Jak na Cactus Data Schield-200

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Mirast
Nováček
Nováček

Jak na Cactus Data Schield-200

Příspěvek od Mirast »

Při pokusu přehrát originál audio CD hlásí přehrávač ERROR HAS OCCURRED DURING PLAYBACK:-920,CloneCD hlásí "není kompatibilní s CloneCD ve čtecím módu "čtení extra audio informací".Je to nějaká ochrana,nebo to neumí moje CDRW Liteon 48246S.Posledn firmware jsem zkusil a nic.MSI kt400,Athlon 1700+
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Stáhni si Clony XXL. V něm zjistíš ochranu toho CD. Pak by mělo stačit zvolit v CloneCD profil té ochrany a mělo by to jít. Když tam profil té ochrany nebude, nainstaluj si Alcohol 120%. Tam to bude :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

co máš za zvukárnu? :?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Na zvukárně nezáleží, to jsou ty jejich slavný ochrany, člověk to kolikrát nepřehraje ani v přehrávači :wink: .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Chráněné audio CD je zmetek, který vůbec nesmí nést logo CDDA (charakteristika audio CD je jasně danná, ale s tím si producenti vůbec hlavu nelámou, vše je popsáno v tkz. red book, blue book atd.) a všechny ochrany, které byly do dnešního dne vynalezeny tento standart porušují, takže tvoje právo na reklamaci je neoddiskutovatelné. Znám dokonce pár lidí, kteří v obchodech audio CD s ochranou vyhledávají, doma si pak pořídí "legální" kopii pro vlastní potřebu a CD jsou úspěšně reklamovat. Spousta obchodníků už dnes odmítá chráněné audio CD prodávat, takže tobě radím to samé. Udělej si kopii a CD reklamuj. U kopie audio-video nemusíš mít k dispozici stále originál, jako je tomu u počítačových programů.

Napiš nám, o jaký se jedná titul, ať jsme v obraze a potom:

-restartuj OS
-vlož ono chráněné CD do mechaniky a podrž levý shift, aby se nespustil autorun
-až po pár sekundách proběhne inicializace CD, spusť třeba Clony XXL a napiš nám, jakou ochranu jsi zjistil

Potom jsou v podstatě 2 možnosti:

-zkopírovat CD 1:1 třeba v Alcoholu 120% nebo CloneCD (nedoporučuji, protože ochrana na kopii zůstane a stejně ho v PC nepřehraješ)

-vytáhnout z CD čisté audio, ale to už je na jiné povídání
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 23. říj 2004, 18:13, celkem upraveno 1 x.
Bathory
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Tak já to "jiné povídání" napíšu. Stáhni si program Exact Audio Copy ( www.exactaudiocopy.de ). Vlož CD a zapni EAC. Tam zvol kopírování do WAV souborů. Až se ti zkopírují, spusť nero, dej tam Hudební CD a všechny WAV soubory zkopíruj do kompilace a vypal na CD :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

pokus si ještě vzpomínám, tak by se ti při vložení CD měl nenápadně spustit malej prográmek, kterej to přehrávání zblokuje, tak si zapni správce a prográmek zab :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

JanHavlicek píše:Tak já to "jiné povídání" napíšu. Stáhni si program Exact Audio Copy ( www.exactaudiocopy.de ). Vlož CD a zapni EAC. Tam zvol kopírování do WAV souborů. Až se ti zkopírují, spusť nero, dej tam Hudební CD a všechny WAV soubory zkopíruj do kompilace a vypal na CD :wink:
Jo, kdyby to šlo takhle jednoduše :shock: , tak by mě ty ochrany už ani nebavily.:lol:
Takhle třeba stáhneš Key2audio nebo CDS200, ale kvalita wavů je mizerná. U CDS100 jsem to nezkoušel, ale předpokládám, že to bude stejný a nebo jsi to dělal s mechanikou, která to prostě umí, ale v tom případě zase nepotřebuješ EAC, pak už to jde v každým grabberu.

