Zvláštní chyby zobrazení v 3D hrách

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
robinhood
Nováček
Nováček

Zvláštní chyby zobrazení v 3D hrách

Příspěvek od robinhood »

Ta chybová zobrazení jsou celkem dvojího druhu:

1) fragmentování některých textur do dlaždic různých rozměrů, tzn. např světlejší tóny se v tmavší nepřelévají plynule, nýbrž je ten přechod odskákaný a věru to nikterak nevypadá krásně.

2) Na některých texturách jsou patrné šmouhy základních barev RGB. Nejvíce jsem se s tím setkal v Painkillerovi, částečně i UT2004. Vypadá to skutečně příšerně!

Vyloučil jsem vliv použitého ovladače i karty samotné. Jedině když jsem zkoušel GF FX, tak bod 2) byl v pořádku. Že by se karty podporujicí jen DX8 nezcela snášely s DX9 ve windows? Napište, kdo bystë měl nějaký nápad nebo nejlépe vlastní podobnou zkušenost. Díky.
CPU Athlon XP 2000+ BOX, ASUS A7V8X mainboard, GPU ASUS GeForce4 Ti 4800SE 128 MB, HDD Seagate Barracuda 4 80GB, EC 300W power supply, Brand 512MB 333DDR RAM, DVD-ROM Toshiba M1812, OS Windows XP Home Edition wirh SP2 and updates, DirectX 9.0c, detonator driver 44.03, SB live! 5.1 souncard.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

1) jak jsi došel k závěru že ovladače to nedělají?
2) nepřehřívá se ti na kartě něco?
ignorelist: kremrole a dezoláti
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ak je to karta v popise....... G4Ti 4800SE.... este nedavno som nieco podobne mal ( G4Ti.... ).........
Problem mas od zaciatku......, alebo sa objavil niekedy nedavno....???
Skusal si ci sa karta neprehrieva..... ( ci uz GPU..., alebo pamate.... ), vypnut AGP 8x..., popripade FW......
Skusal si rozne verzie ovladacov..... a nastavenia.....????
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
robinhood
Nováček
Nováček

Příspěvek od robinhood »

1) o přehřívání nemůže být ani řeči, jelikož to dělá i za studena
2) ovladačema to není, jelikož jsem zkoušel veškeré významější drivery verze 4x.xx a 5x.xx, a navíc jsem zkoušel vypínat zapínat FW, nastavení v ovladači karty, dokonce experimentování se skrytými volbami pomocí NVHardPage, nic nepomohlo.
3) vadná karta? To asi nikoliv, zkoušel jsem to i na zapůjčené GeForce 2 MX 200 a tam se barevné fleky vyskytovaly rovněž, třebaže v trochu jiných seskupeních. Dále vím jak to vypadá, když jsou paměti v háji. Nynější kartu jsem dostal za vyreklamovanou GeForce 4 Ti 4200 a tam se jednalo o chyby vesměs nahodilé a trochu jiné povahy ( vypadávání zrn, ustřelené polygony apod.)
4) Jestli to dělá od začátku, to nejsem schopen říct, jelikož jsem hry ,na kterých šly dotyčné chyby poznat, hrál nedávno.
5) kartu provozuji netaktovanou.

Ještě ji vyzkouším v jiném počítači a porovnám se stejnou kartou, abych s konečnou platností vyloučil vliv hardwaru a zejména systému. Pak se uvidí v čem to vězí. Ta fragmentace některých textur mě tak nebolí, jelikož to určitě bude něco systémového, když to dělala i zapůjčená nová GeForce FX. Spíš to flekatění textur bez vlivu ovladačů mi trochu dělá těžkou hlavu; co když přece jen je to v té kartě? Jsem fakt hodně zvědavý, jak dopadne to porovnání s druhou kartou a v jiném počítači.
CPU Athlon XP 2000+ BOX, ASUS A7V8X mainboard, GPU ASUS GeForce4 Ti 4800SE 128 MB, HDD Seagate Barracuda 4 80GB, EC 300W power supply, Brand 512MB 333DDR RAM, DVD-ROM Toshiba M1812, OS Windows XP Home Edition wirh SP2 and updates, DirectX 9.0c, detonator driver 44.03, SB live! 5.1 souncard.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hmmm... co zdroj?
ignorelist: kremrole a dezoláti
robinhood
Nováček
Nováček

Příspěvek od robinhood »

Zdroj? Tomu nerozumím. Máš asi na mysli neuvedenou značku v popise. Je to takový ten obyč z Eurocasu. Ale nemyslím si, že by na věci měl nějaký podíl, obvzlášť když moje karta ještě nevyžaduje externí napájení.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

setkal sem se s podobnym problemem u grafiky co mam v kompu :)
Je kamosova a u nej v ASUS desce nejela delala to co je tu popsany a u me jede no problem a u nej jela moje(GF256) taky v poho :?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Asi to sem nepatří, ale můj Radeon9000, při nastavení v ovladačích na nejvyšší výkon zobrazoval blbě textury.
Jo prohlídni si jestli u AGP slotu není vyteklej nějakej kondenzátor.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

zkus jí podtaktovat - někdy to pomáhá
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

co takhle pouzivat 32b barevnou hloubku?? :)
0118 999 881 999 119 7253
robinhood
Nováček
Nováček

Příspěvek od robinhood »

32 bit color depth a compressed textures jsou snad dneska samozřejmostí a tak nic jiného nepoužívám. Za koho mě máš?

Vyteklej kondenzátor? No, moc se mi to nezdá, ale mrknu do bedny...

To že na nejvyšší výkon, zvláště v OpenGL hrách se zobrazují blbě textury, to je standart i u nVidie, ale tenhle fakt mi stehně moc nepomůže, jelikož to mám vždy na kvalitu. Výkonnostní rozdíl je stejně nepatrný.

Podtaktovat? Jo zkusil jsem si z z ní udělat Rivu TNT, ale to asi nebyla ta správná cesta, protože se tím problém stejně nevyřešil.

Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc. Když jsem začal pařit Painkillera, bylo vše v pořádku. Teprve když jsem reinstaloval ovladač 44.03 kvůli nezapínání AA pod OpenGL, pak to začlo blbnout, ale možná si to jen spojuji. Dále jsem postřehl, že i když mám teď jeden a sám ovladač výše uvedený, tak po tom čachrování s jinými mi systém uvádí rozdílnou velikost, asi 200MB. A to měl předtím 175 a ještě dřív asi 143MB. Přitom jsem vždy řádně drivery odinstalovával a pro jistotu používal utilitku na smazávání zbylých souborů. No budu vidět. Jak jsem řek, hupnu ji do jinýho komlu a uvidím. když to tam dělat nebude, tak mám zadělaný systém, udělám format a je to.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

co takhle poslat nejakej screenshot?
0118 999 881 999 119 7253
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

mel sem uplne ten samy problem.. :( GeFo4 mx 420 250/333@300/400 - special chlazeni, pouze na jadre. V ut 2k4 mi to uplne stejne blblo.. mel sem noname zdroj k ec. Kaslal sem na to a karta me do dvou mesicu vodesla (gdo byl na srazu pct tam tam mozna m.h.l lamal moji kartu :( :evil: :angry2: nova karta (GeFo4 ti 4200 uz neblbla..)
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

cu píše:co takhle poslat nejakej screenshot?
nemel sem co delat tak sem nakreslil, jak to u me vypadalo :lol: , neni co nic moc :lol: , ale je z toho poznat, vo co go :-D , tak me nekamenjte :roll: http://sweb.cz/thool-pctuning/ut2k4.JPG
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“