Pomalá LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Pomalá LAN

Příspěvek od LeváRuka »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, mám 2 PC zapojený do sítě přes switch, když tahám data z druhýho komplu tak to jde bez problémů na plnou rychlost 100Mbps ale na druhou stranu to jede asi jenom 400 Kbps
Zkoušel jsem na 98 odebrat protokoly (jenom TCP/IP ?), síťovky a znovu je instalovat, ale nic se nezměnilo, data tahám po FTP, protože rozchodit sdílení se mě nějak taky nedařilo a nechtělo se mě s tím dělat :oops:
Kontrolky na switchi se tváří, že je všechno OK, tak jsem si myslel, že kabel je dobrej, zkoušel jsem sehnat nějakej tester, ale bez úspěchu.
Ping je normální, tak už nevím, co s tím.

Díky za rady
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ak z jedneho ide na druhy dobre, tak kabel je v pohode, nim sa netrap.
Mal si moznost vyskusat tam inu sietovku?co ak je ta krepa??
rozchodit zdielanie je asi 100 krat lachsie ako rozchodit FTP :shock: , v xp na hocico das prave tlacitko, vlastnosti, zdileni a tuknes na ten modry text a uz len pozaskrtavas.V 98 tak isto, len v nastaveniach siete musis povolit zdielanie suborov a tlaciarni.
Ja by som vyskusal inu sietovku.A pouzivas tam rovnake programy ako ftp klienty?
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

ja mám doma takisto sieť napojenú na internet.top-comp je gate na i-net a druhý /HP Kayak workstation/ zase je otrokom pre ostatné členy rodiny :) mám tam takisto switch a mne ide všetko bez problémov.XP a 98SE s neofic.SP1 :) máš tam zapnutý full-duplex, či amutomatické rozpoznávanie rýchlosti?alebo, ako JJ písal, asi tá karta je šunka :D
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creco »

hele mam ten samej problem ale mnohem vetsi, mame tady propojeny bytovky, 3 switse, 18 PC, problem je ten ze jeden pocitac vidi jen nejake PC, a druhej zase nejake pc, treti zas vidi jine PC,.... proste se vsichni nemuzou videt vsechny, nevim jak to resit, vsichni tu mame WIN XP,... ale proste se nevidime, prozatim to resime tak ze data nakopcim na ten PC kterej vidime oba a druhej si to znej stahne... poradte
HP NX6310
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

creco píše:hele mam ten samej problem ale mnohem vetsi, mame tady propojeny bytovky, 3 switse, 18 PC, problem je ten ze jeden pocitac vidi jen nejake PC, a druhej zase nejake pc, treti zas vidi jine PC,.... proste se vsichni nemuzou videt vsechny, nevim jak to resit, vsichni tu mame WIN XP,... ale proste se nevidime, prozatim to resime tak ze data nakopcim na ten PC kterej vidime oba a druhej si to znej stahne... poradte
skupiny mate nastavene rovnake? :roll:
takisto rovnake siet 192.168.X.Y -- X musi byt vsade rovnake :)
Inac so zapojenim ako pises(18PC, po baraku) skusenosti mam a vzdy to behalo v poho
fridolin1
Nováček
Nováček

Příspěvek od fridolin1 »

jakou máš délku kabelů mezi switchi a jaké máš názvy pracovních skupin, nemáš volné IP adresy ???
-=aNgEl=-
Nováček
Nováček

masky

Příspěvek od -=aNgEl=- »

Musite mat nastavene na vsetkych PC rovnaké masky aby ste boli v rovankej broadcastovej domene.Treba si preveriť ešte dĺžku segmentu. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“