Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA - super
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- Matius
- Nováček

Mrknite aj tento link
http://www20.tomshardware.com/storage/2 ... index.html
DFI LP Ultra, Amd Venice 3200+ (2400 MHz), HDD Hitachi 250 GB, GeForce 7800 GTX, Enermax 480W
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no...na Toms Hardware se opět projevili...tvrdit, že jediný dnešní disk s FDB motorem je Maxtor DM9+ je docela silný kafeMatius píše:Mrknite aj tento link
edit: hmm...v tabulce to pak mají správně...to jsou lamyi
edit2: ježiši...co ty teploty ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tam je napísané, že aj Hitachi je má...len WD nie, ale dnes aj WD má tie motory no ničMaWa píše:no...na Toms Hardware se opět projevili...tvrdit, že jediný dnešní disk s FDB motorem je Maxtor DM9+ je docela silný kafeMatius píše:Mrknite aj tento link
http://www20.tomshardware.com/storage/2 ... index.html![]()
edit: hmm...v tabulce to pak mají správně...to jsou lamyi![]()
edit2: ježiši...co ty teploty ?
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
- Butch
- Středně pokročilý

Jak už jsem psal dříve, tak disk v (chieftec)košíčku je docela slyšet.
Lehce drnčí, takže jsem ho půl roku měl na dně casu na měkké podložce(tam jsem o něm nevěděl)
Dneska jsem si řekl, že bych rád disk připevnil.
Tak jsem ho dal přes umělohmotnou redukci(používá se na FDD) do 5,25" pozice.
A zjistil jsem, že disk je stejně tichý, jako když je na podlaze.
Takže tohle je jedna z možností, jak vyřešit tiché a zároveň pevné uchycení disku v case.
Asi tu nepíšu žádné novinky, ale někomu to třeba může helpnout.
Jde hlavně o disky, které hlučí(takovej ten zvuk, tako když pracuje starší disk), když jsou pevně přidělané k plechu, ale jinak jsou tiché.
Lehce drnčí, takže jsem ho půl roku měl na dně casu na měkké podložce(tam jsem o něm nevěděl)
Dneska jsem si řekl, že bych rád disk připevnil.
Tak jsem ho dal přes umělohmotnou redukci(používá se na FDD) do 5,25" pozice.
A zjistil jsem, že disk je stejně tichý, jako když je na podlaze.
Takže tohle je jedna z možností, jak vyřešit tiché a zároveň pevné uchycení disku v case.
Asi tu nepíšu žádné novinky, ale někomu to třeba může helpnout.
Jde hlavně o disky, které hlučí(takovej ten zvuk, tako když pracuje starší disk), když jsou pevně přidělané k plechu, ale jinak jsou tiché.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Brogg
- Začátečník

Omlouvám se za malé OT, ale ty teploty uvedené v testu jsou opravdu katastrofální! Pak mi někdo může tvrdit, jak ty disky topí!MaWa píše:edit2: ježiši...co ty teploty ?
Prej baracudy 7200.7 topí!
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
- Mrkvac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hale co to je vubec to SATA ja si chci koupit HDD a uneho je napsano SATA co kdys mi to deska neveme nebo co to je je na to neaka jina sala nebo ja nevim diky
AMD Athlon 2100+ FIC KT400 768 MB DDR 333 (Mhz) HIS Excalibur 9600 pro 160 GB Seagate Barracuda 8 MB CD-ROM samsung Win XP Profi SB live 5.1 Hercules XPS 2.1
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mrkvac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm a to SATA neni rychlejsi nez ATA 133 ? Nebo je to to stejne nebo v cem se to lisi ? A na tu ATA 133 musim koupit salu ne ? Ale prave sem nikde nevidel ten Hitachi v 160 GB s ATA 133 prave jak si ho taj chvalej tak to je asi zajmava koupe a nebo jaky je jeste kvalitni disk ? hodlam koupit diky
AMD Athlon 2100+ FIC KT400 768 MB DDR 333 (Mhz) HIS Excalibur 9600 pro 160 GB Seagate Barracuda 8 MB CD-ROM samsung Win XP Profi SB live 5.1 Hercules XPS 2.1
- THO5
- Nováček

