam jen ten bičík, co se k tomu dodává) funguje to, asi nějaký odrazy...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mina píše:To pavel.minarik: Ač mě to udivuje, na NB ani tom APčku žádný směrový anténky nemám (mám tam jen ten bičík, co se k tomu dodává) funguje to, asi nějaký odrazy...
no však já jsem myslel ten bičík a ne směrový antény, ty jsou v tomto případě zbytečný, proto jsem psal o těch mini anténkách - myslel jsem to co se běžně dává s nějakými kartami

otázkou zůstává, co že je to v těch příčkách mezi patry, jestli panelákový železobeton tak bych se moc divil, kdyby to bylo v pohodě

že to Tobě funguje to teda čumím, já jsem se u nás doma o podobný experiment pokoušel a moc to neklapalo
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Mno jakto že to funguje, nevim, taky se divim, ale rozhodně mi to nevadí. V podlahách máme štěrk :oops:. Jinak s tim železobetonem máš pravdu, ale stejně bych to zkusil - náhoda je blbec :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mina píše:Jinak s tim železobetonem máš pravdu, ale stejně bych to zkusil - náhoda je blbec :D
no vo tom žádná, já bych to taky zkusil, jen jestli chlapík má možnost to zkusit :?
batman
Nováček
Nováček

Příspěvek od batman »

Diky za prispevky.
S tim vyzkousenim je docela problem, ale snad nekoho sezenu.
Muzete mi doporucit nejaky Wifi PCI karty a routery(Asus).
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Já můžu říct že používám jako HW AP naprosto neznámý a levný Alfa GWAP-300 (OEM D-Link) a po přeflashování na ten D-Link jede naprosto dokonale... Jinak v routeru mam famózní Zcomax 626 a taky jede naprosto v pohodě - je sice trochu postarší a umí jen 11mbit, ale naprosto spolehlivě fachá pod linuxem...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

batman píše:Muzete mi doporucit nejaky Wifi PCI karty a routery(Asus).
to máš jednoduchý - buď si koupíš obyčejný shity (všecky jsou stejný a je to jedno) a nebo do toho zainvestuješ a koupíš si něco pořádnýho jako třeba Orinoco (drahýýýý)
projdi si fóru, pár threadů tady vo tom je
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“