jak otevřit porty?
Moderátor: Don
- KOFis
- Mírně pokročilý

jak otevřit porty?
hoj, jsem na siti, která je pripojená k internetu (koleje) ale mám zakázané vsechny porty krome nekolika. existuje zpusob jak rozchodit i programy, fungující na portech které mám zakázané? plz pište jakékoliv nápady. díky
- Dony
- Středně pokročilý

jedna moznost je HTTPTunnel, je to placena sluzba, klient na pocitaci funguje jako proxy s otevrenymi porty a vsechno pousti ven pres HTTP protokol na server, ktery tu sluzbu poskytuje a ten to zase prevadi do spravnych portu.
v google si zadej HTTPTunnel...
v google si zadej HTTPTunnel...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1. port povolit, respektive nezakazovat, to ale nemusí leckdy jít, jelikož to může zakazovat firewall na trase, třeba na vstupu inetu do kolejní sítě, s tím asi nic nenaděláš
2. překonfigurovat aplikaci aby chodila ni jiném portu, pokud to nejde na přímo, tak zkusit port namapovat pomocí routeru, tj. předřadit tvýmu pc router nebo jen nějaký routovací SW a nakonfigurovat příchozí port na jiný
3. to co píše Dony by taky mohlo zabrat
víc toho asi nenaděláš, snad jen už poohlédnout se po SW se stejnou funkcionalitou, který umí běžet i na jiném portu, otázkou je co všechno je zablokovaný, pokud nevíš, dej mi ip třeba přes SZ a já se kouknu
2. překonfigurovat aplikaci aby chodila ni jiném portu, pokud to nejde na přímo, tak zkusit port namapovat pomocí routeru, tj. předřadit tvýmu pc router nebo jen nějaký routovací SW a nakonfigurovat příchozí port na jiný
3. to co píše Dony by taky mohlo zabrat
víc toho asi nenaděláš, snad jen už poohlédnout se po SW se stejnou funkcionalitou, který umí běžet i na jiném portu, otázkou je co všechno je zablokovaný, pokud nevíš, dej mi ip třeba přes SZ a já se kouknu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych zkusil zajít za správcem sítě s tím, že potřebuješ uvolnit port ten a ten pro nějaké určité účely ... (pokud je zakázán větší rozsah portů)
-ale samozřejmě to nesmí být hry a jiné zakázané aplikace...
-a taky správce sítě nesmí být buran
Dony: a nezvedá to nějak prudce pingy???
-ale samozřejmě to nesmí být hry a jiné zakázané aplikace...
-a taky správce sítě nesmí být buran
Francie ... sladká Francie
- Dony
- Středně pokročilý

Zkoušel jsem to, ještě když měli free server, měl jen omezenou propustnost, něco přes to šlo, ale něco ne, pingy jsem nezkoušel, ale určitě je to dost zvedá, protože hodně spojení vypadávalo na timeout. Kolega zkoušel i placenou službu a ta šla mnohem líp. Momentálně už je tahle věc mimo můj zájem, víc si můžeš přečíst na http://www.http-tunnel.comsovicka2001 píše:Ještě bych zkusil zajít za správcem sítě s tím, že potřebuješ uvolnit port ten a ten pro nějaké určité účely ... (pokud je zakázán větší rozsah portů)
-ale samozřejmě to nesmí být hry a jiné zakázané aplikace...![]()
-a taky správce sítě nesmí být buran![]()
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - -=aNgEl=-
- Nováček

Re: jak otevřit porty?
Jasne stiahni z netu program Fpipe dokaze redirektnut portyKOFis píše:hoj, jsem na siti, která je pripojená k internetu (koleje) ale mám zakázané vsechny porty krome nekolika. existuje zpusob jak rozchodit i programy, fungující na portech které mám zakázané? plz pište jakékoliv nápady. díky
napr
fpipe -l 53 -s 53 -r 80 192.168.1.101
presmeruje prevadzku z portu 53 na port 80 (http) na danu iP.
cisla portov si daj ake potrebujes
- miho
- Čestný člen

-
Re: jak otevřit porty?
To je sice fajn ale musi s tim pocitat i opacna strana (tzn. v tomto pripade nebude naslouchat na portu 53 ale na 80) cehoz v 90% nelze dosahnout.-=aNgEl=- píše:Jasne stiahni z netu program Fpipe dokaze redirektnut portyKOFis píše:hoj, jsem na siti, která je pripojená k internetu (koleje) ale mám zakázané vsechny porty krome nekolika. existuje zpusob jak rozchodit i programy, fungující na portech které mám zakázané? plz pište jakékoliv nápady. díky
napr
fpipe -l 53 -s 53 -r 80 192.168.1.101
presmeruje prevadzku z portu 53 na port 80 (http) na danu iP.
cisla portov si daj ake potrebujes
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1