Výrazné snížení rychlosti telefonického připojení
Moderátor: Don
- vopi
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Výrazné snížení rychlosti telefonického připojení
Problém :
Používám telefonické připojení sítě (operátoři IOL (placenej tarif), volný a seznam) a v rámci možnosti dial-upu bylo vcelku stabilní s odpovídající rychlostí až do chvíle před několika dny. Svou starou desku ECS K7S5A (SiS735) a CPU Athlon900MHz jsem vyměnil za K7S6A a AthlonXP2100+. Vše proběhlo bez nutnosti nové instalace woken, jen si XPčka vyměnili nějaké systémové ovladače zařízení. Všechny ostatní PCI karty zůstaly (USB2.0 řadič, Síťovka, Modem) a přežily výměnu desky a procesoru v pohodě.
Jen jsem si ihned všiml při prvním připojení na internet, že modem Motorola SM56 PCI má s kvalitou připojení problémy a ZDALEKA to není co bývalo a neopdovídá to možnostem telefonického připojení. Leze to pomalu, ikonka spojení ve většině případů jen tak problikává a celkově je to fest o hodně pomalejší, a to ve dne, v noci i o weekendech přes všechny zprostředkovatele přístupu.. Někdy si spojení vybere silnější chvilku a běží adekvátně možnostem dial-upu (např. právě teď ve 24:00 to běží úplně normálně), ale ve většině případů má 100 chutí to všechno rozdupat. Žádný program v pozadí co by zpomaloval neběží, vypnutí firewallu ve win nic nepomůže, změna ovladačů rovněž, znova odebrání a nainstalování modemu do jiného PCI slotu taky ne.. Napadá mě, že si to možná nerozumí ze základní deskou, ale nevim, instalovat winXP se mi moc nechce.. fakt netušim, kde by mohla být chyba, protože dřív to šlo všechno ok.
Používám telefonické připojení sítě (operátoři IOL (placenej tarif), volný a seznam) a v rámci možnosti dial-upu bylo vcelku stabilní s odpovídající rychlostí až do chvíle před několika dny. Svou starou desku ECS K7S5A (SiS735) a CPU Athlon900MHz jsem vyměnil za K7S6A a AthlonXP2100+. Vše proběhlo bez nutnosti nové instalace woken, jen si XPčka vyměnili nějaké systémové ovladače zařízení. Všechny ostatní PCI karty zůstaly (USB2.0 řadič, Síťovka, Modem) a přežily výměnu desky a procesoru v pohodě.
Jen jsem si ihned všiml při prvním připojení na internet, že modem Motorola SM56 PCI má s kvalitou připojení problémy a ZDALEKA to není co bývalo a neopdovídá to možnostem telefonického připojení. Leze to pomalu, ikonka spojení ve většině případů jen tak problikává a celkově je to fest o hodně pomalejší, a to ve dne, v noci i o weekendech přes všechny zprostředkovatele přístupu.. Někdy si spojení vybere silnější chvilku a běží adekvátně možnostem dial-upu (např. právě teď ve 24:00 to běží úplně normálně), ale ve většině případů má 100 chutí to všechno rozdupat. Žádný program v pozadí co by zpomaloval neběží, vypnutí firewallu ve win nic nepomůže, změna ovladačů rovněž, znova odebrání a nainstalování modemu do jiného PCI slotu taky ne.. Napadá mě, že si to možná nerozumí ze základní deskou, ale nevim, instalovat winXP se mi moc nechce.. fakt netušim, kde by mohla být chyba, protože dřív to šlo všechno ok.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Výměna desky bez reinstalace Windows??? VRAŽDA!!! Dej alespoň inovaci. Ale bez čisté instalace to nebude ono.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Jája
- Středně pokročilý

Já sem dříve také montoval FM motorola 56k pci do počítačů, ale když sem začal dělat PC s MB K7S6A tak sem začal radši dávat microcomy.
Ve W98 motorola nešla skoro vubec - při spojení docházelo k resetování PC, nebo zčernala obrazovka a jen blikal kurzor. ve win XP nebo 2000 to ale běželo na první pohled vpohodě.
Ve W98 motorola nešla skoro vubec - při spojení docházelo k resetování PC, nebo zčernala obrazovka a jen blikal kurzor. ve win XP nebo 2000 to ale běželo na první pohled vpohodě.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Adwance
- Nováček

-
Měl jsem ten samej modem fungoval v pohodě až po vyměně desky z nějáke noname na MSI 745Ultra se po připojení na net počítač sekl a obrazovka z černala. Nepomohl ani reinstal woken 98SE. Až po nějáké době jsem přišel na to, že to dělal antivir AVG6 respektive AVG Control Center. Stačilo ho vypnout a v pohodě jen se někdy stalo, že se počítač choval jako kdybych držel pořád shift. A po přechodu na winxp jsem měl problémy s ovladači. Instaloval jsem tam ovladače pro XP , ale nějak to nefungovalo a tak jsem zkusil ovladače pro win2000 a v pohodě.
- test11
- Začátečník

divné
Takovýdle chování je fakt divný, nikdy jsem s motorolama žádný problémy neměl na jakymkoli operačním systému. Abys vyloučil vliv tý instalace, nezbyde ti nic jinýho než si někde pučet nějakej disk a instnout čistý XPsa a tam to zkusit, když to pude - reinstall, když ne...jinej modem.
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2