Změna MAC ve Windows 98
Moderátor: Don
- Oldman
- Nováček

-
Změna MAC ve Windows 98
Taky Vám někdo tvrdil, že MAC adresa se nedá změnit vůbec, nebo jen od W2000. Tak tomu nevěřte. Jednoduchou editací v registru to zvládnete. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to nevyzkoušel na WiFi kartě. Winipcfg to potvrdil.
- Dony
- Středně pokročilý

- Oldman
- Nováček

-
Změna MAC ve Windows 98
- Dony
- Středně pokročilý

- Oldman
- Nováček

-
- warpdave
- Nováček

-
Re: Změna MAC ve Windows 98
mohl bych vedet jaky klic jsi upravil?? me to u wifi nejak nejde.normalni eth.je v pohode ale wifi ??? rad bych to zkusil.Oldman píše: Taky Vám někdo tvrdil, že MAC adresa se nedá změnit vůbec, nebo jen od W2000. Tak tomu nevěřte. Jednoduchou editací v registru to zvládnete. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to nevyzkoušel na WiFi kartě. Winipcfg to potvrdil.
- Sleyo
- Nováček

-
najdite si program SMAC 1.1 - zmena MAC pohodlno v NT
http://www.klcconsulting.net/Change_MAC_w98.htm pre w98
su tam aj linky na ine verzie...
http://www.klcconsulting.net/Change_MAC_w98.htm pre w98
su tam aj linky na ine verzie...
- Oldman
- Nováček

-
Změna MAC na Wifi
Všechno má své ale. Warpdave předhodil problém klonování na WiFi. Už jsme se na problému domlouvali. Dobrý prográmek SMAG1.1, na který upozorňuje Sleyo, je obecně známý. Prakticky na všech diskusích ho někdo prezentuje, většinou jako všeřešící variantu. SMAG jsem použil pro klonování dvou karet WiFi. Proběhl, ale úspěch byl nulový. Ipgonfig po restartu ukázal neúspěch. Proč, to opravdu nevím!? Přímý zápis do registru byl úspěšný. Ale stejně to bylo Pyrhovo vítězství. S naklonovaným MAG jsem se stejně na Wifi nespojil. K síti providera Internetu jsem se připojil. Utility ukázaly kvalitu linky, to fungovalo, ale kontrola MAC AP nedovolila asociaci. Propingnout se nemělo šanci. Pokud si pozorně přečtete knihu Bezdrátové sítě od Patricka Zandla, zjistíte podstatnou rozdílnost komunikace u Ethernetu a WiFi. Systém prověřování se dostává s velkou pravděpodobností pod nainstalovaný software a jeho případnou kamufláž. Prostě v mém případě výsledková úspěšnost klonování na Wifi je nulová. Amen. 
- Sleyo
- Nováček

-
- warpdave
- Nováček

-
- Oldman
- Nováček

-
Sleyo píše:SMAC nieje vseriesiaci ale APcko s nim odrbat viem - ide na NTckach - w98 nepovazujem za system vhodny na wifi a vseobecne na sietovanie.
Po projití mnoha diskusí na toto téma si myslím, pokud tento problém někdo rozťal v obecnější využitelnosti, tak si řešení nechá pro sebe. Musí to být profík, a ti se o chytrost nedělí.
Jen naokraj, v současné době jsem na WinXP Pro a neúspěšnost klonování na WiFi je už na XP.
- Sleyo
- Nováček

-
- warpdave
- Nováček

-
No to jsem mel presne na mysliSleyo píše:Ako povies, asi u nas su len smejdacky provideri a najlepsie AP co som tu videl bolo AP600 od OrinocoNiekedy to ma vyhodu zit v zapadakove... A flash MAC adresy do karty na tvrdo ? Ked to vie linux by sw spravit tak na XP to ide tiez
Tak kde se to da flashnout ? udelam to klidne hned.
ja taky pouzivam Win XP pro a myslim ze takovych je asi vetsina z tech co pouzivaji Billuv zazrak
- warpdave
- Nováček

-
- -=aNgEl=-
- Nováček

Zmenit sa neda pretože je zapisana v ROM (Read Only Memory)Oldman píše: Taky Vám někdo tvrdil, že MAC adresa se nedá změnit vůbec, nebo jen od W2000. Tak tomu nevěřte. Jednoduchou editací v registru to zvládnete. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to nevyzkoušel na WiFi kartě. Winipcfg to potvrdil.
dá sa jedine softwarovo emulovať.
velmi dobrý program je nato MACmakeup
- johny128
- Začátečník

prestante sa tu bavit o blbostiach, MAC sa da emulovat aj nastavenim vo win98, zadne registre alebo co, proste si dajte na Pocitace v sieti prave tlacitko > vlasnosti > vasa sietovka(ta zelena karta ale) > vlastnosti > spresnenie > NetworkAddress > Pritomna a napiste si vasu novu adresu, on ju sam prepise v registroch a je to funkcne, osobne vyskusane, ziadne programy na to nepotrebujete-=aNgEl=- píše:Zmenit sa neda pretože je zapisana v ROM (Read Only Memory)Oldman píše: Taky Vám někdo tvrdil, že MAC adresa se nedá změnit vůbec, nebo jen od W2000. Tak tomu nevěřte. Jednoduchou editací v registru to zvládnete. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to nevyzkoušel na WiFi kartě. Winipcfg to potvrdil.
dá sa jedine softwarovo emulovať.
velmi dobrý program je nato MACmakeup
v ostatnych winoch napodobne
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

kazda sietovka ma inu!na svete neexistuje 2 sietovky s dvoma rovnakymi MAC-adresamipromecon píše:cize kazda sietovka ma inu, alebo kazdy druh ma inu?
A naco je dobre ju menit?
Menit ju treba napr kvoli tvojmu ISP, napr kablovka to ma tak ze net sa ti rozbehne iba na sietovke s MAC ktoru si oni priradili do systemu.Cize ak chces pripojit iny komp, musis tam dat tu sietovku a takto to nezmyselne striedat