sestava

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
sajlent
Nováček
Nováček

sestava

Příspěvek od sajlent »

Tradiční dotaz: chystám se setavit PC na zpracování videa. Co si myslíte o následující sestavě:

ASUS A7N8X-E Deluxe, AMD AthlonXP 2500 Barton + chladič asi Falcon nebo Whisper Rock, Seagate Barracuda 7200 - SATA 120GB + 120GB nebo 80GB, 512 MB 333 CL2.5, LG SuperMulti GSA-4081B OEM - DVD-R/+R.

plus nemůžu se rozhodnout, jakou grafickou. Nepotřebuji nic extra drahého, spíše aby měla video in/out.

Máte zkušenosti s RAIDem při zpracování videa? Nebo je lepší mít jeden systémový disk a jeden na video data.

Díky.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

tak ja by som ti skorej doporucil nejaku intel dosku bud s 865 alebo 875kovym chipsetom do toho 2x512 400mhz cl2 512mb nestaci, disk moze byt a grafaren nejaku atinu s vivo a mas po problemoch amd urcite na spracuvanie videa nie, ak si zoberie 2x120gb a das to do raid0 tak to bude pekne 240gb :roll: :roll: , das to do raidu a potom si spravys jeden 10gb system a zbytok data aby si vyuzil raid (max sa ti to moze zrychlit o 30% ale aj nemusi) :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

na zpracovani videa doporucim tez intel... tzn desku treba ASUS P4P800, P4 2,8GHz a brutalne pretaktit... pri zpracovani videa je ta frekvence citit... 2x512MB A-DATA DDR500 (pro perfektni taktovani), Disk bych vzal PATA a konkretne Hitachi 7k250, idealne o velikosti 160GB (ma 2 PLNE plotny, je jednu a pul)... jeste me napada.... co koupit 1x80GB 7k250 na system a programy a 2*74GB raptora do raidu 0... asi uz moc drahy... LG je Ok... ale myslim ze uz je novejsi typ...

grafiku... jestli nebudes hrat, taky by ti mel stacit i radeon 9200 vivo, 64MB, 128 bit
Fero
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fero »

IIYAMA monitory su uznavane v DTP a maju dobry pomer a/vykon, skus pozriet www.crtmonitory.cz.

Tiez skladam pocitac na digitalne video. Tu je moja zostava, este to ale nie je 100%tne, stale nad tym este spekulujem. Ty by si mozno potreboval lepsiu grafiku:

MB ABIT® IS7E 2799
Intel® P4® 2,8 GHz BOX 512kBcache Socket 478 - 800FSB 6260
DDRAM 512MB PC466 A-DATA® CL3 ( MERCURY ) 2x2890 5780
ABIT® ATI RADEON 9200SE-DT 128MB 1760
MAXTOR® DiaMaxPLUS® 200GB 8MB cache 2x4720 9440
DVD RW LG® 4082 - BULK DVD-R-RW, DVD+R-RW, DVD-RAM 2990

Fero
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

iiyama monitory sou desny...
sajlent
Nováček
Nováček

Příspěvek od sajlent »

Jsou opravdu AMD o tolik horší při zpracování videa? Máte s tím zkušenost či je to spíše jen obecné mínění?
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

sajlent píše:Jsou opravdu AMD o tolik horší při zpracování videa? Máte s tím zkušenost či je to spíše jen obecné mínění?
su amd je urcene viacmenej na hranie hier ale na tvorbu vida a pracu so sfotom to je lepsie prenechat INTELU :wink:
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

sajlent píše:Jsou opravdu AMD o tolik horší při zpracování videa? Máte s tím zkušenost či je to spíše jen obecné mínění?
Střihám video na AMD (XP1700+) už skoro dva roky, celkem asi 300 hodin zpracovaného materiálu, problémy v podstatě nulové.
vss Vodnik DrC+ (kp)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nejde o problemy--- jde o rychlost :)

http://www6.tomshardware.com/cpu/200403 ... tt-14.html

srovnani s A64, 2500+ a prskotama :)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

A když si porovnáš poměr cena a výkon, tak to bude vypadat trochu jinak, že? A na zpracování digitálního videa se stejně bude drtivou měrou podílet rychlost disku, což ani P5/10GHz neovlivní :-) Jestli mi bude závěrečná komprimace do MPEG2 trvat celou noc nebo jenom půlku mě až tak moc netrápí, všechno ostatní trvá v podstatě stejně (capture, střih, efekty jako jediné pravda trochu déle, mix s hudbou a komentářem).
vss Vodnik DrC+ (kp)
lerak
Nováček
Nováček

Příspěvek od lerak »

ahoj lidi,
jsem úplný novic v problematice sestavy PC určeného ke zpracování videa
a tak nejsem z těch který může radit, ale i já stojím před otázkou jakou cestou se dát zdali cestou Intelu či AMD :?: .
Mám však kamarády kteří se se zpracováním videa zabývají již nějaký ten měsíc a jejich stroje jsou postaveny na platformě (pokud totak můžu napsat) AMD. Nemají žádné problémy při práci s videem a jak napsal Vodník v noci je jedno zda-li komprimace trvá 8 nebo 4 hodiny.
Bylo mi doporučeno abych si pořídil MB: - Gigabyte (s integrovaným řadičem FireWire) a nebo ASUS, - dva disky (na systém a druhý na ukládání zpracovaných dat).
Závěrem - nejsem žádný příznivec AMD, zpočátku jsem také uvažoval o Intelu, ale zkušenost mých dvou kamarádů je dost silný argument o tom že si postavit PC s AMD není špatná volba. Leda že by mezi námi byli skalní AMDisti a Intelisti, kteří si stojí za svojí značkou stůj co stůj.

ahoj lerak
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pracuju s videem dnes a denně na Atlonu a bez problémů :)
Rychlost je sice důležitá, ale samozřejmě paměti disk a vůbec celej komp
musí šlapat na 100% bezchybněa!
Co se týká rychlosti tak sme z kolegou co taky stříhá video dělali test a byl jsem nepatrně rychlejší a hlavně o 50% levnější :lol:
Měl P4 2,4HT na 3Mhz,Abita M7 nebo tak nějak.Těd dokoupil SATA disk a je o 1-2% rychlejší on :twisted: Ale těch 7000Kč o co já jsem levněji pořídil
procesor a desku můžu vrazit jinam! 8)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“