Ja mam tento disk a urcite sa ho oplati kupit - je rychli tichy - a teraz aj studeny ked ho ochladzujem 80x80 Titanom zapojenim na 5V (nie je ho pocut) ((snad najlacnejsi vetrak co mali))
2500+Barton(AC-CooperSilent2TC), MSI K7N2-Delta ILSR, 1x512mb400 PQI, SPARKLE GF FX5900XT, IBM\HITACHI 160GB SATA, LITE-ON CD-RW 24-10-40, 350W MS zdroj
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přestaň psát duplicitní příspěvky a laskavě si přečti FAQ. Tam je odpověď na všechno, na co se tady ptáš !Mrkvac píše:Hmm a to SATA neni rychlejsi nez ATA 133 ? Nebo je to to stejne nebo v cem se to lisi ? A na tu ATA 133 musim koupit salu ne ? Ale prave sem nikde nevidel ten Hitachi v 160 GB s ATA 133 prave jak si ho taj chvalej tak to je asi zajmava koupe a nebo jaky je jeste kvalitni disk ? hodlam koupit diky
Hitachi 160 GB v PATA (ATA 133) provedení má třeba Czechcomputer a Alzasoft.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Mrkvac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A jeste sem se chtel zeptat kdzs si koupim ten ATA 133 a budu chtit na nej mrsknout windows XP nainstaluje se to normalne a nebo se to musi neak jinak diky
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mrkvac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Herdek, co furt meleš s ATA 133 ?! Prostě kup Hitachi 7K250 160GB 8MB cache PATA a neřeš to... Budeš mít nejlepší 7200 otáčkový disk na trhu.Mrkvac píše:Jo a jeste ja sem objevil HDD 160 GB s ata 133 ale jenom od Maxtora a to sem prolezl dost linku je to taky dobra koupe maxtor ?
Ještě něco ?

- Mrkvac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale co to je pata ? Ale hitachi sem nevidel s tim pata nebo jo a kde se da koupit diky moc a sory ze mam tak blbe otazky ja se taj v tom moc nevyznam.
- mhl
- Středně pokročilý

-
pata=ata ... maj ho treba tady http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44739Mrkvac píše:Ale co to je pata ? Ale hitachi sem nevidel s tim pata nebo jo a kde se da koupit diky moc a sory ze mam tak blbe otazky ja se taj v tom moc nevyznam.
- johny128
- Začátečník

pls ludia bavime sa tu o HDS722516VLSA80 , som zistil ze ja mam v pc HDS722516VLAT80 ...cize namiesto pri konci SA mam AT.
Znamena to AT ze je to pata?lebo diskusia je o sata verzi
btw:/aby to nevyznelo, ja viem ze mam pata, ale ze ci to AT hovori o tom, alebo je to uz nejaka ina verzia diskov
Inac mozem povedat ze len maximalna spokojnost, fakt vymakanyy disk

Znamena to AT ze je to pata?lebo diskusia je o sata verzi
btw:/aby to nevyznelo, ja viem ze mam pata, ale ze ci to AT hovori o tom, alebo je to uz nejaka ina verzia diskov
Inac mozem povedat ze len maximalna spokojnost, fakt vymakanyy disk
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Nejspis to tak bude, ja mam taky AT.JJ píše:pls ludia bavime sa tu o HDS722516VLSA80 , som zistil ze ja mam v pc HDS722516VLAT80 ...cize namiesto pri konci SA mam AT.
Znamena to AT ze je to pata?lebo diskusia je o sata verzi![]()
Inac mozem povedat ze len maximalna spokojnost, fakt vymakanyy disk![]()
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
VLSA80 = SATA, 8MB cacheJJ píše:pls ludia bavime sa tu o HDS722516VLSA80 , som zistil ze ja mam v pc HDS722516VLAT80 ...cize namiesto pri konci SA mam AT.
Znamena to AT ze je to pata?lebo diskusia je o sata verzi![]()
Inac mozem povedat ze len maximalna spokojnost, fakt vymakanyy disk![]()
VLAT80 = PATA, 8MB cache
VLAT20 = PATA, 2MB cache
Naposledy upravil(a) TomV dne čtv 8. črc 2004, 21:13, celkem upraveno 1 x.