Ne!!! Vsak to je podobny WIN, videl som to na COFAXe. A jak mam spustit X-window??? viem ze pri install sa to daco take pytalo ale ci som to povolil neviem.Slezman(CZE) píše: no a nejni to tim, že to je linux? no flame too....
Help me

jestli seš v konzoli a chces do grafickyho režimu tak napiš startx nebo xinit...samozřejmě musis mit naistalovany X-windowpromecon píše:Ne!!! Vsak to je podobny WIN, videl som to na COFAXe. A jak mam spustit X-window??? viem ze pri install sa to daco take pytalo ale ci som to povolil neviem.Slezman(CZE) píše: no a nejni to tim, že to je linux? no flame too....
Help me![]()

ja si dnes idem instalovat mandrak 10.0 official, takze ak pockas do vecera, popripade do zajtra, tak ti dam vediet presne co a akopromecon píše:Dobre jak mam postupovat pri install? Moze mi niekto napsat co mam zvolit(ohladne tych rozhrani).?

nie, ziadne 4. cd od teba chciet nemoze....daj pls pri instalaci tam na zaciatku, POODskrtavaj(nesmie byt fajocka) na vsetky tie mulitmedialne stanice, atd, nainstaluj iba to KDE, nic ine nech nie je zaskrtnute...tak som to robil teraz aj ja, tak to ziadne 4.cd chciet nemozepromecon píše:A pri install to po mne chce 4. CD, zial ja som na ftp serveru nasiel jenom 1. 2. a 3. CD, takze ked to pita to 4. dam zrusit. Moze to byt tym? Mam ako 4.CD vypalit ten subor co byl ktomu?Taky daky mali, vsetky mali cez 650MB len on mal iba par Kb.

ja dal automaticky a vytvorilo to nesmyslne 3 oddilyJJ píše:pita je s y, teda pytapromecon píše:A jak mam spravne sformatovat disk? Pri install sa pita(resp. je na vyber) moznost ze vymazat cely disk-to mam zvolit?![]()
![]()
daj to cele naformatovat kludne, potom vytvor jeden swapovy oddiel, tak 1GB a zbytok daj na ext2