To SCORP: Tak tohle už vůbec ne :down:
Bathory
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

ne vážně, kdesi jsem čet, že něco takovýho opravdu existuje, no ať si to sám vyzkusí, jestli se po vložení CD do mechaniky spusti nějakej parazit :wink:
Mirast
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirast »

Chlopi,dík za odpovědi,CD je RIGHT SAID FRED,FREDHEAD,ClonyXXL mi nahlásí audio CD,zašel jsem ke kámošovi a na jeho Liteon 52x24x...ClonyXXL pozná Cactus,zalepili jsme vnější kružnici a už to hrálo a CloneCD kopírovalo.Valím domů,strčím zalepené CD do PC a zase nic,CloneXXL zase hlásí audio CD.Je problém ve Win,nebo moje palírna o jeden model starší než kámošova to nezvládne.Firmware mám poslední.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Když zalepuješ vnější kružnici, tak nepotřebuješ kopírovat v CloneCD. Pak už to zgrabuješ do wavů a třeba přes NERO vypálíš jako audio.
Nechal jsi CD zalepený, tak jako u kámoše? Co to znamená, že nic, to ho jako nenajdou windows? Tak si nahraj ASPI drivery, je to ve FAQ.

A to s tím foťákem smaž a napiš to do správný sekce :!:

// Bathory: OK. Nemáš se k tomu, tak ti pomůžu. Promazáno! :sly:
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 23. říj 2004, 18:15, celkem upraveno 2 x.
Bathory
Mirast
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirast »

CD jsem nechal zalepené stejně,v Comanderu vidím tracky,ale žádný přehrávač to nepřehraje,vždy najede stopa,v repro to lupne,přeskočí na další stopu,zase lupne.Je divné,že u mne CloneXXl stále hlásí audio cd,po spuštěni CloneCD hodí hlášku viz výše "není kompatibilní...."U kámoše ihned vypsal Cactus.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkus ještě ty ASPI. A co jiné nechráněné audio CD. Zkus ho, jestli nemáš jenom něco s OS. S vypalovačkou by tohle nijak nemělo souviset.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 5. úno 2005, 16:17, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Mirast
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirast »

Nechráněné CD přehrává a kopíruje v pohodě.Zkusím jiné ASPI.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jakou máš verzi Clony XXL?
Bathory
Mirast
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirast »

Clony XXl mám tuším verzi 2006,nejsem si jistý,jsem jinde,jaká je poslední verze?Ještě jednou jsem u kámoše zkusil o jakou ochranu jde,píše cactus 200.Je možné,že moje mechanika to neumí?(Liteon 48246s).Mám tam posledni firmware a také jsem se snažil nahrát nové ASPI 471a2,ale nevím jestli jsem postupoval správně,po spuštění installu něco probliklo,ale bez hlášky o úspěšnosti,proto jsem nakopíroval wnaspi32.dll a aspi32.sys do win\system32\driver.Mám WinXP.CD ale opět nespustím,jen v průzkumníkovi vidím tracky.děkuji.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak ty ASPI jsi udělal špatně tím nakopírováním, takhle fungovat nebudou. Pokud to jenom probliklo, tak se instalace nezdařila a i v tom FAQ to píšu, že je potřeba použít ty druhý ForceASPI: http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm
S mechanikou to nijak nesouvisí (respektive tvoje mechanika samozřejmě CDS neumí, ale ta tvého kámoše taky ne, proto zalepujete), pokud to je dobře zalepený, tak to musí jít. CDS 200 má oproti CDS 100 ještě datovou stopu, ale v celku je jednodušší než CDS 100.
ClonyXXL už máš opravdu starý, nejnovější verze je 2.0.1.5., tak si ji nahraj.

Ty tracky co vidíš v manažeru jsou ve skutečnosti pouze hlavičky jednotlivých skladeb, které ale postrádají tělo. To je právě schované jakoby v té datové stopě. Proto to nejde nezalepený stáhnout přes EAC.

Takže nainstaluj si ty ForceAspi a zkus ty stopy vygrabovat třeba v CDEX nebo i v tom EAC, když to máš zalepený .................. v podstatě jakýmkoliv grabberem.

Vyzkoušej a pak se ozvi, jak si dopadl.
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Zdarec, toho liteona mám taky a s tou ochranou si neporadil jinak lg4040b to zvládne v pohodě.Jinak zkus IsoBuster.
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Taky to tahle mechanika umí hardwarově ne? Když to dobře zalepí, tak nagrabuje chráněný CD třeba i z dvourychlostní 8 let starý CD-ROMky. 8-)
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 5. úno 2005, 16:18, celkem upraveno 1 x.
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

No jo ale kdo by si s tím špynil ruce :sly:
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“