Jde použít digifoťák jako USB disk?
- Mirast
- Nováček

-
Jde použít digifoťák jako USB disk?
Jde použít digitální foťák pro přenos dat mezi PC,říkám si,že když jde do foťáku zpátky nahrát obrázky,karta má 128MB,něco jako USB disk?Pokud to jde,jak postupovat?Mohou mít soubory různé přípony,nebo je nutné je přejmenovat na JPG,není limitjící velikost souborů?Jaký software.Foto je Canon A75.Dík.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli ten fotoaparát neni "USB storage device" - nefunguje jako flash disk, tak máš možnost jen koupi čtečku karet. Já mam Olympus C750 a na data použít jde. Pak se ale trochu zlobí, když si je chci prohlížet 
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně jako u měkarf píše:Jestli ten fotoaparát neni "USB storage device" - nefunguje jako flash disk, tak máš možnost jen koupi čtečku karet. Já mam Olympus C750 a na data použít jde. Pak se ale trochu zlobí, když si je chci prohlížet
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Mirast
- Nováček

-
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě se nemůže nic stát když tam dáš jinej soubor než obrázek nebo video.... ale nejsëm si tim uplně jistej... zkoušel sem to už a nic se nestalo... a ani snad nemůže...Mirast píše:Nevím jestli je "USB storage device",kde to zjistím (asi manuál).Pomocí dodaného software mohu foťák ovládat,fotit,měnit nastavení.....a nahrávat tam a zpět obrázky.Nezkoušel jsem (nemám odvahu) poslat jiný soubor než obrázek.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- tosuja
- Začátečník

-
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Re: Jde použít digifoťák jako USB disk?
Ano, u většiny to jde. Zjistíš to tak, že připojíš foťák kabelem k PC tak, jako bys chtěl přenášet fotky. Otevřeš si okno Tento počítač a podíváš se, jestli tam přibyl nový disk (Zařízení s vyměnitelným úložištěm). Jestli tam je, je to v poho, ten disk normálně otevřeš a můžeš si tam nahrávat cokoliv. Pokud není, tak asi přesun obrázků u tvého foťáku funguje přes nějaký pochybný software, který jsi k foťáku dostal. Můžeš zkusit procpat soubory do foťáku stejně, jako bys tam nahrával fotky. Neboj, nic se nemůže pokazit, maximálně ti to hodí chybovou hlášku, že to nejde. Vyzkoušej, uvidíš. Pravděpodobně to půjde bez problémů přes ten disk v okně Tento počítač.Mirast píše:Jde použít digitální foťák pro přenos dat mezi PC,říkám si,že když jde do foťáku zpátky nahrát obrázky,karta má 128MB,něco jako USB disk?Pokud to jde,jak postupovat?Mohou mít soubory různé přípony,nebo je nutné je přejmenovat na JPG,není limitjící velikost souborů?Jaký software.Foto je Canon A75.Dík.
Veterán
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně. Takhle to funguje i u mího foťáku. Taky sem dostal soft k tomu, ale je to moc složitý s tim softem, takže Tento počítač rulezzzzSpectral píše:Ano, u většiny to jde. Zjistíš to tak, že připojíš foťák kabelem k PC tak, jako bys chtěl přenášet fotky. Otevřeš si okno Tento počítač a podíváš se, jestli tam přibyl nový disk (Zařízení s vyměnitelným úložištěm). Jestli tam je, je to v poho, ten disk normálně otevřeš a můžeš si tam nahrávat cokoliv. Pokud není, tak asi přesun obrázků u tvého foťáku funguje přes nějaký pochybný software, který jsi k foťáku dostal. Můžeš zkusit procpat soubory do foťáku stejně, jako bys tam nahrával fotky. Neboj, nic se nemůže pokazit, maximálně ti to hodí chybovou hlášku, že to nejde. Vyzkoušej, uvidíš. Pravděpodobně to půjde bez problémů přes ten disk v okně Tento počítač.Mirast píše:Jde použít digitální foťák pro přenos dat mezi PC,říkám si,že když jde do foťáku zpátky nahrát obrázky,karta má 128MB,něco jako USB disk?Pokud to jde,jak postupovat?Mohou mít soubory různé přípony,nebo je nutné je přejmenovat na JPG,není limitjící velikost souborů?Jaký software.Foto je Canon A75.Dík.
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U mého HP735 si můžu ve foťáku nastavit aby se v systému přihlásil buď jako foťák a nebo jako disk. Pokud to mám v tom druhém módu, pak si tam můžu nahrávat cokoliv
.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- Mirast
- Nováček

-
- tosuja
- Začátečník

-
- Geo
- Začátečník

Taky jsem uz cetl ze s Canonem nelze pracovat jako s diskem. Ja mam Sony CyberShot a od pocatku se mne vzdy hlasi jako disk. Zadny jiny soft k obsluze fotaku jsem instalovat nemusel. Fotak nosim v tasce stale s sebou, pouzivam ho tez bezne pro prenos dat z prace domu a naopak. Jeste kdyby ten fotak umel prehravat a nahravat MP3 jako diktafon, pak by to byl pro mne idealni vyrobek. 
ASUS P4P800-Deluxe, P4 2.4/800, DDR 2x256MB/400MHz, Seagate 30GB, WD SATA 200GB, RAID ATA100 2 x WD 80GB
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- yetti
- Nováček

-
Segra ma tento fotak...
Segra si nedavno kupila Canon A75 a nejde to pripojit ako USB Storage class, tym padom to nevidis ako disk a mas smolu...(ma to spec. soft a pripoji si to ako dig. kameru
()
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- xil-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Musíš ho propojit USB kabelem s PC, když ti v Tento počítač přídá systém vyměnitelné médium(u XP) tak by to mělo jít a můžeš kopírovat i jiné formáty než foto. Já sem takhle dával kámošovi MP3, dokumenty, ...Spectral píše:Ano, u většiny to jde. Zjistíš to tak, že připojíš foťák kabelem k PC tak, jako bys chtěl přenášet fotky. Otevřeš si okno Tento počítač a podíváš se, jestli tam přibyl nový disk (Zařízení s vyměnitelným úložištěm). Jestli tam je, je to v poho, ten disk normálně otevřeš a můžeš si tam nahrávat cokoliv. Pokud není, tak asi přesun obrázků u tvého foťáku funguje přes nějaký pochybný software, který jsi k foťáku dostal. Můžeš zkusit procpat soubory do foťáku stejně, jako bys tam nahrával fotky. Neboj, nic se nemůže pokazit, maximálně ti to hodí chybovou hlášku, že to nejde. Vyzkoušej, uvidíš. Pravděpodobně to půjde bez problémů přes ten disk v okně Tento počítač.Mirast píše:Jde použít digitální foťák pro přenos dat mezi PC,říkám si,že když jde do foťáku zpátky nahrát obrázky,karta má 128MB,něco jako USB disk?Pokud to jde,jak postupovat?Mohou mít soubory různé přípony,nebo je nutné je přejmenovat na JPG,není limitjící velikost souborů?Jaký software.Foto je Canon A75.Dík.
- smile4me
- Začátečník

-
Tak teda já mám Sony DSC-P8 a chtěl jsem si do paměti hodit jeden zip soubor. To se mi nepodařilo, ale když jsem ho rozbalil a zkopčil do té paměti ten obsah ze zipu tj. *.exe, tak bez problému. Hmm, divné. 
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
- YohanN
- Začátečník

A mě se KODAK CX 6330 bez instalace softu nepřipojí. Objeví se mi správně detekovaný - "Nový hardware - fotoaparát Kodak CX 6330", ale winy mu nepřidělí písmeno a trvají na instalaci ovladače. Už sem psal mail do kodaku, zatím se neozvali, šmejdi. Jak si to představujou, že na každej komp, kam přijdu (kámoš, ségra, v práci.....) budu rvát te jejich poj.......nej soft (asi 20 mega před instalací)?.
Kdyby někdo věděl, jak to obejít, budu vděčnej za každou snahu
Jinak to berte jako varování před případnou koupí (jinak to není vůbec špatnej digiťák - nekupte to za 5k)
Kdyby někdo věděl, jak to obejít, budu vděčnej za každou snahu
Jinak to berte jako varování před případnou koupí (jinak to není vůbec špatnej digiťák - nekupte to za 5k)
hasta la vista
- Butch
- Středně pokročilý

to: YohanN
No třeba Canon G2 taky bez instalace SW nepřipojíš.
Navíc nejde použít jako výměnný disk. A to je to poloprofi foťák. No je starej 3 roky a stál 40 tisíc.
Takže tomu, že se musí nainstalovat nějakej ten soft pro komunikaci, bych se moc nepodivoval. Prostě některej foťák umí jet bez driverů a načte se většinou jako usb disk, a některý prostě musíš nainstalovat. Většinou se instalují ty, které umí fungovat i jako Web camera. Kdyžtak mě opravte. Jinak každej výrobce a každej typ to může mít jinak. Takže asi tak
No třeba Canon G2 taky bez instalace SW nepřipojíš.
Navíc nejde použít jako výměnný disk. A to je to poloprofi foťák. No je starej 3 roky a stál 40 tisíc.
Takže tomu, že se musí nainstalovat nějakej ten soft pro komunikaci, bych se moc nepodivoval. Prostě některej foťák umí jet bez driverů a načte se většinou jako usb disk, a některý prostě musíš nainstalovat. Většinou se instalují ty, které umí fungovat i jako Web camera. Kdyžtak mě opravte. Jinak každej výrobce a každej typ to může mít jinak. Takže asi tak
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06